reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

Oj podziwiam za checi i robienie.Ja lubie piec ale przez cørke teraz nie bardzo z czasem.U mnie w siwieta tylko makowiec ,babka i kolezanka przychodzi z czyms co sie nazywa pascha podobno to cos jak sernik na zimno wiec sernika juz nie pieke.Musze sie tylko pochwalic ze na Boze Narodzenie pierwszy raz pierniczki piekłam i wyszły jak u mamy.

Już widzę jak w grudniu bedziemy wspólnie pichcić piernika staropolskiego :)

reklama
Ja sie na te świeta ciesze bo w koncu bedę mogła zorganizowac te świeta tak jak chce i bedę miała czas by upichcic jakies smakołyki.Bo do tej pory jak pracowałam to niestety nic nie mogłam ugotowac bo wiadomo jak to jest jak się pracuje w hipermarkecie.
A i dzięki Wam może rodzinke czymś zaskocze ;)

dziuba nie tylko Ty idziesz na łatwiznę..chociaż nie wiem czy to łątwizna..i tak pieczesz kilka ciast...ja moze zrobie jedno max dwa. Jakoś bardziej sie staram na Boże Narodzenie..A teraz? dwa dni i po świetach..we wtorek do pracy..tym bardziej, ze ja nie robię świat..jakos sie bedziemy przemieszczać między mamą a teściowa i zleci szybko..

Aniawos u mnie podobnie, święta w rozjazdach. Ale ciasto jogurtowe zrobimy- to ulubione męża :) Zresztą moje też- zaraz po szarlotce z bitą śmietaną :p

Ja teraz debatuję co zrobić na sobotę..będę miala w domu 10 osób dorosłych plus nas dwoje i trójka dzieci. Zakupy zaczęłam od wczoraj..i już się wkurzam, bo bez stówy to nie ma co podchodzić do kasy. A jeszcze zero alkoholu i trochę spożywki zostało:baffled: do kupienia..ech...ale co tam..
Dziewczyny może macie jakis fajny pomysł na coś, cokolwiek..na ciepło czy na zimno..ja na razie wymysliłam:
1. Sałatka gyros
2. Sałatka lekka z fetką, pomidorkiem, ogórkiem itd...
3. Jajka w majonezie,
4. Roladki z tortilli z tuńczykiem,
5. Pomidorki z mozzarelką
6. Biała zapiekana,
7. Parówki cielęce na ciepło,
8. jakiś makaron:confused: ale jeszcze nie wiem jaki..czy jakiś pesto czy z krewetkami- chociaż nie każdy może lubić..tu jeszcze myślę.

Więcej na razie nie wymyśliam..no wiadomo jakaś wędlinka, ogóreczek..serek pleśniowy..poprosze o jakieś ciekawe pomysły...

Same pyszności :-) możemy się wprosić na imprezkę? :-p
A może do tego pokrojone na mniejsze kawałki bagietki z pieczarkami, ogórkiem, papryką, serem itp... zapiekane w piekarniku. Szybko się robi i fajnie smakuje :-)

Ja teraz debatuję co zrobić na sobotę..będę miala w domu 10 osób dorosłych plus nas dwoje i trójka dzieci. Zakupy zaczęłam od wczoraj..i już się wkurzam, bo bez stówy to nie ma co podchodzić do kasy. A jeszcze zero alkoholu i trochę spożywki zostało:baffled: do kupienia..ech...ale co tam..
Dziewczyny może macie jakis fajny pomysł na coś, cokolwiek..na ciepło czy na zimno..ja na razie wymysliłam:
1. Sałatka gyros
2. Sałatka lekka z fetką, pomidorkiem, ogórkiem itd...
3. Jajka w majonezie,
4. Roladki z tortilli z tuńczykiem,
5. Pomidorki z mozzarelką
6. Biała zapiekana,
7. Parówki cielęce na ciepło,
8. jakiś makaron:confused: ale jeszcze nie wiem jaki..czy jakiś pesto czy z krewetkami- chociaż nie każdy może lubić..tu jeszcze myślę.

Więcej na razie nie wymyśliam..no wiadomo jakaś wędlinka, ogóreczek..serek pleśniowy..poprosze o jakieś ciekawe pomysły...

Więc tak jeśli będzie alkohol to polecam:
* pomidory z zółtym serem i czosnkiem - moi goście uwielbiają

jeśli coś na ciepło to:

* lazanie, robi się szybko i nie ma mocnych że nie wyjdzie

* może zupa serowa ( z mięsem mielonym ) szybka i efektowna

* mam tez fajny przepis na roladki ze schabu

* aaa i mój ostatni hit : filety z kurczaka na porach pod pierzynka ( nieznam osoby której nie samkowało i robi się mega szybko

to takie smakołyki które robi się szybko, a jeśli zamierzasz już od piątku coś pichcić to daj znać...

jak coś jeszcze sobie przypomnę to napisze...

jak bedziesz zainteresowana to daj znać wkleje przepisy.

Ostatnia edycja:
ja na imprezy często robie jakieś zapiekanki typu ziemniaki kiełłbaska itp. Zależy jaka impreza ogólnie to chodzi o to że może sobie siedziec w piekarniku i coś ciepłego do zjedzenia jest. Jeszcze bułki nacinane u góry z pieczarkami cebulą i startym serem zapiekane są pycha.
Takie mało wykwintne to co napisałam :)

Więc tak jeśli będzie alkohol to polecam:
* pomidory z zółtym serem i czosnkiem - moi goście uwielbiają

jeśli coś na ciepło to:

* lazanie, robi się szybko i nie ma mocnych że nie wyjdzie

* może zupa serowa ( z mięsem mielonym ) szybka i efektowna

* mam tez fajny przepis na roladki ze schabu

* aaa i mój ostatni hit : filety z kurczaka na porach pod pierzynka ( nieznam osoby której nie samkowało i robi się mega szybko

to takie smakołyki które robi się szybko, a jeśli zamierzasz już od piątku coś pichcić to daj znać...

jak coś jeszcze sobie przypomnę to napisze...

jak bedziesz zainteresowana to daj znać wkleje przepisy.
Hej Bebzonik a mogłabys podac przepis na te filety z kurczaka na porach oraz na roladki ze schabu bo napewno serujesz smaczne jedzonko :) swieta juz nie długo wiec moze cos przyżądze cos nowego pozdrawiam wszytskie wrzesniówki

reklama
Do góry