HeraUnique
Fanka BB :)
Castagnus(ziołowy) na cały cykl, ovarin na wyrównanie cyklu, pregna start np jako witaminy przy staraniach. Trochę tego jestNo to chyba mu kupię a coś dla kobiet tez jest ??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Castagnus(ziołowy) na cały cykl, ovarin na wyrównanie cyklu, pregna start np jako witaminy przy staraniach. Trochę tego jestNo to chyba mu kupię a coś dla kobiet tez jest ??
Tzn ja pewnie przy zupełnie małym dziecku problemów nie będę miała, a jak będzie później to czas pokażeTeż myślałam, że będzie ciężko się przestawić ale poszło gładko, bo zmęczenie po porodzie i przy dziecku było tak ogromne, że nawet nie myślałam nad tym, co mam na sobie, chciałam tylko położyc się i spać. Natomiast z mężem już tak łatwo nie było. Do tej pory czasem prosi żebym spała nago, ale niestety beztroskie czasy się skończyły [emoji28]
Ja z ciałem na szczęście nie mam dużego problemu, bo wszystko "podciagnęłam" ćwiczeniami, ale piersi to dla mnie koszmar, jak sflaczałe balony, z których zeszło powietrze bleh [emoji2961] i na to niestety juz żadnych ćwiczeń nie ma. Przez całą ciążę smarowalam brzuch kremami zeby nie zrobiły mi się rozstępy i udało sie, bo na brzuchu nie mam żadnego. Niestety zapomniałam o piersiach i nie smarowalam ich[emoji2358] i tam rozstępy już są [emoji24]
A w jakim wieku jest twój synek?Myślę że dla mnie nie było by problemu karmić dziecko w moich koronkowych koszulkach. I masz synek też naturalną antykoncepcja [emoji28] ostatnio akurat nas zaskoczył już jak skonczylismy [emoji28] w ogóle on jest tak cholernie zazdrosny o inne maluszki... nie wiem co to będzie jak u nas pojawi się drugie maluch. Może do tego czasu mu to trochę minie albo uda mi się mu wytłumaczyć. Już teraz czasami mówię że bym chciała mieć małą dzidzie i wtedy będzie miał się z kim bawić itd ale to takie moje próby i podejścia do tematu są. Jak się okaże że będę w ciąży to będę musiała z nic mocniej na tej płaszczyźnie pracować
Też myśle co zrobić żeby było optymalnie, już próbowaliśmy i tak i tak i bez rezultatu, z pierwszym dzieckiem robiliśmy 2 razy dziennie i się udało za pierwszym razem a teraz mamy problem... Robiłam test owu, wydaje mi się że ciemnieje w porównaniu z wczoraj, jeszcze zrobię wieczorem i okaże się czy będzie jutro czy nie...
Jeszcze olej z wiesiołka na śluz chociaż u mnie po 1 cyklu nie było efektów, może teraz będą bo zostało mi kilka tabletek więc zobaczymyCastagnus(ziołowy) na cały cykl, ovarin na wyrównanie cyklu, pregna start np jako witaminy przy staraniach. Trochę tego jest
Nie nawidziłam tych okropnych koszul do karmienia. W szpitalu i przez pierwszy miesiąc faktycznie się przydały. Ale teraz po wyjściu ze szpitala będę miała elegancką normalną koszulkę nocną tyle że rozpinaną [emoji6]Też myślałam, że będzie ciężko się przestawić ale poszło gładko, bo zmęczenie po porodzie i przy dziecku było tak ogromne, że nawet nie myślałam nad tym, co mam na sobie, chciałam tylko położyc się i spać. Natomiast z mężem już tak łatwo nie było. Do tej pory czasem prosi żebym spała nago, ale niestety beztroskie czasy się skończyły [emoji28]
A w jakim wieku jest twój synek?
Ja o zazdrość na razie się nie obawiam[emoji5]
Córcia jak widzi w telewizorze albo na zdjęciu małe dziecko to bardzo się cieszy i krzyczy- Dzidzi!Dzidzi! Albo w sklepie jak przechodzimy obok pampersów i widzi na opakowaniu [emoji4]
Jeszcze olej z wiesiołka na śluz [emoji16] chociaż u mnie po 1 cyklu nie było efektów, może teraz będą bo zostało mi kilka tabletek więc zobaczymy [emoji3526]
Szczotkowanie?[emoji848] nie słyszałam o tym. Napiszesz coś więcej? Ja mam skórę atopową i samo czytanie wyrazu "szczotkowanie" mnie już boli[emoji28] co do wagi w ciąży to ja przytyłam 15kg i zaraz po porodzie odeszło mi 10kg. Pozostałe 5kg gubiłam stopniowo. Chociaż teraz też jestem jakieś 2-3kg na plusie, bo sobie dogadzam jedzeniem [emoji57] ale póki co wskaźnik BMI jest na idealnym poziomie, bo przed ciążą miałam lekką niedowagę i początki anemii.No ja niestety nie potrafiłam się na dłużej zmotywować do ćwiczeń plus u mnie problem jest z jedzieniem, jem normalnie, nie raz za dużo plus słodycze. Po ciąży zostało mi na plusie 1-1,5kg, myślałam że jak wrócę do pracy to to spadnie ale nie, mało tego, na wiosnę miałam przestój w firmie przez ponad 2 miesiące i wtedy też przytylam. Teraz do wagi sprzed ciąży mam plus 4kg. Chciałam zacząć znowu ćwiczyć, próbować się zmotywować, zmienić sposób żywienia bo na prawdę nie mogę patrzyc na swój brzuch ale z drugiej strony ciągle się ludze że zaraz będę drugi dzidziuś i po coś ie teraz katować na chwilę... Z dieta może jeszcze spróbuję bo to też dobra zmiana nie tylko na teraz ale i na przyszłość jeśli będę w ciąży. A jak będę w ciąży to też planuje ćwiczyć z Edytą litwiniuk, cwiczylam z nią w ciąży z synkiem i mam taki ambitny.plan również teraz. Mam nadzieję że nie przytyć znowu 22kg [emoji85]
Jeśli chodzi o rozstępy to myślę że nie ma reguły. Ja smarowalam od razu jak się dowiedziałam że jestem w ciąży I brzuch i piersi, nawet uda i pośladki. I rozstępy mam na brzuchu i na piersiach. Podobno super działa szczotkowanie na sucho ale jakoś brak mi systematyczność więc efektów nie widzę. Do piersi słyszałam że też są odpowiednie szczoteczki do szczotkowanie więc może warto się zainteresować tematem.
Alez się rozpisalam[emoji23]