reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Niby to wiadome, że forum żyje, ale jak tu nie wchodzę dłużej niż parę godzin to jestem w szoku, że tyle nadrabiania [emoji23] u mnie dziś 11-12dpo, [emoji204] teoretycznie na wtorek. Skurcze mam takie on and off, raz coś zakłuje czy zaboli i przestanie, piersi bolą, ale mniej niż tydzień temu, żył pełno na nich. Sutki mam bardzo wrażliwe, ciemne obwódki się porobiły wokół nich. Czuję się jakoś dziwnie, inaczej, nie umiem tego opisać... Na widok maleńkich skarpeteczek w galerii handlowej dziś dosłownie się popłakałam [emoji2356] czekam na [emoji204], jak nie przyjdzie to we wtorek testuję. Czuję, że może się udać, ale boję się nastawiać [emoji2368] a jak przyjdzie [emoji204] to przynajmniej nie będę mieć czasu na myślenie o tym, bo od poniedziałku wracam do pracy po L4 i czeka mnie przeprowadzka po świętach - kupiliśmy z mężem swoje własne M w sąsiednim mieście i nie mogę się doczekać żeby się tam przenieść [emoji5] miałam nadzieję, że będziemy już w trójkę w chwili przeprowadzki, ale to się jeszcze zobaczy [emoji18]

Oby to było TO [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
A ile dni po jutro będziesz?
Wydaje mi się, że owulacja była w zeszły piątek czyli dziś jestem 8dpo. We wtorek 11dpo. Wiem, że to może głupie ale miałam wrażenie, że dziś coś się wydarzyło, naczytałam się o tej implantacji i w ogóle, wiem, że to występuje bardzo bardzo rzadko ale na papierze toaletowym zauważyłam taki różowawy śluz i jakby krople krwi. Już straciłam nadzieję, pomyślałam, że to okres ale nic więcej oprócz tego się nie pojawiło. 🤷‍♀️ nie nakręcam się bo to tylko później opóźnia właściwą miesiączkę ale dziwne to dla mnie było bo nigdy nie mam takich atrakcji w trakcie cyklu. Takie moje historie na dobranoc 😃

Wydaje mi się, że owulacja była w zeszły piątek czyli dziś jestem 8dpo. We wtorek 11dpo. Wiem, że to może głupie ale miałam wrażenie, że dziś coś się wydarzyło, naczytałam się o tej implantacji i w ogóle, wiem, że to występuje bardzo bardzo rzadko ale na papierze toaletowym zauważyłam taki różowawy śluz i jakby krople krwi. Już straciłam nadzieję, pomyślałam, że to okres ale nic więcej oprócz tego się nie pojawiło. 🤷‍♀️ nie nakręcam się bo to tylko później opóźnia właściwą miesiączkę ale dziwne to dla mnie było bo nigdy nie mam takich atrakcji w trakcie cyklu. Takie moje historie na dobranoc 😃
Trzymamy kciuki za testowanie ❤

Ja po takim czymś też już bym się nakręciła, wiec Cię rozumiem doskonale 🙈. Ciagle tez czuje objawy ciąży, a potem 🙉 przychodzi. Bądź dobrej myśli 😍

Patrzcie co znalazłam haha już starożytnym Egipcie sprawdzali czy jest się w ciąży z moczu a nawet wyznaczyli płeć dziecka 🙈 Ponoć skuteczność 70%

"Test ciążowy oparty na badaniu moczu stosowany był już w starożytnym Egipcie. Jego opis zawarty jest w papirusie z 1350 r. p.n.e. Ówcześni Egipcjanie uważali, że kobieta, która może być w ciąży, powinna oddać mocz na stosik ziarna jęczmienia i pszenicy. Jak odczytywano wynik? Jeśli żadne ze zbóż nie skiełkowało, oznaczało to brak ciąży. W przypadku skiełkowania jęczmienia, uważano, że kobieta urodzi chłopca. Natomiast skiełkowanie pszenicy uznawano za oznakę, że ciężarna spodziewa się dziewczynki. W badaniach prowadzonych w XX wieku, oceniono skuteczność starożytnego testu na 70 proc. Nie potwierdzono jednak kwestii dotyczącej możliwości zbadania płci."

Halo, halo, gdzie dziewczyny testujące dziś?

Ja od wczoraj czuje się jakby mnie coś bralo.. kręgosłup trochę pobolewa, jestem słaba, na nic ochoty. Najchętniej to bym w łóżku leżała i się nie ruszała, ale przy 3-latku to się nie da.. mam nadzieję że to się nie rozkręci i że jest to chwilowe. Do planowanej 🙈 zostało 3 dni.

Halo, halo, gdzie dziewczyny testujące dziś?

Ja od wczoraj czuje się jakby mnie coś bralo.. kręgosłup trochę pobolewa, jestem słaba, na nic ochoty. Najchętniej to bym w łóżku leżała i się nie ruszała, ale przy 3-latku to się nie da.. mam nadzieję że to się nie rozkręci i że jest to chwilowe. Do planowanej 🙈 zostało 3 dni.
Może to objaw kropka.. Już nie wiele Ci zostało do testowania..

Nie chce się nakręcać, więc narazie po prostu nie wiąże tego z niczym. Jedyne co mnie zastanawia to zawsze miałam bóle brzucha, piersi, ogólne rozdrażnienie a teraz nic. Cisza, czyżby przed burzą czyli 🙈?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry