reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Dziewczyny, pytanie: po owulacji mam brać 2x100mg Luteiny pod język przez 10dni, czy jest sens robić betę w ostatni dzień przyjmowania luteiny? Czy to za wczesnie?
Pytam bo czytałam ze takie „nagle” odstawienie luteiny w razie zajścia w ciąże może prowadzić do poronienia... ale czy beta po 10-11 dniach od owulacji będzie już miarodajna??

Ja tez biorę luteinę przez 12 dni i w 12 dniu mam zrobić betę, jak wyjdzie pozytywna to nie odstawiać luteiny. Zalecenie gina [emoji6] pewniejsze to niż test choć i tak wbrew moim zasadom [emoji16]

reklama
Ja tez biorę luteinę przez 12 dni i w 12 dniu mam zrobić betę, jak wyjdzie pozytywna to nie odstawiać luteiny. Zalecenie gina [emoji6] pewniejsze to niż test choć i tak wbrew moim zasadom [emoji16]
dziękuje za odpowiedz ;)
to też zrobię betę w 10 dniu brania luteiny choć troch wie obawiam, że to może być za wcześnie nawet na betę...
mam OWU 11dc (po pregnylu, ale też wyliczone przez Flo)
mam krótkie cykle (26dni) i ta luteina ma być od 12dc do 21dc także wcześnie... mimo że to 10/11 dpo
plus boję się ze sam pregnyl może fałszywie podnieść betę, choć było by to już 12 dni po pregnylu...
i jak tu człowiek ma się nie stresować <crazy> ;)

dziękuje za odpowiedz ;)
to też zrobię betę w 10 dniu brania luteiny choć troch wie obawiam, że to może być za wcześnie nawet na betę...
mam OWU 11dc (po pregnylu, ale też wyliczone przez Flo)
mam krótkie cykle (26dni) i ta luteina ma być od 12dc do 21dc także wcześnie... mimo że to 10/11 dpo
plus boję się ze sam pregnyl może fałszywie podnieść betę, choć było by to już 12 dni po pregnylu...
i jak tu człowiek ma się nie stresować <crazy> ;)
jak bralas pregnyl to nie rób ani testu ani bety bo wynik może wyjść zafałszowany bo pregnyl i ovitrelle się może utrzymać nawet 14 dni.
Ewentualnie możesz zrobić betę i nie zależnie jaki wynik będzie to po 48h powtórzyć dla pewności.

reklama
Do góry