reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Ja ostatnio robiłam murzynka:
Murzynek z kokosowym budyniem - Ciasta i Desery - Smaker.pl - dieta i przepisy kulinarne: ciasto na pizze, sałatka grecka oraz przepisy na domowe ciasta i desery
Wyszedł pyszny więc polecam :-) tylko jedna rzecz która może ułatwić sprawę to nie gotujcie budyniu za długo, lepiej żeby był taki bardziej lejący.

Upiekładm tego murzynka, na budyń dodałam jeszcze czereśnie drylowane z soku. Ciasto bardzo dobre. Polecam :)

reklama
Wypróbowałam w zeszły weekend suuuuuper przepis na grilla.
Sałatka z cukinii i pomidorów na grzankach.
Pokrojoną na plastry cukinię i małe połówki ziemniaka obłożone bekonem grillujemy. Tak samo grzanki z bułeczki.
Do grillowanych warzyw dodajemy suszone pomidory i trochę mozarelli z solanki. Z oliwy od pomidorów i octu winnego lub cytryny robimy sos vinegrette. Mieszamy i podajemy z grzankami. Pychota...

reklama
Dziewczyny gotowałam kompot z suszonych śliwek, a te wygotowane śliwki później zmiksowałam i mam takie niby powidło czy mus (wiecie o co chodzi...) I zastanawiam się do czego mogę to wykorzystać??? Macie jakieś pomysły? Bo mi do głowy przychodzi tylko dodać ten mus do jogurtu albo płatków ryżowych.

Do góry