reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

ja zeby gdzieś zadzownić muszę 2 dni się przygotowywać mentalnie
Ja mam tak samo 🙈 Nienawidzę dzwonić i rozmawiać przez telefon 🫣 Jak dzwoni nieznajomy numer to często nie odbieram 😁 Mąż się ze mnie smieje, że też zanim podejdę do domofonu jak ktoś dzwoni to najpierw wyglądam przez okno, żeby zobaczyć kto to 🙃

reklama
Ja mam tak samo 🙈 Nienawidzę dzwonić i rozmawiać przez telefon 🫣 Jak dzwoni nieznajomy numer to często nie odbieram 😁 Mąż się ze mnie smieje, że też zanim podejdę do domofonu jak krów dzwoni to najpierw wyglądam przez okno, żeby zobaczyć kto to 🙃
ja nigdy nie odbieram obcych numerów. Zawsze napierw googluje też numer, który do mnie dzwoni. Do fryzjera umawia mnie mama, bo trzeba dzownić. Ja jej za to wyjmuję gary ze zmywarki :D
ostatnio na usg piersi też mnie mama umawiała 🤣

Dobra mądre głowy, czy jest się czym martwić z takim wynikiem witaminy D? Zaprzestać suplementację wystarczy? Czy coś więcej muszę zrobić żeby trochę zbić wynik?
Spotkałam się z różnymi źródłami, które mówią że taki poziom jest ok i wcale nie jest toksyczny, ale pewnie na Twoim miejscu nie przesadzałbym już z suplementacją ;)

Ja z torbielem męczyłam się rok raz był większy raz mniejszy aż znikł wchłonoł się . Ale potem zadziałał endokrynolog przepisując leki żeby nie powstawały torbiele. Chyba pomogło bo potem już brak torbieli i regularne cykle. Powodzenia
Omatko rok! 😱A jaki był duży? Nawet mnie nie strasz bo ja mam teraz i liczę, że jak biorę czopki to za 2 tyg go nie będzie i od nowego cyklu będziemy mogli działać na nowo🫣
Tak... Siedzę jak na szpilkach 🥹🥹
Trzymam mocno kciuki 🥺✊🏻

Wczoraj czytałam o konflikcie serologicznym. I ktoś gdzieś pisał że to też może być powód nieutrzymywania się ciąży. U mnie na bank będzie konflikt ja minus, stary plus.
Kiedyś lekarka mi mówiła.ze może być problem z kolejna ciaza. Pamiętam że dawali mi te imunoglobuliny, no ale i tak się martwię.
Tylko, że u nas nie ma problemu z zajściem. Wyniki ma ok. Ja dwa-trzy cykle i jestem w ciąży. Bardziej problem ją utrzymać.
Dowiem się za 2-3 dni o co mu chodzi.

ja pracuję na jednym monitorze, a na drugim ukryta prawda leci... 😅
Ja to jestem tym dziwnym elementem, który nie lubi ciszy. Pierwsze co robię jak przychodzę z pracy to włączam telewizor, zeby coś gadało. Pracować w ciszy też nie umiem i to nawet nie muzyka, tylko coś musi do mnie gadać. Najczęściej w tle leci masterchef albo cokolwiek, gdzie ktoś gotuje :D
Rozumiem
Cię doskonale - pierwsza rzeczą, jaką ja robię wychodząc na spacer z psem, jest włączenie radia w słuchawkach, a jak wracam do domu, włączam radio na amplitunerze ;)

ja zeby gdzieś zadzownić muszę 2 dni się przygotowywać mentalnie
Ja umawiam dziecko na operację od pół roku 🤦🏻‍♀️ jeszcze się nie zabrałam, bo mam strach przed telefonem i zabiegiem 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ a umawianie siebie to porażka 🤣 Boje się co mi lekarz wymyśli. Ciekawe, czy wspomni o mrożeniu nadżerki bo mam brzydka 😔 ale chciałam po drugim dziecku, bo z tym mrożeniem niby nie wpływa ale niektóre kobiety nie mogą zajść w ciążę

reklama
Wczoraj czytałam o konflikcie serologicznym. I ktoś gdzieś pisał że to też może być powód nieutrzymywania się ciąży. U mnie na bank będzie konflikt ja minus, stary plus.
Kiedyś lekarka mi mówiła.ze może być problem z kolejna ciaza. Pamiętam że dawali mi te imunoglobuliny, no ale i tak się martwię.
Nie martw się 🙂 to już nie te czasy i nie daj sobie wmówić. Przepięknie radzą są z konfliktami, immunoglobuliny działają rewelacyjnie. U nas też był konflikt 🙂 plus taki, że młody ma moją grupę krwi ale byłam po poronieniu i wtedy też dostałam immunoglobuline. Lekarze kazali mi się tym w ogóle nie przejmować 🙂. Zasada jest taka, że w 28 tygodniu ciąży podają mamie Rh- immunoglobuline już profilaktycznie

Do góry