reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

bebzonik zrobilam szarlotke na kruszonce, tylko ja troche podrasowalam tzn. ubilam bialko i polalam nim 15 minut przed koncem pieczenia wierzch - poezja :-D mniam mniam Zjadlam wczoraj 3 kawalki i zaraz zabieram sie za kolejny :-D
miki moze zrob sobie takie wafle przekladane tym musem sliwkowym. Powinny fajnie smakowac.

reklama
Pomysłu na obiad brak! Mam rosołek z wczoraj ( tylko ugotować makaron ) i przygotoał szparagówkę, wystarczy tylko podsmażyć na masełku z bułką tartą. Na podwiczorek może tiramisu... w sumie wszystko kupiłam ale jakoś weny brak do robienia

A co u Was na obiad ?

U mnie zupka z makaronem a na drugie karkóweczka z surówką i ziemniakami.
U mnie niby też podszykowane ale jakoś kończyć się nie chce. Leń mnie ogarnął wielki :zawstydzona/y:

Szkoda że ten wątek jest trochę zaniedbywany bo przydałaby się jakaś inspiracja na nietypowy obiad lub podwieczorek ;-)

mussake ??? brzmi całkiem nieźle, a jak sie to robi ?

mi tez się niechce, ale miedzy czasie zrobiłam to tiramisu, mój robak się odezwał i wyjścia nie było :-D:-D

A ja mam dzisiaj takiego lenia ze na obiad mam ciastka i owoce. Az wstyd sie przyznac :zawstydzona/y: i do tego siedze jeszcze w pizamie. Dobrze ze moj M tego nie widzi :szok:

hmmmm Igocencja dlaczego mi to robisz :baffled: Sto lat nie jadlam a ze moj M nie lubi to nie robie bo mi sie dla jednej osoby nie oplaca robic a takiej ze sloika to bym nie ruszyla bo nie wiem co tam w srodku siedzi. Ahhhh przeslij ze dwie lychy tej pysznosci plissssssssss :tak:

a jak wróci z pracy to powiedz M że mu ciastka ugotowałaś :biggrin2::-D:-D
Hehe na szczescie nic nie robie teraz na jego powrot bo jest na diecie pociazowej :-D Za bardzo mu przybylo przez te moje 7 miesiecy :-D i teraz tylko shakea proteinowego na wieczor pije i czasami owocki jak sie da skusic. Za to moze sobie w przerwie lunchowej poszalec :biggrin2: Nie musze wiec mu nawet mowic co jadlam a moze wlasnie dlatego ze dla mnie samej nie chce mi sie nic robic to tak podjadam tylko nie jedzac pelnych obiadow...

Ostatnia edycja:
reklama
Bluetooth ja za fasolką po bretońsku nie przepadam i nie potrafię zrobić, za to mój T. uwielbia. Jak jedziemy do moich rodziców obowiązkowo mój tata robi dla niego placki ziemniaczane po węgiersku i fasolkę po bretońsku. Teraz jak byliśmy zagotował mi fasolkę w słoik to odgrzewam :-)

Do góry