reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Witam wszystkie grudniowiczki :) Jestem całkiem nowa na forum. Przekopałam się przez wszystkie strony wątku i trzymam się tych pozytywnych postów... My po 3 cyklach starań, dziś w nocy przyszła @ :( Zakupiłam właśnie testy owulacyjne, chociaż cykle mam jak w zegarku 28 dni, ale może coś to pomoże... Mż bardziej się podłamuje niż ja i mówi że pewnie coś jest nie tak, nie zdaje sobie sprawy tak bardzo jak ja że może to potrwać, ja oczywiście też bym już bardzo chciała i co miesiąc miałam nadzieję że się udało... Mam 30 lat i to dopiero pierwsze nasze starania o dziecko. Mam nadzieję testować się 16.12 :)
Hej hej hej, obu grudzień był owocny ❤️

reklama
@coca no patrzylam i nie znalzlam. Oni tu w wiekszosci ustrojstwa maja takie inne, lub clearblue. Te polecily mi dziewczyny z Holandii. Juz teraz nie szukam bo i tak nie zdaza przyjsc. Narazie uzyje tych. Bedzie potrzeba to bede szukac , mam nadzieje ze nie 🤣 idziemy na spontan . Bardziej chce wychwycic czy bedzie wgl.

Gwiazdka kazdy przypadek jest traktowany indywidualnie. Jakie masz wyniki na czczo bo po godzinie widze kosmos. Moze podeslij na priv to tam mozemy pogadac bo tu nie bedziemy zasmiecac watku 😄

@coca no patrzylam i nie znalzlam. Oni tu w wiekszosci ustrojstwa maja takie inne, lub clearblue. Te polecily mi dziewczyny z Holandii. Juz teraz nie szukam bo i tak nie zdaza przyjsc. Narazie uzyje tych. Bedzie potrzeba to bede szukac , mam nadzieje ze nie [emoji1787] idziemy na spontan . Bardziej chce wychwycic czy bedzie wgl.

Gwiazdka kazdy przypadek jest traktowany indywidualnie. Jakie masz wyniki na czczo bo po godzinie widze kosmos. Moze podeslij na priv to tam mozemy pogadac bo tu nie bedziemy zasmiecac watku [emoji1]

Nie wiem, może rozmontuj tę obudowę [emoji1787] może akurat łatwiej apce będzie odczytać [emoji2368] pamiętaj jednak ze:

1. Możesz zwyczajnie pominąć peak, niektóre dziewczyny maja bardzo nagły skok i krótki peak. Apka w takim przypadku sama oznaczy to jako peak, jeśli następne testy będą jaśniejsze. Ja tak miałam w ubiegłym cyklu [emoji116] owu potwierdzona [emoji6] po prostu raz nie nasikalam w porę i minęłam się ze szczytem [emoji1787]

2. Brak pozytywnego wyniku, wysokiego, nie znaczy ze owu nie będzie. Może to na to wskazywać i prawdopodobnie tak zwykle jest, ale były tu dziewczyny, którym testy owu nie wychodziły a owu potwierdzona, a nawet są właśnie w ciąży [emoji4] także jakby co, to otwarta głowa, zawsze po domniemanej owu można zbadać progesteron (w PL można, nie wiem jak u Ciebie).

Zobacz załącznik 1203746

Nie wiem, może rozmontuj tę obudowę [emoji1787] może akurat łatwiej apce będzie odczytać [emoji2368] pamiętaj jednak ze:

1. Możesz zwyczajnie pominąć peak, niektóre dziewczyny maja bardzo nagły skok i krótki peak. Apka w takim przypadku sama oznaczy to jako peak, jeśli następne testy będą jaśniejsze. Ja tak miałam w ubiegłym cyklu [emoji116] owu potwierdzona [emoji6] po prostu raz nie nasikalam w porę i minęłam się ze szczytem [emoji1787]

2. Brak pozytywnego wyniku, wysokiego, nie znaczy ze owu nie będzie. Może to na to wskazywać i prawdopodobnie tak zwykle jest, ale były tu dziewczyny, którym testy owu nie wychodziły a owu potwierdzona, a nawet są właśnie w ciąży [emoji4] także jakby co, to otwarta głowa, zawsze po domniemanej owu można zbadać progesteron (w PL można, nie wiem jak u Ciebie).

Zobacz załącznik 1203746

Zdjęcie mi się niw dodało [emoji1787]
IMG_3849.png

Hej [emoji2] życzę owocnych starań i pięknych dwóch kresek [emoji110][emoji110][emoji4]
Witam wszystkie grudniowiczki :) Jestem całkiem nowa na forum. Przekopałam się przez wszystkie strony wątku i trzymam się tych pozytywnych postów... My po 3 cyklach starań, dziś w nocy przyszła @ :( Zakupiłam właśnie testy owulacyjne, chociaż cykle mam jak w zegarku 28 dni, ale może coś to pomoże... Mż bardziej się podłamuje niż ja i mówi że pewnie coś jest nie tak, nie zdaje sobie sprawy tak bardzo jak ja że może to potrwać, ja oczywiście też bym już bardzo chciała i co miesiąc miałam nadzieję że się udało... Mam 30 lat i to dopiero pierwsze nasze starania o dziecko. Mam nadzieję testować się 16.12 :)

@coca dzieki za instrukcje. Od jutra zaczne robic testy dwa razy dwa razy. Nie licze ze owu jest szybciej niz 16-17 dc bo cykle okolo 29-30 dni ( ostatnio sie wydluzyly) ja nigdy sie nie bawilam w testy. Poprostu „ wychodzilo” wgl jak patrze na te twoje wartosci przyntestach to ile ciemniejsze a te liczby mniejsze a u mnie juz taki wysoki. Dzis dopiero 12 dc wiec jak cos chwila jest. Podzialamy moze dzisiaj a potem chcialabym w weekend

Witaj :) jak wszystko dobrze pojdzie, bedziemy w tym samym czasie testowac :)

@coca dzieki za instrukcje. Od jutra zaczne robic testy dwa razy dwa razy. Nie licze ze owu jest szybciej niz 16-17 dc bo cykle okolo 29-30 dni ( ostatnio sie wydluzyly) ja nigdy sie nie bawilam w testy. Poprostu „ wychodzilo” wgl jak patrze na te twoje wartosci przyntestach to ile ciemniejsze a te liczby mniejsze a u mnie juz taki wysoki. Dzis dopiero 12 dc wiec jak cos chwila jest. Podzialamy moze dzisiaj a potem chcialabym w weekend

Wiesz, czasem z różnych przyczyn owu może się przesunąć w jedna lub w druga stronę [emoji6] ja tez mam zwykle owu ok 17dc, ale testuje już od 10dc, bo może się przesunie tez w ta stronę [emoji16] wprawdzie seks uprawiamy normalnie, regularnie, ale chce być świadoma kiedy jestem najbardziej płodna, a nie mam innych objawów, nawet śluzu na zewnątrz, a w środku nie badam [emoji16] temperatura to mi potwierdzi ale już PO fakcie [emoji16] u mnie jak widać raczej narasta stopniowo dzień, dwa przed owu, wtedy zwiększam częstotliwość, ale mamy tu koleżankę, która ma testy bladziochy i nagle z dnia na dzień peak [emoji16] poobserwujesz u siebie i zobaczysz jak to wyglada w Twoim przypadku [emoji3526] trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Witamy! życzę żeby 4 cykl to był TEN:)))

reklama
Do góry