monnkej
Fanka BB :)
Ehh...patrząc na kolejne dziewczyny które witają się w 1dc, łapie niezłego doła [emoji17]
Ja to samo, jakoś straciłam wiarę ze mogłoby się udać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ehh...patrząc na kolejne dziewczyny które witają się w 1dc, łapie niezłego doła [emoji17]
Dziewczyny dziś mnie jakoś tak dziwnie 'ciągnie, 'rozpiera' podbrzusze, to nie ból tylko takie dziwne uczucie mam tak czasem przy @ a teraz aplikując luteinę zobaczyłam brudny śluz...nie plamienie ani krwawienie tylko tak śluz po-luteinowy... dziś jest 15 dpt, 2 krechy widziałyście...nie wiem co myśleć...w pierwszym tyg po transferze też tak miałam z tym śluzem ale przeszło...nie chcę się martwić na zapas...
Ostatnio w 12 dpo pokazały mi się 2 wyraźne krechy, a w 13dpo było 97 bety..10 dpo to zdecydowanie za wcześnie. Może jeszcze nawet nie być zagnieżdżenia, bo na to jest 12 dni od owu. W dodatku beta hcg jest produkowana dopiero po około 2 dniach od zagnieżdżenia. Dlatego mówi, żeby najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki, czyli 14 dni od owulacji, testować. Wcześniej nawet jeśli ciąża będzie, to może nic nie wyjść. Bo zagnieżdżenie może być w 6 dniu po owulacji, może w 8, ale może nawet w 12. Także nawet jeśli ciąża będzie, to w 10 a nawet 13 dpo może jeszcze nic nie wyjść. Nie testujcie tak wcześnie dziewczyny i nie róbcie tak wcześnie bety, bo to jest zwyczajnie szkoda pieniędzy. Jak ma być ciąża to będzie. A jak nie ma, to wcześniejszą beta i tak nic nie pomoże. Wydacie kasę na testy z krwi czy zwykłe, a trzy dni później dopiero jest produkowany hormon beta hcg i bez sensu kasę marnować. Odkładajcie sobie na pieluchy albo fotelik.![]()
Beta produkowana jest zaraz po zagnieżdżeniu. Wykrywalna może być po 2 dniach przez testy sikanie.10 dpo to zdecydowanie za wcześnie. Może jeszcze nawet nie być zagnieżdżenia, bo na to jest 12 dni od owu. W dodatku beta hcg jest produkowana dopiero po około 2 dniach od zagnieżdżenia. Dlatego mówi, żeby najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki, czyli 14 dni od owulacji, testować. Wcześniej nawet jeśli ciąża będzie, to może nic nie wyjść. Bo zagnieżdżenie może być w 6 dniu po owulacji, może w 8, ale może nawet w 12. Także nawet jeśli ciąża będzie, to w 10 a nawet 13 dpo może jeszcze nic nie wyjść. Nie testujcie tak wcześnie dziewczyny i nie róbcie tak wcześnie bety, bo to jest zwyczajnie szkoda pieniędzy. Jak ma być ciąża to będzie. A jak nie ma, to wcześniejszą beta i tak nic nie pomoże. Wydacie kasę na testy z krwi czy zwykłe, a trzy dni później dopiero jest produkowany hormon beta hcg i bez sensu kasę marnować. Odkładajcie sobie na pieluchy albo fotelik.![]()
Ja nic jeszcze nie badałam bo dziś do 24 siedzę na izolacji. Jutro dopiero 1sza beta po 3 sikańcach i tyg po terminie @. Biorę luteinę 3x1 i dupka 2x1 więc nie wiem nawet czy progesteron wyjdzie tak jak trzeba bo sporo sztucznego. Mój gin nie kazał na razie żadnych innych badań oprócz bety, ale rozmawiałam z nim rano a ten brud zauważyłam wieczorem...no nic zobaczę betę jutro i tak mam pisać od gina rano...A progesteron badalas? Na pewno zamartwianie nie będzie sprzyjało
dzisiaj pierwszy raz w życiu kłuło mnie obok pępka po lewej stronie, z tej samej strony od czasu do czasu kłuje tez jajnik. ogólnie czuje się słabo, przemęczona jakaś, praca mnie zjada@Marijalt jak tam u Ciebie sytuacja??