reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Cos tam przebija :) powtórz jutro albo pojutrze.

Widać, trzymam kciuki, żeby to było to. W poniedziałek idziesz betę
? [emoji4]
Dziewczyny to są testy z poprzedniego cyklu. Pisałam ze mi wyszły drugie kreski a bety nie było 😔 W tym cyklu testuje w wigilię :-)

Przepis na szybkie ciasto bananowe :
4 dojrzałe banany,

3/4 szklanki cukru trzcinowego,

1/2 szklanki oleju rzepakowego,

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,

1 jajko,

łyżeczka sody oczyszczonej,

łyżeczka proszku do pieczenia.

Wszystkie składniki miksujemy mikserem do połączenia i pieczemy w 170°C 50 min (bez termoobiegu) A i banany wrzucamy jako pierwsze i gnieciemy je widelcem.

reklama
Czyli sytuacja opanowana i lekarz też Cię uspokoił, że wszystko jest w porządku [emoji4] oby tak zostało już do końca [emoji8]
Tak pisałam. Byłam , nic narazie nie widział oprócz macicy typowo ciążowej czyli opuchniete z grubym endo. Plamienia ustały juz wczoraj i mowi ze niewidzi żadnych żrodeł wiec możliwe ze bylo to plamienie implantacyjne ( zaczelo sie 10dpo) i przedluzylo sie. Uspokajal ze czesto okolo @ moze sie tak pojawic.
Teraz 23.12 mam wizyte w PL u mojego doktorka. Musze sie zglosic tez tutaj do poloznej.

Tak wyglada ciasto bananowe po upieczeniu 😋
Ciasto pieklam w keksowce włożonej papierem do pieczenia

Załączniki

• IMG_20201212_145053.jpg
    IMG_20201212_145053.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Czyli sytuacja opanowana i lekarz też Cię uspokoił, że wszystko jest w porządku [emoji4] oby tak zostało już do końca [emoji8]

Tak i ten dzisiejszy test zrobiony popoludniu i to 25 mnie uspokoił. Korci mnie jeszcze kupić jeden z clearblue z tygodniami i w przyszlym zobaczyc czy znienily sie tygodnie ale to kurcze 12€ i troche mi szkoda kasy. Chyba juz dotrwam do wizyty.

Tak i ten dzisiejszy test zrobiony popoludniu i to 25 mnie uspokoił. Korci mnie jeszcze kupić jeden z clearblue z tygodniami i w przyszlym zobaczyc czy znienily sie tygodnie ale to kurcze 12€ i troche mi szkoda kasy. Chyba juz dotrwam do wizyty.
Na szczęście już 23.12 już niedługo i może jakoś szybko Ci zleci.. na pewno Cię korci, uspokoiłoby Cię to na pewno, więc jak pewnie będzie Cię to denerwować i się tym uspokoisz może będzie warto, ale ja wierzę, że wszystko będzie super, chociaż łatwo mi się mówi i podświadomie stres na pewno jest.. będzie dobrze 😘

Dziewczyny to są testy z poprzedniego cyklu. Pisałam ze mi wyszły drugie kreski a bety nie było 😔 W tym cyklu testuje w wigilię :-)

Przepis na szybkie ciasto bananowe :
4 dojrzałe banany,

3/4 szklanki cukru trzcinowego,

1/2 szklanki oleju rzepakowego,

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,

1 jajko,

łyżeczka sody oczyszczonej,

łyżeczka proszku do pieczenia.

Wszystkie składniki miksujemy mikserem do połączenia i pieczemy w 170°C 50 min (bez termoobiegu) A i banany wrzucamy jako pierwsze i gnieciemy je widelcem.
I w sumie dość szybkie do zrobienia, do kawy byłoby idealne, ale akurat już po zakupach i bananów nie kupiłam :D przepraszam za pomyłkę, w sumie sobie przypominam, że trzymaliśmy wszystkie kciuki za Ciebie, więc teraz dalej trzymamy i tym razem na pewno się uda :)

reklama
Z tego co widzę to owu już była. Skok z 36,6 na 36,8 to jest skok owulacyjny bo o 0,2🤷‍♀️ teraz skoczyła drugi raz. To tzw wykres trójstopniowy, mówi sie6ze najbardziej obiecujacy6😉 ale ja takie mam co 2 cykl I nic więc 💁‍♀️😉
No to nie zostaje nam nic innego tylko czekać :) zobaczymy :) jak zawsze dziękuję za pomoc 😘

Do góry