reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

BlackWizard- a kiedy twojej corci wyszły pierwsze ząbki? I miała przedtem problemy z jedzeniem??
Dziewczyny, jak przedwczoraj bylismy u pediatry , ale nie u naszej bo jest na urlopie, tylko jej koleżanki w przychodni, to mówiła mi , że moge synkowi juz dawać kurczaka w puree i na rosołku ugotowanego, albo krolika nawet:szok:. Do zupek mowila mam dodać troszkę masła:szok:, a wie przeciez że maly jest na pepti i bialko niewskazane..po prostu już sama zglupialam w tym momencie..
Kupiłam słoiczki jak narazie po 5-ym m-cu z daniami : cięlęcinka w potrawce, krolik z ziemniakami i takie podobne, jest informacja , że bez dodatku mleka, laktozy, glutenu i masła. Jest tego naprawdę duzy wybór..więc pare dni i będziemy ucztować:-) (tylko ciekawe czy małemu to "podejdzie" :-D)

reklama
Miesko jak najbardziej-tylkoze krolik i indyk, kurczak to hormony a cielecina abrdzo uczula.
A wywar z miesa podaje sie kolo roku dopiero
A skoro ma skaze to masla nie ale oliwe z oliwek-lyzeczke do kazdego posilku jak gotujesz sama ,albo bezerukowy olej rzepakowy .Jest bardzo zddrowa i korzytsnie wplw na organizm.Zawiera takze niezbedne kwasy tluszczowe
Sloiczki zazwyczaj zawieraja oliwe a jak nie to dodaj sama.

Różyczka pytałam bo myslałam że, kupiłaś gotowe danie. Bo ja dzis kupiłam z Hippa kaszke z mlekiem i bananami, wiem że mogę zrobić kaszkę, ale on nie chce kaszek, kiedyś tego spróbowałam i zjadł. Ale twój pomysł też jest nie zły. Myślę że, Karolkowi zasmakują zupki, może nie od razu ale zobaczysz będzie jadł.:tak:

BlackWizard wspóczuję, ale dla pocieszenia dodam że, to będzie występowało z przerwami, raz nie będzie chciało dziecko jeść, a będę dni kiedy mile cię zaskoczy. U mnie Filipek nie hciał jeść już jak skończył trzy miesiące, jak dziecko bolą dziąsła to nie chce chwycić butelki. Ja czasem smarowałm dziąsła żelem przed jedzeniem, odczekałam parę minut i wtedy chwytał butelkę.

Estera- tak, rzeczywiście czytam właśnie w broszurce, że cielęcina to silny alergen oraz wołowina. Dochodze do wniosku, że ta lekarka kompletnie nie zna się na diecie niemowlat z alergią:szok:. W broszurze czytam , że mozna podawać indyka, krolika lub chuda wieprzowinę, natomiast mi zakazala tylko wieprzowiny :szok:. Poza tym pisze tez by wprowadzić mięsko miedzy 7-8 m-cem życia. Naprawde to chyba samemu trzeba spróbowac , bo wszedzie gadają co innego

Różyczka i jak smakują zupki Karolkowi, ja ostatnio dałam Filipkowi kaszkę rano, zwykle nie chciał teraz o dziwo je, chyba lubi odmianę, dawno nie jadł to zasmakowało:tak::-)

Hej Ewuś, u nas nieciekawie...:-(, od dwóch dni Karolek prawie nic nie je...dalam mu rano sinlaca zmleczkiem i zwymiotował wszystko (wczoraj), dziś powtorka..bylismy wczoraj u lekarza- dal skierowanie na wymaz z gardelka i z noska w związku z tym gronkowcem. Dziewczyny strasznie sie boję...to było okropne- o mało mi sie nie udusił:wściekła/y::-:)-:)-(, wylało się z niego tyle wody..Na szczęscie herbatke popija..dodam, że od mojej siostry corcia już caly tydzien ma biegunkę, a wymioty miala na początku (podobno jakiś wirus) i ma zastrzyki i tez nic nie je już prawie caly tydzień.. W poniedzialek idziemy na wymaz, a Karolkowi po troszku mleczka daję by coś jadł jednak:baffled:. Boję się

Różyczka to ci współczuję nie ma nic gorszego jak dziecko chore, pewnie jakiś wirus, u nas też panował miesiąc temu wtedy Filip miał biegunkę, ale nie wymiotował. A z tym jedzeniem, ja już tracę nadzieję, że to się unormuje teraz jak tak ciepło to jakby mógł to by nie jadł.:-(

Hej Ewuś, u nas nieciekawie...:-(, od dwóch dni Karolek prawie nic nie je...dalam mu rano sinlaca zmleczkiem i zwymiotował wszystko (wczoraj), dziś powtorka..bylismy wczoraj u lekarza- dal skierowanie na wymaz z gardelka i z noska w związku z tym gronkowcem. Dziewczyny strasznie sie boję...to było okropne- o mało mi sie nie udusił:wściekła/y::-:)-:)-(, wylało się z niego tyle wody..Na szczęscie herbatke popija..dodam, że od mojej siostry corcia już caly tydzien ma biegunkę, a wymioty miala na początku (podobno jakiś wirus) i ma zastrzyki i tez nic nie je już prawie caly tydzień.. W poniedzialek idziemy na wymaz, a Karolkowi po troszku mleczka daję by coś jadł jednak:baffled:. Boję się
Moja Zuzka też juz tydzien będzie jak nic nie chce jeść. Spróbuj tego królika-ja dałam najpierw zupkę bez mięsa a potem pierwszy był królik właśnie jak miała 5 m-cy i do dziś go je. Ale tylko Gerber bo innych dań nie tolerowała

Mamita tak się składa, że wlaśnie dalam mu pokosztowac krolika w potrawce i już na poczatku powolutku "naciagał" do wymiotów, domyslałam się , że coś sie stanie i jest nie tak i w pewnym momencie zaczał kaszleć, wzięłam go szybko na ręce i wszystko wyleciało....:no::baffled:..dlatego trzymam go od dwóch dni na samym mleczku, ma albo jakąs niestrawnośc, albo rzeczywiście jakis wirus lub bakteria albo po prostu dieta za szybko rozszerzona, więc chyba narazie samo mleczko będziemy serwować..:-(Najwidoczniej jego zołądeczek jest bardzo wrażliwy i niestety muszę poczekać z dietą;/

reklama
Wróciłam:-):-):-) nareszcie. Musze nadrobić lekturę bo mam tyły
a u nas masakra Młodej idą ząbki i to 2 naraz, nie chce jeść ale to chyba przez soczki i odstawie je. zjada o 12 obiadek ze słoika bo na działce to nie chciało mi się gotować i dopiero o 19 kaszkę a w między czasie tylko deserek.
wrócę do herbatek i zobaczymy, a może to ze względu na zęby
acha Młoda śpi na brzuchu:-) i zaczyna raczkować, do tyłu idzie jej świetnie do przodu no cóż troszkę gorzej:-D

Do góry