reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Ja dzisiaj w nocy obudziłam się z ogromnym bólem brzucha, nie wiem czy się czyms nie zatrułam, ale myślałam że na się pojadę. Z tego bólu pomimo brania lametty nasiliły mi się plamienia, a myślałam że już dzisiaj się skończą. Mam tylko nadzieję że do wizyty w czwartek ustaną.

Czy jak miałyście robione badania drożności jajowodów prywatnie to po tym badaniu miałyście jakieś L4, czy normalnie można iść do pracy ?
Ja miałam akurat robioną na NFZ, l4 dostałam na dzień pobytu w szpitalu, bo wyszłam dopiero po 15 więc już było po pracy. Drożność miałam robioną w piątek, więc i tak nie szłam na drugi dzień do pracy to zwolnienie nie było mi potrzebne, ale myślę, że to wszystko zależy od lekarza.

wiecie, jak wygląda aktualnie moja głowa?
- kurde za wcześnie zrobiona ta IUI
- a może się uda, przecież te plemniki były przygotowane
- brać ten duphaston czy nie?
- tylu ludziom się nie udaje, czemu w ogóle ma wyjść
- kurde ale tak blisko podane, szyjke omineły, to może się uda
- to śluz plodny? Kurde może jednak nie pękł
- Trzeba było wziąć Ovi
- Kiedy najwcześniej mogę testować?
- czemu uważam, ze sie uda, skoro tyle lat się nie udało?
- ale przecież są ludzie, którym się udaje, może to będę ja
- 22mm to on zaraz pękł pewnie ten pęcherzyk
- zdawało mi się, ze owu mam zawsze około 15dc, ale i którsze cykle się zdarzały

To jest POJEBANE
Tysiąc myśli, pytań, wątpliwości....a żeby poznać odp i nie na wszystkie nawet pytania musi upłynąć czas i odp da tylko beta za kilka dni ✊✊🤞🤞

to pierwsza wizyta w klinice? sorry, ja nie pamiętam. Ale chyba po prostu powinni Was pokierować po wywiadzie, kiedy powiecie jakie badania macie i jaki problem jest
W tej pierwsza - ostatnia, tak typowo w klinice, była już kilka lat temu (mieliśmy wówczas rozpisaną procedurę, ale okazało się, że jestem w ciąży), więc w ostatnim czasie nie interesowałam się procedurami etc. nie orientuję się więc na co zwrócić szczególną uwagę.

W tej pierwsza - ostatnia, tak typowo w klinice, była już kilka lat temu (mieliśmy wówczas rozpisaną procedurę, ale okazało się, że jestem w ciąży), więc w ostatnim czasie nie interesowałam się procedurami etc. nie orientuję się więc na co zwrócić szczególną uwagę.
to ja w sumie jak szłam to nie miałam w głowie nic, o co mogę pytać. Tyle tylko, żeby się orientować w konowalskich zachowaniach - żeby wiedzieć kiedy lekarz gada głupoty i nie kontynuować wizyt u kogoś takiego. Typu dupek od 16dc bez monitoringu, ciąża to tylko z morfologii powyżej 10% (przepraszam Nika 😂) etc

to ja w sumie jak szłam to nie miałam w głowie nic, o co mogę pytać. Tyle tylko, żeby się orientować w konowalskich zachowaniach - żeby wiedzieć kiedy lekarz gada głupoty i nie kontynuować wizyt u kogoś takiego. Typu dupek od 16dc bez monitoringu, ciąża to tylko z morfologii powyżej 10% (przepraszam Nika 😂) etc
A to takie rzeczy, to wiadomo - na nie jestem wyczulona już od lat ;)

Lekarz powinien przeprowadzić z Wami szczegółowy wywiad i pokierować w zaleznosci od Waszego problemu.
Jesli myślicie o ivf to na pewno wypytałabym jakie badania rekomendują przed, np. genetyczne warto zrobić wcześniej ze względu na długi czas oczekiwania na wyniki.
Zapytałabym też czy w tej klinice jest możliwość skorzystania z dofinansowania ivf i jakie trzeba spełnić wymagania.

W środę jedziemy do kliniki - bardzo proszę o wszystkie dobre rady i listę pytań jakie powinnam zadać :)
W pierwszej klinice dostałam przed listę badań jakie potrzebują na pierwszą wizytę i był ogólny wywiad, żeby lekarka nas poznała i zaproponowała jakieś tam leczenie. Teraz idziemy do nowej kliniki też pierwszy raz, ale zaczynamy już procedurę ivf, więc zapewne też będzie rozmowa i układany plan działania :)

reklama
Wracam do Was po intensywnym weekendzie, gratuluje nowych buteleczek na stronie głównej 😍 @LadyCaro trzymam kciuki żeby pływaki już dopłynęły gdzie trzeba!

A z moich małych sukcesów to zdałam egzamin dzisiaj w pracy i właśnie zrobiłam mężowi zastrzyk z testo, jezu ile to było stresu. Jak o tym myślałam to nie bylo problemu, ale jak już trzymałam strzykawkę z igłą przy pupie i miałam wbijać to myślałam że zejdę 😂

Do góry