reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Do twarzy kupilam w rosmanie taka, włoski są bardzo delikatne Zobacz załącznik 1210410

Znalazłam [emoji16]
IMG_4470.jpg

Ja się szczotkować twarzy boje, bo mam nadwrażliwa szczególnie o tej porze roku [emoji17]

reklama

Załączniki

• Screenshot_20201204_193829_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20201204_193829_com.android.chrome.jpg
    253,9 KB · Wyświetleń: 62
Do szczotkowania na sucho bardzo często używa się baaaardzo gęstych ale delikatnych szczotek, jak zbite pędzelki do makijażu. Ponoć jest to bardzo delikatny zabieg, ale warto zapytać czy aby wskazany dla skory atopowej. Włosie może i delikatne, ale to jednak ruch mechaniczny po naskórku.
Moja dermatolog odradza wszelkie zabiegi, które mogą skutkować nawet minimalnym podraznieniem skóry, do kąpieli tylko kosmetyki z emolientami, tak samo kremy nawilżające a po kąpieli zamiast pocierać ręcznikiem po skórze to tylko punktowo dotykać żeby osuszyć. Także sądzę, że takie szczotkowanie w moim przypadku odpada.[emoji57]

Moja dermatolog odradza wszelkie zabiegi, które mogą skutkować nawet minimalnym podraznieniem skóry, do kąpieli tylko kosmetyki z emolientami, tak samo kremy nawilżające a po kąpieli zamiast pocierać ręcznikiem po skórze to tylko punktowo dotykać żeby osuszyć. Także sądzę, że takie szczotkowanie w moim przypadku odpada.[emoji57]

Współczuje. U mnie AŻ tak złe na szczęście nie jest, unikam tylko SLES i SLS bo mnie później skóra swędzi i się łuszczy, bez tego jest wporzo. Całe szczescie bo nie cierpię balsamować ciała [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Fajne te szczotki do ciała chyba sobie zakupie bo już myślę o tym od jakiegoś czasu 🙂 A do twarzy używam szczoteczki sonicznej Beautifly b-fresh. Mam tłustą cerę i ta szczotka mega poprawiła jej stan .

Co do spania to nie mogłabym spać nago. Zamarzła bym chyba 😉 lubię jak jest mi cieplutko . Śpię w koszulach zazwyczaj 🙂

reklama
Do góry