@Lisa_ możesz mi już wpisać tego wrednego małpiszona. Nie chciałam tej jędzy widzieć koło swojego nicku no ale trudno[emoji19] oby sie to nie powtórzyło na styczniowych II [emoji849]
Trzymam kciuki żeby styczeń byl szczęśliwy [emoji1695][emoji1695]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Lisa_ możesz mi już wpisać tego wrednego małpiszona. Nie chciałam tej jędzy widzieć koło swojego nicku no ale trudno[emoji19] oby sie to nie powtórzyło na styczniowych II [emoji849]
Pierwszy raz widzę w takim wykonaniu, zwykle jest tradycyjny i całość ucierana. zrobię jutro, a zaraz zabieram się za ślimaczki z ciasta francuskiego, cukinią, mozzarellą i pomidorkami, zapraszamTen przepis na murzynka dostałam kiedyś od mojej babci raz z książką. I jest najlepszy na świecie
Zobacz załącznik 1213935
Dziękuję bardzo, teraz mam dylemat, który zrobić, ale na pewno sobie obydwa zapiszęMurzynek ekspresowy:
4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki cukru pudru
2 jajka
2 łyżki kakao ( czubate)
Pół szklanki oleju
2 szklanki mleka
Słoiczek dżemu sliwkowego (ja użyłam konfitury)
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wszystko miksujemy mikserem i wstawiamy do piekarnika. Ja to piecze w takiej prostokatnej większej formie ale można też w keksowe. Dosyć dużo tego ciasta wychodzi.
Pieczemy 50 minut w 180°C
Cukier biały można zastąpić ksylitolem to będzie mniej kaloryczne
Tak.I po tym 12 dniu testy powinny być już pozytywne?
Okej, dziękuje za odpowiedź
Polecam. Uwielbiam go. Nawet mój M, który nie je słodkiego bardzo go lubi a mi zawsze przypomina babciePierwszy raz widzę w takim wykonaniu, zwykle jest tradycyjny i całość ucierana. zrobię jutro, a zaraz zabieram się za ślimaczki z ciasta francuskiego, cukinią, mozzarellą i pomidorkami, zapraszam
Polecam. Uwielbiam go. Nawet mój M, który nie je słodkiego bardzo go lubi a mi zawsze przypomina babcie
Ja też zawsze robilam tak że najpierw masę kakaowa podgrzewalam potem studzilam ale teraz wszystko tak jak w moim przepisie do jednej miski i w 2 minuty ciasto gotowe tzn do piekarnika
Mialam tak póki nie zostałam zawodowym cukiernikiem a tu zakalec a tu coś, a to po prostu ludzka psychika tak działa, człowiek się pomyli i źle wyjdzie albo złośliwość rzeczy martwych ale to już cały czasOprócz tego, że dobry to jest właśnie bardzo szybki do zrobienia A czy Wy też tak macie, że jak macie @ to ciasta/masy nic Wam nie wychodzi? Przy ostatniej @ robiłam 3 podejścia do masy malinowej chmurki