reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

reklama
A to nie jest tak, że tą witaminę C to w razie zbyt dużej dawki, po prostu wydalamy/wysikamy z organizmu? Przyznam, że ja też dużo jej spożywam, codziennie rano ciepła woda z połówką cytryny, teraz do antybiotyku dwa razy dziennie po 500mg.. Już sama zgłupiałam a nie chciałabym sobie biedy narobić.. 😊

Cześć dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam test i razem z mężem coś tam widzimy 🤯 Delikatna ale chyba jest. Co myślicie? Widzicie? Termin @ za 2 dni, test o czułości 10 Nordtest Zobacz załącznik 1214950
Nie chce Ci psuć nastroju ale w poprzednim cyklu właśnie Nordtest mi dwa razy pokazał jasna druga kreske. Wrzucalam tu foty, myslalam że to ciąża bo dwa testy się nie mogą mylic a jednak beta 0.2 . Oby u Ciebie tak nie było ale z dystansem podrodziny żeby nie bylo takiego rozczarowania jak u mnie w razie czego :-(

Dzień Dobry Kochane , jest 15 grudzień , a ja dziś ujrzałam pozytywny test ciążowy. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć , ale jest to najlepszy prezent pod słońcem. Mam nadzieję , że Wszystko będzie dobrze. Za Was trzymam mocno kciuki bo marzenia się spełniają 💙
Gratulacje ❤

Tu te moje testy które wrzucalam ostatnio 🥺

Załączniki

• IMG_20201212_142526.jpg
    IMG_20201212_142526.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 92
Nie chce Ci psuć nastroju ale w poprzednim cyklu właśnie Nordtest mi dwa razy pokazał jasna druga kreske. Wrzucalam tu foty, myslalam że to ciąża bo dwa testy się nie mogą mylic a jednak beta 0.2 . Oby u Ciebie tak nie było ale z dystansem podrodziny żeby nie bylo takiego rozczarowania jak u mnie w razie czego :-(

Gratulacje [emoji173]
Jeju, co jest z tymi testami? [emoji51] czy sa jakies godne zaufania? [emoji2356] ja zazwyczaj testuje Pepino z Auchan, macie jakies doswiadczania z nimi? U mnie w poprzednich cyklach sie nie mylily, biel az slepoty mozna bylo dostac [emoji1787]

U mnie [emoji204] już rozkręcona na dobre, nawet zastanawiałam się, czy nie łyknąć kodeiny, ale ból jest do przeżycia... I tak sobie myślę, że to nie był stracony cykl. To był cykl, w którym lekarz widział na USG wszystko tak, jak ma być, łącznie z pecherzykami, endometrium I dał mi nadzieję. Ciało zareagowało na delikatniejsze traktowanie, ruch, mniej stresu I suplementy, więc I tak coś dobrego się zadziało [emoji4] wiem co mam robić dalej I z nadzieją patrzę na nowy cykl, chociaż trochę się podłamałam wczoraj, bo mąż zupełnie olał sprawę, mimo że widział, że mi ciężko.

Wysyłałam wam wszystkim duuuużo ciepła jest dobrej energii, dziewczyny [emoji3059] chcę widzieć dużo dwóch kreseczek, żeby w końcu móc pokazać wam swoje! [emoji1696]

Faceci inaczej reaguja niz my, co nie znaczy, ze im nie zalezy, nie przejmuj sie [emoji8]

Dziewczyny tu polecaly BoboTest więc sobie kupiłam dwa na ten cykl. Myślę że po prostu druga kreską musi też być różowa a ja miałam szare. Teraz akceptuje tylko różowe mocne drugie kreski 🙃 Ewentualnie niebieskie z ClearBlue 😉

reklama
A to nie jest tak, że tą witaminę C to w razie zbyt dużej dawki, po prostu wydalamy/wysikamy z organizmu? Przyznam, że ja też dużo jej spożywam, codziennie rano ciepła woda z połówką cytryny, teraz do antybiotyku dwa razy dziennie po 500mg.. Już sama zgłupiałam a nie chciałabym sobie biedy narobić.. 😊
Zależy od szkoły. Ja się zgadzam, że wit. C nie da się przedawkować. Nadmiar jest wydany z moczem. A jeśli organizm dostanie jej znacznie za dużo mogą pojawić się np.biegunki. Jeśli czuje, że za rogiem czeka przeziębienie to w ciągu dnia potrafię dojść do 8 tys jednostek - 1 tys co godzinie albo dwie - skutek nie pamiętam kiedy ostatnio potrzebowałam leków.
Jako ciekawostkę powiem, że warto brać wit.c jeśli mamy zamiar pić dużo alkoholu 😁 pięknie rozkłada alkohol i nie ma później problemów, zawsze na weselach mam ją przy sobie 😀

Do góry