reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

ja jakoś w ciąży nie mam weny do gotowania,wiem,że to trochę przez zwyczajne lenistwo,ale jakoś nie mogę się przemóc.Na szczęście mamy pod domem fajną stołówkę,gotują zdrowo,smacznie i niedrogo...i bez zmywania:-)czasem rzecz jasna coś upichcę ale gdybyśmy mieli na tym "czasem"bazować,to obawiam się,żebyśmy z głodu umarli:-) niech żyją kucharki,jestem pełna podziwu...

reklama
A ja ostatnio nie miałam czasu na gotowanie i pieczenie, jeżeli już coś to na szybkiego, ale w poniedziałek zabrałam się za ciasto - robiłam z połowy porcji, i jak nie wiem co na oczach miałam jak na ten przepis patrzyłam, bo wszystko przez 1/2 dzieliłam a mąki całą porcję dałam :wściekła/y: i niby się upiekł ale twardy był i niezbyt długo świeży. Następnym razem bardziej się skupię przy pieczeniu. A dzisiaj na obiad będę robić kurczaka serowo-musztardowego z ziemniakami i cukinią w płatkach kukurydzianych.

Kurczak serowo - musztardowy

pierś z kurczaka,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki musztardy np. Dijon,
garść startego żółtego sera,
tarta bułka.

Kurczaka lekko rozbić lub pokroić na cienkie plastry i zamarynować w pikantnych przyprawach. (np. papryka ostra, papryka słodka, pieprz ziołowy, delikat do mięsa knorra). Ułożyć na blasze wyłożonej folią do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 180C.
Majonez, musztardę i ser wymieszać, nałożyć warstwę na filety, posypać cieniutko tartą bułką i piec, aż nabiorą złoto-brązowego koloru ok. 30 minut

Proponuje krem z brokułów: Ugotować warzywka z bulionem warzywnym, zmiksować wszytskie warzywka, można dodac śmietany i posypać płatkami migdałowymi:)mniam!
Zdrowe, smaczne i pożywne i szybkie do zrobienia!:)

też czasem robię zupę krem z brokułów, ale dodaję później groszek ptysiowy zamiast płatków migdałowych

laski o robicie na obiad? szukam inspiracji... rozmrażam schab, może upiekę jesli się zdąży rozmrozić... znacie jakiś ciekawy nietrudny przepis?

reklama
Rozmrażam karkówkę, zaraz ją, jeszcze trochę zmrożoną zmielę i będą mielone :-)

Ze schabu najprościej chyba schabowe ;-) ale domyślam się, ze nie takie coś chcesz :-)
reklamują (zapomniałam jak się zwie!!;/) chyba pomysł (?) na schab ze śliwką czy coś takiego :-) moja ciocia robiła kiedyś, pyszne :-)

Do góry