reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️Grudniowe kreski❄️W grudniu gdy św.Mikołaj z prezentami przychodzi 🎅Każda w upragnioną ciążę zachodzi!

reklama
Ja od najlepszej przyjaciółki usłyszałam, że nic nie wiem o życiu, bo nie mam dzieci. I zobaczę jak będę miała dziecko co to prawdziwe życie. Byłam 2 tygodnie po poronieniu. Nic nie wiedziała o nich, bo odsunęła się ode mnie sama po porodzie.
Ludzie potrafią być okropni... ja od "dobrych znajomych", którzy mają 3 dzieci usłyszałam, że będę wiedzieć, co to małżeństwo dopiero jak będziemy mieć dzieci i że narazie to się tak "bawimy", bo przecież mamy tylko psa...😡🤬 jesteśmy 3 lata po ślubie, w związku od 9 lat. nieważne czy ktoś wie o Twojej sytuacji czy nie, nic go nie uprawnia do takich ocen!

Też miałam podobnie, trzydniowa gorączka od soboty, test negatywny w poniedziałek, a dzisiaj przyszła spóźniona @ z katarem w gratisie 🤧 krążą te wirusy, wszyscy chorzy dookoła.
Tylko u mnie trwało to zaledwie może kilka godzin. Dziś już zero objawów, temp. mierzyłam z samego rana żeby zobaczyć czy nie mam gorączki i nic. 36,8. Dlatego trochę to dla mnie dziwne. Zazwyczaj jak łapałam wirusa to rzeczywiście 3 dni ale czułam się do tego tragicznie, a teraz jak ręką odjął :)

U mnie już temperatura nie pozostawia złudzeń 😅 chociaż ciężka noc była, mąż tak chrapał ze musiałam iść do salonu spać, a tam mnie koty dopadły 😅 ja w tym cyklu tez tylko temperatura bez testów i już zaczynam wątpić czy się wszystko zgadza, tam Premom oznaczył owulacje na 21dc a flo wgle nie ogarnęło i wyliczyło ze mam dzisiaj 4 dzień spóźnienia nie wiem skąd
U mnie aplikacje na odwrót zadziałały i to pokazuje dobitnie, ze samym aplikacjom nie nalezy ufać.

Widze, że znowu mowa o magnezie Yango więc się wtrącę. @Kejcik pisalam kilka razy, że w ciąży go odstawiłam, bo to jest bardzo duża dawka. TEORETYCZNIE magnezu nie przedawkujesz, ale ja osobiście nie mam niedoborow. I na opakowaniu jest zalecana konsultacja z lekarzem w przypadku ciąży. Dziewczyny, które miały niedobór brały dalej. Ja się przerzuciłam na inny, akurat na taki z Puerii, ale wielu lekarzy zaleca np b6 forte.

reklama
@Brownie1992 może się wypowiesz. Z tego co kojarzę lekarz zalecił Ci zmienić na inny.
Nie, mi akurat pozwoliła zostawić 😅
Z tym, że ja od samego początku mam mocne skurcze brzucha, łydek, drganie powiek. Mimo wcześniejszego suplementowania magnezu innych firm w tym w formie leku.
Producenci muszą umieszczać takie informacje na opakowaniach bo tak naprawdę praktycznie nie prowadzi się badań na kobietach w ciąży. Natomiast moja lekarka nie widziała zagrożenia akurat w magnezie z Yango.
Tak jak napisała @AScarlett magnez ciężko przedawkować, ale oczywiście zawsze warto skonsultować ze swoim lekarzem prowadzącym 😊

Do góry