reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Wracam do Was po intensywnym weekendzie, gratuluje nowych buteleczek na stronie głównej 😍 @LadyCaro trzymam kciuki żeby pływaki już dopłynęły gdzie trzeba!

A z moich małych sukcesów to zdałam egzamin dzisiaj w pracy i właśnie zrobiłam mężowi zastrzyk z testo, jezu ile to było stresu. Jak o tym myślałam to nie bylo problemu, ale jak już trzymałam strzykawkę z igłą przy pupie i miałam wbijać to myślałam że zejdę 😂
A czemu taki zastrzyk?

Kochane, byłam na becie i mam już wyniki! Bardzo Wam dziękuję za gratulacje ❤️ Podczytywanie Was pomogło mi przetrwać ten stresujący czas po transferze. Trzymam kciuki za dwie kreski dla każdej z Was ❤️
IMG_9322.jpeg

Lekarz powinien przeprowadzić z Wami szczegółowy wywiad i pokierować w zaleznosci od Waszego problemu.
Jesli myślicie o ivf to na pewno wypytałabym jakie badania rekomendują przed, np. genetyczne warto zrobić wcześniej ze względu na długi czas oczekiwania na wyniki.
Zapytałabym też czy w tej klinice jest możliwość skorzystania z dofinansowania ivf i jakie trzeba spełnić wymagania.
W pierwszej klinice dostałam przed listę badań jakie potrzebują na pierwszą wizytę i był ogólny wywiad, żeby lekarka nas poznała i zaproponowała jakieś tam leczenie. Teraz idziemy do nowej kliniki też pierwszy raz, ale zaczynamy już procedurę ivf, więc zapewne też będzie rozmowa i układany plan działania :)

Listy badań nie dostaliśmy (tylko wywiad do uzupełnienia), ale badania mamy zrobione i w kierunku chorób zakaźnych, genetyczne, wymazy i wiele innych ;) Na dofinansowanie nie liczymy, bo moje amh już kilka lat temu nie mieściło się w minimalnych kryteriach.

Liczę, że od razu uda się rozpisać procedurę - pewnie najpierw stymulacja pod iui (bo moje owulacje ostatnio mają ze sobą problem), a i czas świąteczny pewnie będzie bardziej problematyczny dla rozpoczęcia teraz ivf.

reklama
Do góry