reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Dziewczyny, powiedzcie czy zawsze tak jest jak się na coś czeka, żyje tą drożnością którą mam zrobić w następnym cyklu, brałam progesteron na wywołanie bo cykl bezowulacyjny a @ nie ma jak nie było. Wcześniej jak w zegarku.
Zawsze jak na coś czekasz to to się wydłuża. Jak czekałam na laparo to oczywiście @ jak nigdy się spóźniała i pierwszy termin poszedł w pizdu 🤷

Gratuluję dzieczyny tych kresek!!! 🥹🥹🥹Serducho się raduje jak pojawiają się kreski 😍😍😍

Ja byłam u gina, pęcherzyk w piątek miał 8 mm, dziś 10 mm, 14dc, mam późne owulacje, ale nie liczę już na cud. Zobaczymy co wyjdzie z tego. Na kolejny cykl mam dostać zastrzyki na stymulację owulacji, a kolejny krok to hsg, uznałam że wstrzymam się z kliniką niepłodności. Ten lekarz jest ordynatorem ginekologii, może mi zrobić hsg w szpitalu. Jak to nic nie da na przestrzeni 2/3 miesięcy to wtedy klinika niepłodności ale z naciskiem na IUI. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Gratuluję dzieczyny tych kresek!!! 🥹🥹🥹Serducho się raduje jak pojawiają się kreski 😍😍😍

Ja byłam u gina, pęcherzyk w piątek miał 8 mm, dziś 10 mm, 14dc, mam późne owulacje, ale nie liczę już na cud. Zobaczymy co wyjdzie z tego. Na kolejny cykl mam dostać zastrzyki na stymulację owulacji, a kolejny krok to hsg, uznałam że wstrzymam się z kliniką niepłodności. Ten lekarz jest ordynatorem ginekologii, może mi zrobić hsg w szpitalu. Jak to nic nie da na przestrzeni 2/3 miesięcy to wtedy klinika niepłodności ale z naciskiem na IUI. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Najpierw powinna być drożność a później stymulacja. W momencie jak się okaże, że jajowody są niedrożne to wyjdzie, że faszerowali Cię lekami, które są ciężkie i bardzo wpływają na nasz układ hormonalny. Plus taki, że zastrzyk i u Ciebie może się akurat sprawdzić ale nie daj w siebie wciskać stymulacji przed drożnością przez kilka miesięcy.

Bo jak dodatkowo robią stymulację clo to wychodzi później, że zanim zrobią drożność to endometrium jest za małe na zagnieżdżenie bo clo je upośledza. Niestety u mnie tak było 🙄

Sporo lekarzy jeszcze praktykuje najpierw stymulację a później drożność ale walcz o nią wcześniej 😏

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry