reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

reklama
reklama
@HeraUnique powiedz mi,jeśli mój okres trwa 6 dni to z tymi plastrami z borowina trzeba poczekać do końca okresu? Bo z tego co pamiętam ty uzywalas od 5 do 10dc.
Po okresie najlepiej. Ja mam krótki okres więc stosuje wcześniej, bo wcześniej też mam owu 🤷‍♀️ więc po okresie do owu.
Przeciwskazania
"Wśród osób, które nie powinny poddawać się zabiegom borowinowym, takim jak np. stosowanie tamponów borowinowych, występują m.in. chorzy na nadczynność tarczycy, choroby nowotworowe, żylaki, niewydolność krążeniową, chorobę wieńcową i z wadami serca, a także pacjenci w stanach osłabienia, z gorączką, urazami kości i stawów w początkowym stadium uszkodzeń, panie będące w ciąży oraz z krwawieniami z narządów rodnych. Do tej grupy należy także zaliczyć dzieci oraz chorych z nieunormowanym ciśnieniem tętniczym krwi, będących świeżo po zawale serca, a także z zaawansowaną miażdżycą oraz niewydolnością oddechową."
Czytałam gdzieś jeszcze, że endometrioza wyklucza stosowanie borowiny 🤷‍♀️

Do góry