reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Są takie specjalne szczotki do tego, ja mam kupiona w rossmanie. I poprostu potężnymi ruchami trzeba masować sobie brzuch. Myślę że z piersiami jest podobnie tylko są do tego też chyba specjalne mniejsze szczotki. Jeśli masz skórę atopowe to myślę że to jednak będzie zły pomysł dla Ciebie
Szczotkowanie?[emoji848] nie słyszałam o tym. Napiszesz coś więcej? Ja mam skórę atopową i samo czytanie wyrazu "szczotkowanie" mnie już boli[emoji28] co do wagi w ciąży to ja przytyłam 15kg i zaraz po porodzie odeszło mi 10kg. Pozostałe 5kg gubiłam stopniowo. Chociaż teraz też jestem jakieś 2-3kg na plusie, bo sobie dogadzam jedzeniem [emoji57] ale póki co wskaźnik BMI jest na idealnym poziomie, bo przed ciążą miałam lekką niedowagę i początki anemii.

reklama
Nie nawidziłam tych okropnych koszul do karmienia. W szpitalu i przez pierwszy miesiąc faktycznie się przydały. Ale teraz po wyjściu ze szpitala będę miała elegancką normalną koszulkę nocną tyle że rozpinaną [emoji6]
Jeny ja już myślę o wyjściu z dzieciątkiem ze szpitala a nie wiem nawet czy jestem w ciąży [emoji23] a się człowiek rozmarzył. ..[emoji7]
Tak, te koszule to koszmar. W szpitalu ciągle mi się te guziki rozpinały i zawsze nieświadomie świeciłam którymś cyckiem na korytarzu [emoji57][emoji2960]

Ja mam takie ciuszki, które są spełnieniem fantazji mojego. Ubieram jak mnie poprosi, jak chce go zaskoczyć albo jak chce, żeby mi na pewno nie odmówił [emoji23] choć odmówić by pewnie nie odmówił, no ale jak widzę jak na mnie patrzy i cieszy się jak dziecko z wymarzonego prezentu pod choinkę to wszystkie moje troski i stare kompleksy mijają [emoji23][emoji23][emoji23] czuje się jak bogini [emoji7][emoji23]

A co do testu to nie chce narazie wyrokować, bo to od owu zależy, teoretycznie koło 17.12 powinna być, wiec od 20-go luteina i test 30-go [emoji2368] ale może bedzie 15-go (wątpię), może 18/19-go i wtedy ledwo ledwo w ten rok się wstrzele. Zobaczymy [emoji39]
@coca, doradzisz mi jak to jest z luteina? Jedna ginekolog w zeszlym cyklu z automatu kazala mi brac po owulacji mowiac, ze to zwieksza szanse zajscia w ciaze, natomiast druga stwierdzila, ze nie ma badan na ten temat I luteina tylko sprawi, ze zamiast normalnego okresu bede miala "krwawienie z odstawienia" [emoji848] koniec koncow nie bralam, zastanawiam sie czy warto

Są takie specjalne szczotki do tego, ja mam kupiona w rossmanie. I poprostu potężnymi ruchami trzeba masować sobie brzuch. Myślę że z piersiami jest podobnie tylko są do tego też chyba specjalne mniejsze szczotki. Jeśli masz skórę atopowe to myślę że to jednak będzie zły pomysł dla Ciebie
Ja też mam tą z rossmana, świetna sprawa 💪 ale moja systematyczność też jest na niskim poziomie 😅 ja czasem zmagam się z zapaleniem atopowym ale odkąd mam wszystkie dermokosmetki to jest spokój, czasem na ręce pojawiają się plamki. Bardziej mam problem z niewłaściwym rogowaceniem naskórka więc szczotka fajne działa 😁

@coca, doradzisz mi jak to jest z luteina? Jedna ginekolog w zeszlym cyklu z automatu kazala mi brac po owulacji mowiac, ze to zwieksza szanse zajscia w ciaze, natomiast druga stwierdzila, ze nie ma badan na ten temat I luteina tylko sprawi, ze zamiast normalnego okresu bede miala "krwawienie z odstawienia" [emoji848] koniec koncow nie bralam, zastanawiam sie czy warto

Krwawienie z odstawienia [emoji15] co za brednie, to normalny okres. Ja biorę luteinę na plamienia po owu. To progesteron, prawdopodobnie za bardzo mi spada i dlatego plamie. Luteina utrzymuje jego odpowiedni poziom w fazie lutealnej, a po odstawieniu poziom zupelnie naturalnie spada i przychodzi @, tak jak w normalnym, niezaburzonym cyklu. Czasem jeśli faza lutealna jest za krótka w ten sposób się ja wydłuża, aby był czas na ewentualne zagnieżdżenie na przykład. Jak jest za długa to można ja w ten sposób skrócić. Czy zwiększa szanse zajścia w ciąże? Nie sadze, luteinę bierze się już po owulacji, wiec jeśli do zapłodnienia doszło to doszło, ona jedynie może pomoc w utrzymaniu tej ciąży, zagnieżdżeniu, poprzez utrzymanie odpowiedniego poziomu proga. Ale dawkowanie już warto omówić z lekarzem, ja mam jakieś końskie dawki [emoji23] ale grunt, ze działa [emoji6]

Ja też mam tą z rossmana, świetna sprawa [emoji123] ale moja systematyczność też jest na niskim poziomie [emoji28] ja czasem zmagam się z zapaleniem atopowym ale odkąd mam wszystkie dermokosmetki to jest spokój, czasem na ręce pojawiają się plamki. Bardziej mam problem z niewłaściwym rogowaceniem naskórka więc szczotka fajne działa [emoji16]

Pokażcie te szczote z rossmana [emoji16] jestem ciekawa czy mówicie o tej o której myśle.

Szczotkowanie?[emoji848] nie słyszałam o tym. Napiszesz coś więcej? Ja mam skórę atopową i samo czytanie wyrazu "szczotkowanie" mnie już boli[emoji28] co do wagi w ciąży to ja przytyłam 15kg i zaraz po porodzie odeszło mi 10kg. Pozostałe 5kg gubiłam stopniowo. Chociaż teraz też jestem jakieś 2-3kg na plusie, bo sobie dogadzam jedzeniem [emoji57] ale póki co wskaźnik BMI jest na idealnym poziomie, bo przed ciążą miałam lekką niedowagę i początki anemii.

Do szczotkowania na sucho bardzo często używa się baaaardzo gęstych ale delikatnych szczotek, jak zbite pędzelki do makijażu. Ponoć jest to bardzo delikatny zabieg, ale warto zapytać czy aby wskazany dla skory atopowej. Włosie może i delikatne, ale to jednak ruch mechaniczny po naskórku.

Ja mam taką tylko bez rączki
Pokażcie te szczote z rossmana [emoji16] jestem ciekawa czy mówicie o tej o której myśle.
Screenshot_20201204-191400_Rossmann.jpeg

Ja mam obie, ale nie uzywam ich na sucho [emoji23] nie lubię tych masujących wypustek w nich [emoji849]

Kurde widziałam kiedyś takie specjalne do twarzy, delikatniejsze, bardzo gęste, zbite, ale delikatne włosie jak w pędzelki do makijażu, ale nie umiem znaleźć [emoji23] nie wiem, czy by się sprawdziły do jakichś okolic ciała, ale ponoć do twarzy rewelka [emoji2368]

reklama
Do twarzy kupilam w rosmanie taka, włoski są bardzo delikatne
Ja mam obie, ale nie uzywam ich na sucho [emoji23] nie lubię tych masujących wypustek w nich [emoji849]

Kurde widziałam kiedyś takie specjalne do twarzy, delikatniejsze, bardzo gęste, zbite, ale delikatne włosie jak w pędzelki do makijażu, ale nie umiem znaleźć [emoji23] nie wiem, czy by się sprawdziły do jakichś okolic ciała, ale ponoć do twarzy rewelka [emoji2368]
Image%20(2).jpeg

Do góry