reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

mi coś nie wyszły te kotlety, pewnie dlatego że ani cebulki ani szczypiorku nie było, bułka tarta w środku też mi jakoś nie pasuje, lepiej namoczyć. Jakieś mdłe wyszły. Ale spróbuje jeszcze. Za to marchewka z groszkiem wyszła pycha przynajmniej dla mnie. Mąż stwierdził że kotlety bleee i u nich w szkole takich nie dawali bo na wsi to mięso mieli. hehe a biedna miastowe dzieci kotlety z jaj wcinały.

Ja ciasto ostatnio robie taki:
pieke biszkopt z 5 jaj
na to mase gotową do tortów firmy deco moreno ( jest pycha nie smakuje bitą śmietaną jak inne) z masłem
a na górę truskawki

reklama
Ja lubie takie kotlety ale moja rodzinka na bank by ich nie tknęła.Ja bardzo za to lubię kotlety rybne.Podobnie robi sie jak te z jajkiem tyle ze zamiast jakja jest rybka ;)
Kusicie mnie tym ciastem.Choc jestem kompletne beztalencie w pieczeniu to może zrobie niespodzianke na niedzielę

ja jakiś czas temu wypróbowałam tego kurczaka w porach co była o nim mowa, tak jak zasugerowała Asia, na spód poszły ziemniaczki w plasterkach, polałam to tak 1/3 szklanki bulionu, pycha, wszystkim smakowało. Banalnie proste, szybkie, w jednym garze, polecam!!

reklama
Dziewczyny mam dzisiaj jakiś masakryczny dzień jesli chodzi o jedzenie - siedzę i marzę ;-)
Po pierwsze sniły mi sie jagodzianki - że kupowałam - takie pełne jagód, ciepłe, pachnące.
Ma któras z Was sprawdzony przepis? Bo mi nigdy drożdżowe ciasto nie wychodzi - a na jagodzianki to chyba drożdżowe - nie? Znalazłam taki przepis, ale nie wiem czy jest ok
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/jagody/jagodzianki/przepis.html

Teraz znowu siedzę i myślę o gofrach z bitą śmietana i owocami. Jutro wybiorę sie po gofrownicę - ale powiem szczerze, że nigdy gofrów nie robiłam - chciałabym takie chrupiące, słodkie. Jak mogę się uśmiechnąć do Was o sprawdzony przepis - to byłoby super...

Ratujcie Kochane - bo tutaj nigdzie nie kupie takich smakołyków.................. Są takie gotowe gofry w paczce, ale ani trochę smakiem nie przypominaja tych z Sopotu, czy z Łeby kupowanych w budkach...
A wolałabym te sprawdzone przepisy - bo w necie pełno tego - a nie wiadomo który dobry :-(

Ostatnia edycja:
Do góry