reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

bebzonik - ciast robisz jak by Święta miesiąc trwały!!!! wygląda na to ze tylko ja na łatwiznę ide...

U nas do stołu zasiada 10 osób i w tym ja z moim bąbelkiem :) w sumie trzy rodziny. Więc jest kogo dzielić i i słodkie lubimy oj bardzo lubimy !!!

bebzonik widze ze Ty tez utalentowana w tym kierunku :-) Moze spolke zalozycie i obie z miki bedziecie piekly.
Pozazdroscic!

utalentowana a raczej uzależniona :rofl2::rofl2::rofl2:

A u nas przy każdej okazji jest robiony blok. Niby takie byle co, 15 min roboty, a zawsze pierwszy znika ze stołu.



Zobacz załącznik 345157

wygląda pysznie poprosze przepis
 
reklama
Już podaję:

1 margaryna
3/4 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1/2 szklanki wody
1 i 1/2 łyżki kakao


Wszystko zagotować. Po ostygnięciu dodać 1 opakowanie mleka w proszku (niebieskiego), garść orzechów włoskich (pokrojonych), i półtorej paczki herbatników (połamanych). Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.



Są rożne przepisy, ale nam najbardziej smakuje ten, bez żadnych bakalii, tylko z orzechami i herbatnikami.


Podawać pokrojony w małe porcyjki, tak na dwa gryzy, bo jest bardzo słodki.
 
Już podaję:

1 margaryna
3/4 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1/2 szklanki wody
1 i 1/2 łyżki kakao


Wszystko zagotować. Po ostygnięciu dodać 1 opakowanie mleka w proszku (niebieskiego), garść orzechów włoskich (pokrojonych), i półtorej paczki herbatników (połamanych). Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.



Są rożne przepisy, ale nam najbardziej smakuje ten, bez żadnych bakalii, tylko z orzechami i herbatnikami.


Podawać pokrojony w małe porcyjki, tak na dwa gryzy, bo jest bardzo słodki.

Brzmi słoooodziutko
yes2.gif

Wypróbujemy, ale z połowy porcji
p.gif
 
Już podaję:

1 margaryna
3/4 szklanki cukru
2 cukry waniliowe
1/2 szklanki wody
1 i 1/2 łyżki kakao


Wszystko zagotować. Po ostygnięciu dodać 1 opakowanie mleka w proszku (niebieskiego), garść orzechów włoskich (pokrojonych), i półtorej paczki herbatników (połamanych). Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.



Są rożne przepisy, ale nam najbardziej smakuje ten, bez żadnych bakalii, tylko z orzechami i herbatnikami.


Podawać pokrojony w małe porcyjki, tak na dwa gryzy, bo jest bardzo słodki.

Skusze się i zrobię na święta. Mój mąż uwielbia blok mmniam

Już podaję:
Pekińska, serek feta mlekovity, cebula, ogórek, pomidor, czerwona paryka, ja jeszcze dodaję zielone oliwki, ale to nie każdy lubi, i dwa sosy koperkowo - ziołowe.

Smacznego.

Gośka, robiłam tą sałatkę w sobotę bardzo mi smakowała. Fajnie pachniała papryka. Powtórka będzie z pewnością. Dzięki
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiecie co, tak mówimy o tych ciastach, to właśnie mi sie przypomniało że zawsze chciałam sie nauczyć robić ciasto TULIPAN, może któraś z Was robiła i ma jakiś sprawdzony przepis? to akurat na Wielkanoc zamiast babki bym zrobiła...
 
Brzmi słoooodziutko
yes2.gif

Wypróbujemy, ale z połowy porcji
p.gif

Tego wcale nie wychodzi tak dużo, ja robię w takim pojemniczku plastikowym na żywność, takie wielkości zeszytu.

Gośka, robiłam tą sałatkę w sobotę bardzo mi smakowała. Fajnie pachniała papryka. Powtórka będzie z pewnością. Dzięki

To super, fajnie się dzielić dobrymi smakami.
 
wiecie co, tak mówimy o tych ciastach, to właśnie mi sie przypomniało że zawsze chciałam sie nauczyć robić ciasto TULIPAN, może któraś z Was robiła i ma jakiś sprawdzony przepis? to akurat na Wielkanoc zamiast babki bym zrobiła...

ja w tym tamacie się nie wypowiem, nigdy go nie robiłam. Na święta robimy zwykłą babke na majonezie w tak " na niedzielę " to ciasto musi być mokre, czyli kremy, masy owoce. Więc na tulipana brakło miejsca, ale nie powiem wyglada ciekawie.... a może by tak zamiast babki....
 
Ostatnia edycja:
Oj podziwiam za checi i robienie.Ja lubie piec ale przez cørke teraz nie bardzo z czasem.U mnie w siwieta tylko makowiec ,babka i kolezanka przychodzi z czyms co sie nazywa pascha podobno to cos jak sernik na zimno wiec sernika juz nie pieke.Musze sie tylko pochwalic ze na Boze Narodzenie pierwszy raz pierniczki piekłam i wyszły jak u mamy.
 
reklama
Moja mama robiła blok w waflach tortowych, wafla na górze i na dole, a w środku masa blokowa
Dziuba fajnie wygląda to ciastko, ale ja to bym sie tylko poprzyglądała, bo maku nie lubię
 


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry