reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

coś cicho ostatnio w tym wątku :)

Ja się pochwale że zrobiłam wczoraj znowu piersia w porach, ale troche po swojemu i wyszło super.
Dałam więcej pora, jedna warstwe pod kurczaka i jedna na kurczaka. plus na to wszystko ziemniaki z obiadu co zostały, a pod koniec pieczenia jeszcze serem żółtym posypałam, pycha.

Za mna karkówka z grila chodzi. Jadłam w długi weekend u znajomych i nie moge przestać mieć ochoty.

reklama
Asia - ja w święta zrobiłam tą pierś w porach i poszła migiem - naprawdę dobre to jest i też planowałam coś tam pokombinować, żeby ziemniaki w plastrach dodać, serem posypać do zapieczenia, sos taki śmietanowy zrobić, ale że pierwszy raz było robione to zrobiłam wersję tutejszą wątkową, może następnym razem zrobię wg własnych ulepszeń;)
Oj a karkówkę też bym zjadła;) Może w weekend namówię męża, że jak pojedziemy do jego siostry to tam zorganizujemy grilla i zjem CAŁY PLASTER KARKÓWKI heh:-)

Ja lubie robic na grilla piersi kurczaka lub indyka w marynacie jogurtowo czosnkowej. Jest bajecznie prosta. Kupujesz duzy kubelek jogurtu moze byc 3,5% i do niego wyciskasz 2-3 zabki czosnku, koperek i pietruszke suszona a na koncu solisz, pieprzysz. Do takiej marynaty wrzucasz mieso (ja czesto z piersi wycinam mniejsze kotlety bo cala piers jest dla mnie za gruba) i odstawiasz do lodowki najlepiej na kilka godzin. Jesli nie masz tyle czasu to przynajmniej na godzinke. Im dluzej mieso jest w marynacie tym bardziej miekkie i soszyste jest pozniej z grilla. Na koncu przed wlozeniem na grilla trzeba delikatnie zdjac marynate z miesa tak zeby zostala tylko delikatna warstwa na miesie. Dla tych co lubia bardziej doprawione ja bym w tym miejscu posolila i popieprzyla jeszcze raz.
smacznego!

Bluetooth dziekuję za ten przepis, zrobiłam w weekend te piersi i wyszła rewelacja a najpyszniejszy to jest chyba ten sosik którym polewalismy gotowe już mięsko i wszystko inne, niebo w gębie!!!

Dziewczyny ratujcie !

W środe mam urodziny takie tam okrągłe :0
No i juz z pracy dzwonili czy bedę więc będe :)
Chciałam coś swojego zrobić, bo oni by mnie z kupnym ciachem pogonili, a że mam remont to wegetuje u znajomych na działce. Może macie jakieś fajne proste pomysły takie bez pieczenia na coś słodkiego ? pomożecie ? mi brakuje weny :(

jak bez pieczenia, a dość efektowne (chociaż średnio tanie) to sernik brzoskwiniowy straciatella smaki i aromaty: Sernik brzoskwiniowy-straciatella
Ja jak robię na dużej blasze to z 1,5 porcji herbatników i masy z serków, a kremówki tyle ile jest na tortownicę - i wydaje mi się że tak jest lepiej. I ja za gorzką czekoladą nie przepadam więc zawsze zastępuje mleczną. I na wierzch zamiast polewy to galaretka brzoskwiniowa. Wygląda bardziej apetycznie :)

albo kup biszkopt gotowy, na to masa taka np do tortów i na to truskaweczki zalane galaretką. Mniam, sama bym zjadła :-) U mnie truskawki za 12 zł widziałam.

reklama
Jak tak nalka napisała o tej masie to od razu mi na myśl przyszedł krem jogurtowy z Oetkera, wprawdzie nie próbowałam go jeszcze ale ślinka leci mi na widok samego opakowania :)

Do góry