reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Wracam do Was po intensywnym weekendzie, gratuluje nowych buteleczek na stronie głównej 😍 @LadyCaro trzymam kciuki żeby pływaki już dopłynęły gdzie trzeba!

A z moich małych sukcesów to zdałam egzamin dzisiaj w pracy i właśnie zrobiłam mężowi zastrzyk z testo, jezu ile to było stresu. Jak o tym myślałam to nie bylo problemu, ale jak już trzymałam strzykawkę z igłą przy pupie i miałam wbijać to myślałam że zejdę 😂
A czemu taki zastrzyk?

Kochane, byłam na becie i mam już wyniki! Bardzo Wam dziękuję za gratulacje ❤️ Podczytywanie Was pomogło mi przetrwać ten stresujący czas po transferze. Trzymam kciuki za dwie kreski dla każdej z Was ❤️
IMG_9322.jpeg

Lekarz powinien przeprowadzić z Wami szczegółowy wywiad i pokierować w zaleznosci od Waszego problemu.
Jesli myślicie o ivf to na pewno wypytałabym jakie badania rekomendują przed, np. genetyczne warto zrobić wcześniej ze względu na długi czas oczekiwania na wyniki.
Zapytałabym też czy w tej klinice jest możliwość skorzystania z dofinansowania ivf i jakie trzeba spełnić wymagania.
W pierwszej klinice dostałam przed listę badań jakie potrzebują na pierwszą wizytę i był ogólny wywiad, żeby lekarka nas poznała i zaproponowała jakieś tam leczenie. Teraz idziemy do nowej kliniki też pierwszy raz, ale zaczynamy już procedurę ivf, więc zapewne też będzie rozmowa i układany plan działania :)

Listy badań nie dostaliśmy (tylko wywiad do uzupełnienia), ale badania mamy zrobione i w kierunku chorób zakaźnych, genetyczne, wymazy i wiele innych ;) Na dofinansowanie nie liczymy, bo moje amh już kilka lat temu nie mieściło się w minimalnych kryteriach.

Liczę, że od razu uda się rozpisać procedurę - pewnie najpierw stymulacja pod iui (bo moje owulacje ostatnio mają ze sobą problem), a i czas świąteczny pewnie będzie bardziej problematyczny dla rozpoczęcia teraz ivf.

reklama
Do góry