reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

mi coś nie wyszły te kotlety, pewnie dlatego że ani cebulki ani szczypiorku nie było, bułka tarta w środku też mi jakoś nie pasuje, lepiej namoczyć. Jakieś mdłe wyszły. Ale spróbuje jeszcze. Za to marchewka z groszkiem wyszła pycha przynajmniej dla mnie. Mąż stwierdził że kotlety bleee i u nich w szkole takich nie dawali bo na wsi to mięso mieli. hehe a biedna miastowe dzieci kotlety z jaj wcinały.

Ja ciasto ostatnio robie taki:
pieke biszkopt z 5 jaj
na to mase gotową do tortów firmy deco moreno ( jest pycha nie smakuje bitą śmietaną jak inne) z masłem
a na górę truskawki

reklama
Ja lubie takie kotlety ale moja rodzinka na bank by ich nie tknęła.Ja bardzo za to lubię kotlety rybne.Podobnie robi sie jak te z jajkiem tyle ze zamiast jakja jest rybka ;)
Kusicie mnie tym ciastem.Choc jestem kompletne beztalencie w pieczeniu to może zrobie niespodzianke na niedzielę

ja jakiś czas temu wypróbowałam tego kurczaka w porach co była o nim mowa, tak jak zasugerowała Asia, na spód poszły ziemniaczki w plasterkach, polałam to tak 1/3 szklanki bulionu, pycha, wszystkim smakowało. Banalnie proste, szybkie, w jednym garze, polecam!!

reklama
Dziewczyny mam dzisiaj jakiś masakryczny dzień jesli chodzi o jedzenie - siedzę i marzę ;-)
Po pierwsze sniły mi sie jagodzianki - że kupowałam - takie pełne jagód, ciepłe, pachnące.
Ma któras z Was sprawdzony przepis? Bo mi nigdy drożdżowe ciasto nie wychodzi - a na jagodzianki to chyba drożdżowe - nie? Znalazłam taki przepis, ale nie wiem czy jest ok
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/jagody/jagodzianki/przepis.html

Teraz znowu siedzę i myślę o gofrach z bitą śmietana i owocami. Jutro wybiorę sie po gofrownicę - ale powiem szczerze, że nigdy gofrów nie robiłam - chciałabym takie chrupiące, słodkie. Jak mogę się uśmiechnąć do Was o sprawdzony przepis - to byłoby super...

Ratujcie Kochane - bo tutaj nigdzie nie kupie takich smakołyków.................. Są takie gotowe gofry w paczce, ale ani trochę smakiem nie przypominaja tych z Sopotu, czy z Łeby kupowanych w budkach...
A wolałabym te sprawdzone przepisy - bo w necie pełno tego - a nie wiadomo który dobry :-(

Ostatnia edycja:
Do góry