reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Listy badań nie dostaliśmy (tylko wywiad do uzupełnienia), ale badania mamy zrobione i w kierunku chorób zakaźnych, genetyczne, wymazy i wiele innych ;) Na dofinansowanie nie liczymy, bo moje amh już kilka lat temu nie mieściło się w minimalnych kryteriach.

Liczę, że od razu uda się rozpisać procedurę - pewnie najpierw stymulacja pod iui (bo moje owulacje ostatnio mają ze sobą problem), a i czas świąteczny pewnie będzie bardziej problematyczny dla rozpoczęcia teraz ivf.
Nie no to wygląda, że jesteś przygotowana na wizytę :)
Czekam na relacje po :)

Listy badań nie dostaliśmy (tylko wywiad do uzupełnienia), ale badania mamy zrobione i w kierunku chorób zakaźnych, genetyczne, wymazy i wiele innych ;) Na dofinansowanie nie liczymy, bo moje amh już kilka lat temu nie mieściło się w minimalnych kryteriach.

Liczę, że od razu uda się rozpisać procedurę - pewnie najpierw stymulacja pod iui (bo moje owulacje ostatnio mają ze sobą problem), a i czas świąteczny pewnie będzie bardziej problematyczny dla rozpoczęcia teraz ivf.
A nie myśleliście, żeby od razu podejść do ivf czy chcecie spróbować z iui? Ja też mam niskie amh, ale liczę, że może chociaż na dofinansowanie jakiś leków się załapię.

patrzcie, jestem chora na głowę. Odszukałam mój biichemowy post i wychodzi, że może wysikam znów kreski w rocznicę 😂
1702299589210.png

reklama
A nie myśleliście, żeby od razu podejść do ivf czy chcecie spróbować z iui? Ja też mam niskie amh, ale liczę, że może chociaż na dofinansowanie jakiś leków się załapię.
To zależy - bo pierwotnie 14.12 powinnam zacząć nowy cykl - tymczasem w sobotę jeszcze nie było owu (pęcherzyk miał 18mm - jutro dowiemy się czy urósł/pękł czy może nic się nie wydarzyło i już w tym cyklu nie wydarzy). Zakładałam, że zaczniemy działać od razu na tym najbliższym cyklu, a wg wcześniejszych wyliczeń, kontrole i punkcja wypadłaby w czasie świąt. Teraz trudno przewidzieć co się zadzieje - czy nowy cykl zacznie się w tym tygodniu, czy jednak była/będzie owu etc. Poza tym ja już w 3 ciąże zaszłam w swoim życiu, więc może podstymulowane iui, z włączeniem sterydów i heparyny, byłoby wystarczającym. Nadal nie jestem gotowa na komórkę dawczyni, a nie mogę wykluczyć takich rekomendacji pod ivf.

Takie moje rozważania - zobaczymy co wyjdzie na jutrzejszym moni i co zaproponuje lekarz w klinice w środę.

Do góry