reklama
Karolina_123
Fanka BB :)
Ja miałam akurat robioną na NFZ, l4 dostałam na dzień pobytu w szpitalu, bo wyszłam dopiero po 15 więc już było po pracy. Drożność miałam robioną w piątek, więc i tak nie szłam na drugi dzień do pracy to zwolnienie nie było mi potrzebne, ale myślę, że to wszystko zależy od lekarza.Ja dzisiaj w nocy obudziłam się z ogromnym bólem brzucha, nie wiem czy się czyms nie zatrułam, ale myślałam że na się pojadę. Z tego bólu pomimo brania lametty nasiliły mi się plamienia, a myślałam że już dzisiaj się skończą. Mam tylko nadzieję że do wizyty w czwartek ustaną.
Czy jak miałyście robione badania drożności jajowodów prywatnie to po tym badaniu miałyście jakieś L4, czy normalnie można iść do pracy ?
królowa_kresek😉🙃
Tysiąc myśli, pytań, wątpliwości....a żeby poznać odp i nie na wszystkie nawet pytania musi upłynąć czas i odp da tylko beta za kilka dni ️️wiecie, jak wygląda aktualnie moja głowa?
- kurde za wcześnie zrobiona ta IUI
- a może się uda, przecież te plemniki były przygotowane
- brać ten duphaston czy nie?
- tylu ludziom się nie udaje, czemu w ogóle ma wyjść
- kurde ale tak blisko podane, szyjke omineły, to może się uda
- to śluz plodny? Kurde może jednak nie pękł
- Trzeba było wziąć Ovi
- Kiedy najwcześniej mogę testować?
- czemu uważam, ze sie uda, skoro tyle lat się nie udało?
- ale przecież są ludzie, którym się udaje, może to będę ja
- 22mm to on zaraz pękł pewnie ten pęcherzyk
- zdawało mi się, ze owu mam zawsze około 15dc, ale i którsze cykle się zdarzały
To jest POJEBANE
LadyCaro
to pierwsza wizyta w klinice? sorry, ja nie pamiętam. Ale chyba po prostu powinni Was pokierować po wywiadzie, kiedy powiecie jakie badania macie i jaki problem jestW środę jedziemy do kliniki - bardzo proszę o wszystkie dobre rady i listę pytań jakie powinnam zadać
wrobelmm
W tej pierwsza - ostatnia, tak typowo w klinice, była już kilka lat temu (mieliśmy wówczas rozpisaną procedurę, ale okazało się, że jestem w ciąży), więc w ostatnim czasie nie interesowałam się procedurami etc. nie orientuję się więc na co zwrócić szczególną uwagę.to pierwsza wizyta w klinice? sorry, ja nie pamiętam. Ale chyba po prostu powinni Was pokierować po wywiadzie, kiedy powiecie jakie badania macie i jaki problem jest
LadyCaro
to ja w sumie jak szłam to nie miałam w głowie nic, o co mogę pytać. Tyle tylko, żeby się orientować w konowalskich zachowaniach - żeby wiedzieć kiedy lekarz gada głupoty i nie kontynuować wizyt u kogoś takiego. Typu dupek od 16dc bez monitoringu, ciąża to tylko z morfologii powyżej 10% (przepraszam Nika ) etcW tej pierwsza - ostatnia, tak typowo w klinice, była już kilka lat temu (mieliśmy wówczas rozpisaną procedurę, ale okazało się, że jestem w ciąży), więc w ostatnim czasie nie interesowałam się procedurami etc. nie orientuję się więc na co zwrócić szczególną uwagę.
wrobelmm
A to takie rzeczy, to wiadomo - na nie jestem wyczulona już od latto ja w sumie jak szłam to nie miałam w głowie nic, o co mogę pytać. Tyle tylko, żeby się orientować w konowalskich zachowaniach - żeby wiedzieć kiedy lekarz gada głupoty i nie kontynuować wizyt u kogoś takiego. Typu dupek od 16dc bez monitoringu, ciąża to tylko z morfologii powyżej 10% (przepraszam Nika ) etc
Lilli2
Lekarz powinien przeprowadzić z Wami szczegółowy wywiad i pokierować w zaleznosci od Waszego problemu.W tej pierwsza - ostatnia, tak typowo w klinice, była już kilka lat temu (mieliśmy wówczas rozpisaną procedurę, ale okazało się, że jestem w ciąży), więc w ostatnim czasie nie interesowałam się procedurami etc. nie orientuję się więc na co zwrócić szczególną uwagę.
Jesli myślicie o ivf to na pewno wypytałabym jakie badania rekomendują przed, np. genetyczne warto zrobić wcześniej ze względu na długi czas oczekiwania na wyniki.
Zapytałabym też czy w tej klinice jest możliwość skorzystania z dofinansowania ivf i jakie trzeba spełnić wymagania.
Karolina_123
W pierwszej klinice dostałam przed listę badań jakie potrzebują na pierwszą wizytę i był ogólny wywiad, żeby lekarka nas poznała i zaproponowała jakieś tam leczenie. Teraz idziemy do nowej kliniki też pierwszy raz, ale zaczynamy już procedurę ivf, więc zapewne też będzie rozmowa i układany plan działaniaW środę jedziemy do kliniki - bardzo proszę o wszystkie dobre rady i listę pytań jakie powinnam zadać
reklama
amusedxxx
Wracam do Was po intensywnym weekendzie, gratuluje nowych buteleczek na stronie głównej @LadyCaro trzymam kciuki żeby pływaki już dopłynęły gdzie trzeba!
A z moich małych sukcesów to zdałam egzamin dzisiaj w pracy i właśnie zrobiłam mężowi zastrzyk z testo, jezu ile to było stresu. Jak o tym myślałam to nie bylo problemu, ale jak już trzymałam strzykawkę z igłą przy pupie i miałam wbijać to myślałam że zejdę
A z moich małych sukcesów to zdałam egzamin dzisiaj w pracy i właśnie zrobiłam mężowi zastrzyk z testo, jezu ile to było stresu. Jak o tym myślałam to nie bylo problemu, ale jak już trzymałam strzykawkę z igłą przy pupie i miałam wbijać to myślałam że zejdę