reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Cześc Wam! Dziś mały zjadl ładnie "delikane jarzynki z kurczakiem":-). Mleczko pije -więc jest fajnie. A jak u Was dziewczyny?
Aha, dziś dostaliśmy wyniki wymazu, dziewczyny okazuje się, że synek i ja nie mamy gronkowca w gardle ani nosku:tak:, tylko byl w oczku..więc zagadka naglego jedzenia mojego synka pozostaje nadal nie rozwiązana:-D

reklama
Dziewczynyny, gdzie sie podziewacie?:szok::-). Jak tam z jedzonkiem? Wszystko w porządku.? Moj nareszcie chwycił się soczków. Kupilam przecierowy soczek marchwiowo, jablkowo, bananowy z bobovity..bardzo mu smakuje:-). Jarzynki z kurczakiem tez zajada i nic sie nie dzieje, dzis zrobił ładną żółtą kupeczkę:-):-). Ale do picia nie podaję mu herbatek , bo zauwazyłam gdy byl na diecie i pił samo mleczko i herbatki, to robil dwa razy dzien po dniu zielona kupę, smolistą, brzydką. Zglupiałam, bo niby po czym? Poszłam po rozum do głowy i podaję mu wode do picia zamiast herbatek i wszystko się zmieniło. Krosteczki za uszkami , których troszeczkę było, znikneły i kupy sa fajne. Czyzby to ta rumiankowa herbatka z hippa tak podziałała? Nie wiem. Ale będziemy wode pić...chyba wyjdzie na zdrowie:-):-)
A co do picia mleczka, mały zaczyna znów się buntować, czasem wypije z otwartymi oczkami, czasem jak już zaczyna zasypiac dopiero...ach, co za maleńki uparciuch!!!:wściekła/y::no::tak:, ale cieszę się że w ogóle pije, tym bardziej że nie jest tego mało bo około 700-850 ml mleka, a oprocz tego obiadki..więc jest ok :)
Jutro znowu wybieramy się do Brennej na działke. Małemu ewidentnie służy górskie powietrze (o dziwo). Wreszcie pogrilujemy i piwko pójdzie w ruch..nareszcie:)

Hej:-)
Różyczka dobrze że, skończyło się z tym gronkowcem, i widzę że mały nie źle teraz je, gratulacje.:tak:
Filip je trzy razy dziennie i dwa razy mleko w nocy. Rano mleko przed snem, koło 13 zupka ale nie chce jeśc przecieranych, je takie jak my jemy, czasem zje ze słoiczka, a czasem dla nas jak gotuje do nie doprawiam rosołu i je z makaronem, nic mu nie ma. po południu deserek lub owoc, i wieczorem mleko zagęszczone kaszką, potem jeszcze mleko dwa razy w nocy, i tak już zostało, ale dalej czasami to męki z jedzeniem, między posiłkami herbatka, rzadko ale czasem dla odmiany soczki, ale nie gęste.

Hej dziewczyny
Co tu tak cichutko, nikt się nie odzywa co tam u was dziewczyny.
U nas ostatnio Filipek miał trzydniową wysoka gorączkę, także od trzech nocy nie śpimy, dotego chyba idzie reszta ząbków, więc znów problem z jedzeniem. Gorączka się skończyła, to teraz wysypka, która zwykle wystepuje po trzydniówce.

Hej Ewuś! No to nieciekawie:-(, biedny Filipek się namęczy, a Ty też..ach strach pomysleć jak będzie u nas z tymi ząbkami:baffled:.A u malego nic nie widac kompletnie tylko się ślini okropniście dalej:no:.
U nas z jedzonkiem nawet ,nawet fajnie chociaż niestety znowu na spaniu pije:angry:, ale ma momenty, że chwyci normalnie...:happy:. Więc mleczko pije około 800-900 ml już na dobę, czyli ciut wiecej. Oprocz tego już mu daję wszystko: kaszke z marcheweczką z nestle, owoce (ze słoiczków), soczki przecierowe, obiadki : dziś wsunął jagniecinę z warzywami i kaszką jaglaną bez wypluwania:szok:. Chyba mu smakuje ,bo wczoraj tak samo mi to zjadł.
Ważyłam go ostatnio ma 7600:tak:, więc fajnie podskoczyl z wagą po ostatnim spadku na 7000 g:blink:.
Zastanawiamy się ciagle z tym mleczkiem, czy zostawać na pepti dalej i się męczyć czy juz cos próbować zmieniać na zwykłe...dogadam, się z lekarka jak ona to widzi..ale trochę sie boję..:confused: Zresztą jakoś nie mam przekonania czy to zwykłe też będzie pił normalnie:angry:

ja się też muszę pochwalić!moja kruszyna dziś od rana ma apetyt.rano kaszka80ml potem obzduliła cały słoiczek obiadku 125g:)))a za 2 godziny 80ml kaszki:))jeszcze czeka ją deserek i wieczorem kaszka:))żeby jadła tak cały czas!!pozdrawiam

Różyczka nieźle waży Karolek, Ja ostatnio byłam na bilansie na 9 miesięcy waży 8100 lekarka powiedziała że, dobrze wygląda, bo to prawda choć od ostatniego razu mało przybrał.
maria09 życzę ci żeby juz tak zostało, cos o tym wiem, też Filipek ma takie dni że, ładnie je, i modlę się żeby tak zostało, ale niestety znów wraca brak apetytu :baffled:tzn, jadłby wszystko tylko nie mleko i zupki przecierane, dlatego pomało zaczynam mu dawać takie zupki zmakaronem nie przecierane, i smakuje.

Ewuś małemu wybija się dolna jedyneczka:-D, nareszcie! A my kombinujemy z męzem co znow sie dzieje, ze mleczka nie chce wacle pić, skoro juz było tak dobrze. Nawet wczoraj butelki z woda nie chcial jak nigdy. Teraz dopiero sie zacznie jazda hehe

Ostatnia edycja:
Różyczka nieźle waży Karolek, Ja ostatnio byłam na bilansie na 9 miesięcy waży 8100 lekarka powiedziała że, dobrze wygląda, bo to prawda choć od ostatniego razu mało przybrał.
maria09 życzę ci żeby juz tak zostało, cos o tym wiem, też Filipek ma takie dni że, ładnie je, i modlę się żeby tak zostało, ale niestety znów wraca brak apetytu :baffled:tzn, jadłby wszystko tylko nie mleko i zupki przecierane, dlatego pomało zaczynam mu dawać takie zupki zmakaronem nie przecierane, i smakuje.
dziękuję bardzo!moja mała kilka dni temu zaczęła jeść w nocy a w dzień nie chciała ruszyć bo się najadła w nocy:szok::no:więc od 5dni w nocy nic nie dostaje to przez dzień ma taki apetyt że zjada po 140 a nawet 180kaszki.zupek, obiadków nie ruszy ze słoiczka.w sume to wiem dlaczego.ale za to deserki to wcina aż się trzęsie i pojękuje.wiem że to za wcześnie na to aby w nocy nie jadła ale niestety byłam zmuszona ją odstawić.

reklama
dziękuję bardzo!moja mała kilka dni temu zaczęła jeść w nocy a w dzień nie chciała ruszyć bo się najadła w nocy:szok::no:więc od 5dni w nocy nic nie dostaje to przez dzień ma taki apetyt że zjada po 140 a nawet 180kaszki.zupek, obiadków nie ruszy ze słoiczka.w sume to wiem dlaczego.ale za to deserki to wcina aż się trzęsie i pojękuje.wiem że to za wcześnie na to aby w nocy nie jadła ale niestety byłam zmuszona ją odstawić.
My małemu dajemy w nocy raz pić mleczko, ponieważ to jest sposób na to żeby mleczka wiecej wypił ogólnie, bo nie lubi mleka. Gdyby mi pił w ciągu dnia w ogóle nie dawalabym mu w nocy juz..:happy: Nam gdzieś tydzień temu wypił na spaniu nawet 180 ml, u nas to coś niemożlwiego wręcz, ale od wczoraj znów się poprzestawiał i nie chce wcale pić, ale to chyba ząbek ktory sie przebija właśnie jest winowajcą

Do góry