reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Ja ostatnio robiłam murzynka:
Murzynek z kokosowym budyniem - Ciasta i Desery - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery
Wyszedł pyszny więc polecam :-) tylko jedna rzecz która może ułatwić sprawę to nie gotujcie budyniu za długo, lepiej żeby był taki bardziej lejący.

Upiekładm tego murzynka, na budyń dodałam jeszcze czereśnie drylowane z soku. Ciasto bardzo dobre. Polecam :)

reklama
Wypróbowałam w zeszły weekend suuuuuper przepis na grilla.
Sałatka z cukinii i pomidorów na grzankach.
Pokrojoną na plastry cukinię i małe połówki ziemniaka obłożone bekonem grillujemy. Tak samo grzanki z bułeczki.
Do grillowanych warzyw dodajemy suszone pomidory i trochę mozarelli z solanki. Z oliwy od pomidorów i octu winnego lub cytryny robimy sos vinegrette. Mieszamy i podajemy z grzankami. Pychota...

reklama
Dziewczyny gotowałam kompot z suszonych śliwek, a te wygotowane śliwki później zmiksowałam i mam takie niby powidło czy mus (wiecie o co chodzi...) I zastanawiam się do czego mogę to wykorzystać??? Macie jakieś pomysły? Bo mi do głowy przychodzi tylko dodać ten mus do jogurtu albo płatków ryżowych.

Do góry