reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

reklama
Murzynek ekspresowy:
4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki cukru pudru
2 jajka
2 łyżki kakao ( czubate)
Pół szklanki oleju
2 szklanki mleka
Słoiczek dżemu sliwkowego (ja użyłam konfitury)
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wszystko miksujemy mikserem i wstawiamy do piekarnika. Ja to piecze w takiej prostokatnej większej formie ale można też w keksowe. Dosyć dużo tego ciasta wychodzi.
Pieczemy 50 minut w 180°C 👌

Cukier biały można zastąpić ksylitolem to będzie mniej kaloryczne 🙃
Dziękuję bardzo, teraz mam dylemat, który zrobić, ale na pewno sobie obydwa zapiszę :D

Ja też zawsze robilam tak że najpierw masę kakaowa podgrzewalam potem studzilam ale teraz wszystko tak jak w moim przepisie do jednej miski i w 2 minuty ciasto gotowe tzn do piekarnika 👌

Polecam. Uwielbiam go. Nawet mój M, który nie je słodkiego bardzo go lubi 😁 a mi zawsze przypomina babcie ❤️
Ja też zawsze robilam tak że najpierw masę kakaowa podgrzewalam potem studzilam ale teraz wszystko tak jak w moim przepisie do jednej miski i w 2 minuty ciasto gotowe tzn do piekarnika 👌

Oprócz tego, że dobry to jest właśnie bardzo szybki do zrobienia :D A czy Wy też tak macie, że jak macie @ to ciasta/masy nic Wam nie wychodzi? :D Przy ostatniej @ robiłam 3 podejścia do masy malinowej chmurki 🤣😂

Oprócz tego, że dobry to jest właśnie bardzo szybki do zrobienia :D A czy Wy też tak macie, że jak macie @ to ciasta/masy nic Wam nie wychodzi? :D Przy ostatniej @ robiłam 3 podejścia do masy malinowej chmurki 🤣😂
Mialam tak póki nie zostałam zawodowym cukiernikiem 😂 a tu zakalec a tu coś, a to po prostu ludzka psychika tak działa, człowiek się pomyli i źle wyjdzie albo złośliwość rzeczy martwych ale to już cały czas 😂

reklama
Znów Was pomecze...
Testy robiłam w 8,9,10,11 dc. 10 koło 15:00 kreska wyszła najciemniejsza, a później już było tylko jaśniej. Dziś dla testu zrobiłam i jest tylko blady kreseczka. Czy jest opcja, że przegapiłam owu? Od 10 go ciągle czuję jajniki, szyjka od wczoraj jest nisko, twarda a śluz mleczny. Macie pomysł na to? Te testy to 9dc i dwa z wyraźniejsza kreska z 10 DC.
IMG_20201210_205507.jpeg

Do góry