reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

A jakieś inne objawy miałaś szybciej czy dopiero w 27dc się pojawily??
Wtedy miałam monitoring w 13dc, lekarz stwierdził, że nie widać pęcherzyka dominującego. Mimo to robiłam jeszcze kilka dni testy owulacyjne, były negatywne. W terminie @ zamiast okresu, miałam mega dużo płodnego śluzu, zrobiłam test owu i ciążowy i tylko jeden z nich był mega pozytywny 😂 owulacyjny 😂 okres przyszedł w 39dc, ale przynajmniej byłam spokojna wiedziałam skąd wynika opoznienie

reklama
Jak bardzo z rana? Bo nie powinien być z pierwszego moczu [emoji6] mi najbardziej intensywne wychodzą właśnie rano ale już po siusianiu (i piciu) i wieczorem.
Nie był z pierwszego moczu. Wstałam dziś o 5,30 i wtedy było siusiu. I drugie siusiu było właśnie ok. 8.00

Wtedy miałam monitoring w 13dc, lekarz stwierdził, że nie widać pęcherzyka dominującego. Mimo to robiłam jeszcze kilka dni testy owulacyjne, były negatywne. W terminie @ zamiast okresu, miałam mega dużo płodnego śluzu, zrobiłam test owu i ciążowy i tylko jeden z nich był mega pozytywny 😂 owulacyjny 😂 okres przyszedł w 39dc, ale przynajmniej byłam spokojna wiedziałam skąd wynika opoznienie
No to ciekawie... Widzę, że wszystko może się zdążyć

Hej kochane [emoji3] jak wam popołudnie mija ?
Mnie niestety dziś dopadł straszny katar [emoji33]
Biedna [emoji45] jak ja nie nawidzę kataru. A mi od paru godzin rozsadza łeb [emoji37] i jakby stan podgorączkowy. W ogóle jakaś taka bezsilna jestem. Mam nadzieje że żadne choróbsko się do mnie nie zbliża bo dam kopa [emoji34]

Biedna [emoji45] jak ja nie nawidzę kataru. A mi od paru godzin rozsadza łeb [emoji37] i jakby stan podgorączkowy. W ogóle jakaś taka bezsilna jestem. Mam nadzieje że żadne choróbsko się do mnie nie zbliża bo dam kopa [emoji34]
Mnie też ostatnio rozkładało. Ale teraz już jest lepiej. Minęło, mam nadzieję, że szybko nie wróci, bo męczyły mnie te zatoki..
Zdrowka życzę 😘😘

Taka pogoda. W domu cieplutko wyjdziesz na zewnątrz i już jakieś przeziębienie.. macie sposoby na przeziębienie ? Na mnie działa tylko stary sposób. Mleko z czosnkiem i do łóżka 😀

Ja jak zwykle muszę Was dopiero nadrobić, ale najpierw się wyżale, że aktualnie są te dni, kiedy owulacja może być już jutro/pojutrze albo za kilka dni, dobrze wiedział, że mamy się starać, a On poszedł z bratem wypić siódemeczkę wódki, a co tam, wiem, że to zbytnio wpływu nie będzie miało, ale Jego podejście mnie rozwaliło. Za to i ja sobie nalałam winka i odpuszczamy, myślałam, że to jest nasza świadoma decyzja, ale cóż, nic na siłę :)

Taka pogoda. W domu cieplutko wyjdziesz na zewnątrz i już jakieś przeziębienie.. macie sposoby na przeziębienie ? Na mnie działa tylko stary sposób. Mleko z czosnkiem i do łóżka 😀
Ja leczę się nalewkami 🤷‍♀️ cytrynówka, czeremcha, morwa 😉 jak się źle czuje to kieliszek i jak nowa następnego dnia 😉 póki mogę to korzystam 😁 a jak już rozłoży to stosuje syrop babci tj czosnek, cytryna, miód, cebula 🤤 i hyćke i syrop z melcza 🙃

reklama
Ja jak zwykle muszę Was dopiero nadrobić, ale najpierw się wyżale, że aktualnie są te dni, kiedy owulacja może być już jutro/pojutrze albo za kilka dni, dobrze wiedział, że mamy się starać, a On poszedł z bratem wypić siódemeczkę wódki, a co tam, wiem, że to zbytnio wpływu nie będzie miało, ale Jego podejście mnie rozwaliło. Za to i ja sobie nalałam winka i odpuszczamy, myślałam, że to jest nasza świadoma decyzja, ale cóż, nic na siłę :)
Tule mocno.. U mnie też nie ma wielu staranek. Oboje chcemy, ale wraca zmęczony z pracy i nie ma siły.. Obecnie były 2 razy a tu już 12dc.. Takze może dziś lub jutro jeszcze będzie..
Ja odpuszczam sobie i stwierdzam że jak ma być kropka to będzie i już..

Do góry