reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Ja jak zwykle muszę Was dopiero nadrobić, ale najpierw się wyżale, że aktualnie są te dni, kiedy owulacja może być już jutro/pojutrze albo za kilka dni, dobrze wiedział, że mamy się starać, a On poszedł z bratem wypić siódemeczkę wódki, a co tam, wiem, że to zbytnio wpływu nie będzie miało, ale Jego podejście mnie rozwaliło. Za to i ja sobie nalałam winka i odpuszczamy, myślałam, że to jest nasza świadoma decyzja, ale cóż, nic na siłę :)
Pamiętaj, że nie samymi staraniami człowiek żyje 😉 i naszym facetom należy się trochę oddechu 😉to nie znaczy, że nie chcą dziecka czy coś 😊

reklama
Ja leczę się nalewkami [emoji2368] cytrynówka, czeremcha, morwa [emoji6] jak się źle czuje to kieliszek i jak nowa następnego dnia [emoji6] póki mogę to korzystam [emoji16] a jak już rozłoży to stosuje syrop babci tj czosnek, cytryna, miód, cebula [emoji1786] i hyćke i syrop z melcza [emoji854]
Ja sobie już w maju nazbierałam mleczy i zrobiłam zapas syropu z myślą, że będę w ciąży i w razie choroby będę się nimi leczyc[emoji854] no to masz ci babo placek jak na złość tej ciąży nie ma a choroba już była [emoji19]

Pamiętaj, że nie samymi staraniami człowiek żyje 😉 i naszym facetom należy się trochę oddechu 😉to nie znaczy, że nie chcą dziecka czy coś 😊
Rozumiem, ale to jest nasz 1cs, ja jestem z tych, które nie mają żadnych problemów jak się napije, ale no odrobinę chęci z Jego strony też bym chciała zauważyć :D

Tule mocno.. U mnie też nie ma wielu staranek. Oboje chcemy, ale wraca zmęczony z pracy i nie ma siły.. Obecnie były 2 razy a tu już 12dc.. Takze może dziś lub jutro jeszcze będzie..
Ja odpuszczam sobie i stwierdzam że jak ma być kropka to będzie i już..
W weekend może uda się Wam jeszcze nadrobić i akurat się wstrzelicie w ten czas i później będziemy widzieć piękne dwie kreseczki 🥰

reklama
Ja jak zwykle muszę Was dopiero nadrobić, ale najpierw się wyżale, że aktualnie są te dni, kiedy owulacja może być już jutro/pojutrze albo za kilka dni, dobrze wiedział, że mamy się starać, a On poszedł z bratem wypić siódemeczkę wódki, a co tam, wiem, że to zbytnio wpływu nie będzie miało, ale Jego podejście mnie rozwaliło. Za to i ja sobie nalałam winka i odpuszczamy, myślałam, że to jest nasza świadoma decyzja, ale cóż, nic na siłę :)
Mój mąż co prawda alko wgl nie pije, ale podejście rozumiem doskonale. Mój na początku za bardzo nie podchodził poważnie do tematu, witaminki to tak o ale już teraz sam bierze z nawyków ale na początku to nie widział żadnego problemu żeby nie brać, teraz sam przychodzi i mówi, że mogłabym już być w tej ciąży. Teraz już sam się ze wszystkim stara, odmawia sobie trochę fajek, bardziej dba o siebie. Ale wcześniej też zdarzało mu się "odwalić" różne rzeczy przed owu. Chyba nie ma na facetów złotego środka, nie ma co się denerwować bo to i tak nic nie da a tylko my jesteśmy źle. Jak mają ochotę to niech idą i się zrelaksują może to jest złoty środek ☺️

Do góry