reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

Apropo trolli to cześć na pewno tak, ale część to niestety niedouki. Również wśród osób, które powinny wiedzieć więcej niż zwykły człowiek.
Jakiś czas temu strasznie mnie w nocy bolało w prawym boku. Myślałam, że może wyrostek robaczkowy postanowił dać o sobie znać. Pobolało trochę, ale rano już był spokój.
Jednak postanowiłam się umówić do lekarza żeby sprawdzić dla spokojności.
Pan stwierdził, że to mógł być ból owulacyjny, bo bolało w środku cyklu.
Mówię mu, że nie bardzo owulacja, bo ja przecież biorę tabletki antykoncepcyjne.
Stwierdził, że to nie ma znaczenia...
Co prawda lekarz internista, no ale szanujmy się.
Więc tak to wygląda z tą edukacją...

Niestety też jeśli chodzi o lekarzy wiem na własnym przykładzie. Mnie natomiast bolało od woreczka zolciowego. I przy badaniu palcami i ucisku nic nie bolało mocniej (Pan z pogotowia badal) - przyjechali, zbadali, dali przeciwbolowe. Spytali czy lepiej, no lepiej. No to nara i mam iść do internisty.
Poszłam do internisty, opisałam wszystko, ból po przeciwbolowych wrocil. Znów mnie zbadała, zapisała tabletki na niestrawność. Nic nie pomagały i po 4rech dniach poszłam znów mówiąc, że No nie to raczej nie niestrawność bo boli tak samo a nawet mocniej mimo tabletek. Nakrzyczala na mnie, że to musi minąć żeby zaczęło działać i mam brać tabletki (sugerowałam że to może woreczek bo objawy mi się zgadzaly). Wróciłam do domu i wieczorem bol mnie tak sieknal że nie byłam w stanie wstać. Niemaz wezwał znów pogotowie, tym razem zabrali mnie do szpitala, wykonali badania. No wyszło że faktycznie woreczek, ale wyniki krwi miałam takie, że kazali się zapisać na wycięcie w trybie normalnym. Na drugi dzień jak dzwoniłam to kwalifikacja do wycięcia woreczka mogła być za pół roku 🤡🤡🤡 Jak spytałam lekarza co mam przez te pol roku zrobić jak ledwo chodzę i wymiotuje to stwierdził, że mam pić wodę i jeść wafle ryżowe. Prywatnie wycięcie oczywiście 10 tysięcy ale termin już za tydzień.
Na szczęście w nieszczęściu dostałam żółtaczki i tydzień później znów trafiłam na sor i tam mnie wzięli na oddział.
Gdyby nie upieranie się lekarza, że to niestrawność to byłabym tydzień do przodu z diagnoza a przynajmniej bym miała zrobione badania krwi na podstawie których by pewnie wyszło, że to woreczek. A miałam książkowe objawy zapalenia woreczka zolciowego 😂 takie to nfz

reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i ja nie wiem co się podziało z moim TSH mam 0.57 😲 zawsze miałam okolo 1.5. nawet mierzyłam około 3 miesiące temu i było 1,7. Chyba to TSH jest teraz za niskie ? Progesteron w 9-10 dniu po owulacji 16,19 NG/ml to chyba wskazuje że owulka była ?

Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i ja nie wiem co się podziało z moim TSH mam 0.57 😲 zawsze miałam okolo 1.5. nawet mierzyłam około 3 miesiące temu i było 1,7. Chyba to TSH jest teraz za niskie ? Progesteron w 9-10 dniu po owulacji 16,19 NG/ml to chyba wskazuje że owulka była ?
tsh idealne :)
Próg też bardzo ładny i wskazuję, że owulacja była

bierzesz leki na tarczyce?
Progesteron wskazuje, że owulacja była

reklama
Do góry