reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

bebzonik zrobilam szarlotke na kruszonce, tylko ja troche podrasowalam tzn. ubilam bialko i polalam nim 15 minut przed koncem pieczenia wierzch - poezja :-D mniam mniam Zjadlam wczoraj 3 kawalki i zaraz zabieram sie za kolejny :-D
miki moze zrob sobie takie wafle przekladane tym musem sliwkowym. Powinny fajnie smakowac.

reklama
Pomysłu na obiad brak! Mam rosołek z wczoraj ( tylko ugotować makaron ) i przygotoał szparagówkę, wystarczy tylko podsmażyć na masełku z bułką tartą. Na podwiczorek może tiramisu... w sumie wszystko kupiłam ale jakoś weny brak do robienia

A co u Was na obiad ?

U mnie zupka z makaronem a na drugie karkóweczka z surówką i ziemniakami.
U mnie niby też podszykowane ale jakoś kończyć się nie chce. Leń mnie ogarnął wielki :zawstydzona/y:

Szkoda że ten wątek jest trochę zaniedbywany bo przydałaby się jakaś inspiracja na nietypowy obiad lub podwieczorek ;-)

mussake ??? brzmi całkiem nieźle, a jak sie to robi ?

mi tez się niechce, ale miedzy czasie zrobiłam to tiramisu, mój robak się odezwał i wyjścia nie było :-D:-D

A ja mam dzisiaj takiego lenia ze na obiad mam ciastka i owoce. Az wstyd sie przyznac :zawstydzona/y: i do tego siedze jeszcze w pizamie. Dobrze ze moj M tego nie widzi :szok:

hmmmm Igocencja dlaczego mi to robisz :baffled: Sto lat nie jadlam a ze moj M nie lubi to nie robie bo mi sie dla jednej osoby nie oplaca robic a takiej ze sloika to bym nie ruszyla bo nie wiem co tam w srodku siedzi. Ahhhh przeslij ze dwie lychy tej pysznosci plissssssssss :tak:

a jak wróci z pracy to powiedz M że mu ciastka ugotowałaś :biggrin2::-D:-D
Hehe na szczescie nic nie robie teraz na jego powrot bo jest na diecie pociazowej :-D Za bardzo mu przybylo przez te moje 7 miesiecy :-D i teraz tylko shakea proteinowego na wieczor pije i czasami owocki jak sie da skusic. Za to moze sobie w przerwie lunchowej poszalec :biggrin2: Nie musze wiec mu nawet mowic co jadlam a moze wlasnie dlatego ze dla mnie samej nie chce mi sie nic robic to tak podjadam tylko nie jedzac pelnych obiadow...

Ostatnia edycja:
reklama
Bluetooth ja za fasolką po bretońsku nie przepadam i nie potrafię zrobić, za to mój T. uwielbia. Jak jedziemy do moich rodziców obowiązkowo mój tata robi dla niego placki ziemniaczane po węgiersku i fasolkę po bretońsku. Teraz jak byliśmy zagotował mi fasolkę w słoik to odgrzewam :-)

Do góry