reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Muszę się wam pochwalić to mój drugi cykl testowania testami owulacyjnymi. Dzisiaj 15 dc owu przewidywana na 19 dc. Testuję dzisiaj a tu takie dwie krechy i migająca minka na clearblue 🙂 plus lepki ciągnący śluz. Przytulamy się z mężem dzisiaj i przez najbliższe dwa dni zobaczymy co będzie 😁 a myślałam że już nigdy ta kreska.nie zrobi się ciemniejsza 😉
dobrych wiadomościach odnośnie testow owulacyjnych przychodzą te gorsze.. byłam u ginekologa... Podejrzenie graniczące z pewnością endometriozy rektalno waginalnej 😔 w skrócie w przypadku konieczności usunięcia istnieje realne ryzyko uszkodzenia jelita co się może skończyć stomią... 😟 jedyne i najlepsze wyjście to zajście w ciążę ASAP. Więc teraz podwójna motywacja do dwóch kresek ale jednak trochę mnie to podłamało...

reklama
dobrych wiadomościach odnośnie testow owulacyjnych przychodzą te gorsze.. byłam u ginekologa... Podejrzenie graniczące z pewnością endometriozy rektalno waginalnej 😔 w skrócie w przypadku konieczności usunięcia istnieje realne ryzyko uszkodzenia jelita co się może skończyć stomią... 😟 jedyne i najlepsze wyjście to zajście w ciążę ASAP. Więc teraz podwójna motywacja do dwóch kresek ale jednak trochę mnie to podłamało...
Ojej, bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze i żebyś jak najszybciej mogła cieszyć się upragnioną ciążą.
Czy mogę spytać po czym lekarz doszedł do takich wniosków?

dobrych wiadomościach odnośnie testow owulacyjnych przychodzą te gorsze.. byłam u ginekologa... Podejrzenie graniczące z pewnością endometriozy rektalno waginalnej [emoji17] w skrócie w przypadku konieczności usunięcia istnieje realne ryzyko uszkodzenia jelita co się może skończyć stomią... [emoji45] jedyne i najlepsze wyjście to zajście w ciążę ASAP. Więc teraz podwójna motywacja do dwóch kresek ale jednak trochę mnie to podłamało...

Strasznie mi przykro, jednak wierze, ze jeszcze los się do Ciebie uśmiechnie

Ojej, bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze i żebyś jak najszybciej mogła cieszyć się upragnioną ciążą.
Czy mogę spytać po czym lekarz doszedł do takich wniosków?
podejrzenie endometriozy miałam od dawna składa się na to wiele objawów między innymi nieregularne cykle które kiedyś na miałam, bardzo bolesne i obfite miesiączki ale to tak bolesne że ibuprofen mogę brać jak wit c i nic to nie daje, bolesność podczas stosunku w pewnych pozycjach gdy penetracja jest bardzo głęboka i to co palpacyjnie lekarz wyczuł jak to określił są przy szyjce macicy jakieś takie dwie perełki po bokach i przy nacisku na nie powoduje to ogromny ból w podbrzuszu...

Niedługo oszaleje [emoji35][emoji35][emoji35] naprawdę zazdroszczę tym ktore maja książkowy 28 dniowy cykl... u mnie 18dc, clearblue pokazuje niby zdecydowanie mocniejsza kreskę ale to nie to jeszcze... jak mam czekać znowu do 23dc na owulacje to mnie coś trafi!!! Staramy się prawie codziennie, ale dzisiaj już mi się ryczeć chce...
Ja mam regularnie 28 jak w zegarku i co z tego jak nawet w takich "idealnych" okolicznościach się nie udaje... Dopiero robię pierwszy raz testy owu to się przekonam czy ona faktycznie jest jak w zegarku.

podejrzenie endometriozy miałam od dawna składa się na to wiele objawów między innymi nieregularne cykle które kiedyś na miałam, bardzo bolesne i obfite miesiączki ale to tak bolesne że ibuprofen mogę brać jak wit c i nic to nie daje, bolesność podczas stosunku w pewnych pozycjach gdy penetracja jest bardzo głęboka i to co palpacyjnie lekarz wyczuł jak to określił są przy szyjce macicy jakieś takie dwie perełki po bokach i przy nacisku na nie powoduje to ogromny ból w podbrzuszu...
Też byłam ciekawa na jakiej podstawie to stwierdził...niezbyt spotykana diagnoza. Bardzo mi przykro :( No ale nie jest to diagnoza przekreślająca, trzeba się po prostu dalej starać, może będzie dużo szczęścia w tej diagnozie :) A nikt nigdy nie zdiagnozował Ci tyłozgięcia macicy? Niektóre objawy mam podobne i taka diagnoza, no ale raczej każdy lekarz by to odrazu rozpoznał.

Ostatnia edycja:
Wy tu się zabieracie ostro za testowanie [emoji3498], a mi się dopiero powoli zaczynają płodne dni... Liczę na owulacje piątek - sobota, w środę idę do gina, mam nadzieję na ładny pęcherzyk
Łączę się w bolu, tez u siebie obstawiam dopiero pt-so owulację [emoji854]

reklama
Też byłam ciekawa na jakiej podstawie to stwierdził...niezbyt spotykana diagnoza. Bardzo mi przykro :( No ale nie jest to diagnoza przekreślająca, trzeba się po prostu dalej starać, może będzie dużo szczęścia w tej diagnozie :) A nikt nigdy nie zdiagnozował Ci tyłozgięcia macicy? Niektóre objawy mam podobne i taka diagnoza, no ale raczej każdy lekarz by to odrazu rozpoznał.
no tak nie pozostaje nic innego jak się starać 😉. Generalnie ostateczna diagnoza endometriozy zawsze jest stawiana na podstawie badania histopatologicznego ale to się wiąże z zabiegiem. Dlatego też lekarz powiedział że to podejrzenie graniczące z pewnością -jednak był to doświadczony ginekolog onkolog więc mu wierzę. Ale nie ma się co łamać trzeba iść do przodu k się starać. Dzięki bardzo za wsparcie 🙂

Do góry