reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gdy niemowlak nie chce jeść

Różyczko moja terrorystka samego mleka też nie wypije!tak się przyzwyczaiła z kaszką że jak raz chciałam dać jej samo mleczko to był jeden wielki płacz!muszę dodać chociaż łyżeczkę kaszki.już jest inaczej.troszeczkę gęstsze jest i to jej podpasiło.jak wciskam mleko to ona chyba myśli że pić jej daje i wypije 20ml a potem masakra!

reklama
U mnie od wczoraj jest masakra! Wiktor od wczoraj nie chce jeść za dużo, wrzeszczy, krzyczy, wypluwa wszystko z buzi :baffled::baffled::baffled: napewno idzie drugi ząbek :tak: Chociaż przy pierwszym nie miał takich objawów jak teraz...
Zrobiłam mu przegląd dziś ale jeszcze nic nie widać :zawstydzona/y: ciekawy który teraz wylezie. Z góry chciałabym zobaczyć jedyneczke... :-D:-D:-D Dolnym się chwali a ciekawe jak górnym będzie hehe :rofl2:;-);-);-)

Witam

Mój niejadek dzisiaj waży 6880:tak: Niestety jeszcze nie dostaje nic do jedzonka w sobote zaczynamy od Sinlaku:tak:

pozdrawiam mamusie:tak:

Maria09- ja sama tez dodaję mu do mleczka zawsze jakiś zagęstnik i "poprawiacz" smaku , ale niestety mój mały nie da się oszukać- nie lubi chyba wzystkiego co z mlekiem zwiazane:-D
KlaudusiaNk- oby te wszystkie ząbki juz wyszły bo zwariujemy:-D
Julia- jestem pewna jak Twoj syneczek pokosztuje sinlaca to zacznie więcej papusiać, bo to smaczne jest:-)

Dziewczyny jak z jedzonkiem? U mnie wczoraj synek zostawił prawie połowe mleka. Ale później zjadł parówkę. Chyba zaczyna rozumieć, że są lepsze rzeczy niż mleczko :-) Z obiadkami nie ma problemu. Na raz zje cały słoiczek :-D deserek tak samo. Oczywiście w przerwach coś przegryzie. Jakiegoś danonka, paróweczkę, kanapeczkę czy flipsy wchłonie :-D
Kupiłam mu herbatkę wieloowocową to w końcu zaczął pić coś rzadszego od mleka! :szok: posmakowała mu co mnie bardzo cieszy :-D
Różyczka ząbek już wszedł? :-)

KlaudusiaN- tak wychodzą dwa ząbeczki na dole-dwie jedynki:-), tylko czekac jak nastepne pójdą-chociaz nie wiem czy na nastepne też nie bedziemy dłużej czekac?:tak:
Julia-u mnie Karolek też specjalnie nie zaczał jeśc po tych innych jedzonkach- to chyba cecha charakterystyczna ten brak apetytu u dzieci ze skazą:-(.
U nas praktycznie jest różnie- jedzenie małemu po prostu wciskam-niestety tak to muszę ująć. Mleczko-łyżeczką, na spaniu tylko mężowi pije poxno wieczorem i w nocy (ja już spasowałam jesli chodzi o karmienie na spaniu: bol kręgosłupa, boli mnie bark, kosci w nogach , kark z nachylania-mogłabym wmieniać i wymieniać-bo takie karmienie trwa conajmniej godzinę:no:).
Ale daję mu inne rzeczy-kaszke z marchewką "zdrowy brzuszek', wszelkiego rodzaju posiłki obiadowe ze słoiczków w skladzie mięsko z jarzynami itd, owoce ze sloiczków, soczki przecierowe- wszystko podaję łyżeczką, oprócz wody którą mi pije z butelki -na butelke się nie pogniewał i na wodę, ale na mleko tak:crazy:

Hej dziewczyny:-)
Różyczka no z tym jedzeniem to faktycznie nie za fajnie, a jak ząbki widać już coś.
U nas z jedzeniem bez zmian, mleko pije w nocy bez problemu a w dzień przed spaniem lub na śnie, inaczej nie zje mleka, o kaszkach tez mogę zapomnieć, a zupki nie chce przecierane, je takie jak my gotuje prawie bez przypraw, uwielbia makaron, pije dużo herbatki a ząbków już 5.

Hej dziewczyny:-)
Różyczka no z tym jedzeniem to faktycznie nie za fajnie, a jak ząbki widać już coś.
U nas z jedzeniem bez zmian, mleko pije w nocy bez problemu a w dzień przed spaniem lub na śnie, inaczej nie zje mleka, o kaszkach tez mogę zapomnieć, a zupki nie chce przecierane, je takie jak my gotuje prawie bez przypraw, uwielbia makaron, pije dużo herbatki a ząbków już 5.

No Ewuś dwie jedyneczki na dole, hahaha:-D:-)

reklama
KlaudusiaN- tak wychodzą dwa ząbeczki na dole-dwie jedynki:-), tylko czekac jak nastepne pójdą-chociaz nie wiem czy na nastepne też nie bedziemy dłużej czekac?:tak:
Julia-u mnie Karolek też specjalnie nie zaczał jeśc po tych innych jedzonkach- to chyba cecha charakterystyczna ten brak apetytu u dzieci ze skazą:-(.
U nas praktycznie jest różnie- jedzenie małemu po prostu wciskam-niestety tak to muszę ująć. Mleczko-łyżeczką, na spaniu tylko mężowi pije poxno wieczorem i w nocy (ja już spasowałam jesli chodzi o karmienie na spaniu: bol kręgosłupa, boli mnie bark, kosci w nogach , kark z nachylania-mogłabym wmieniać i wymieniać-bo takie karmienie trwa conajmniej godzinę:no:).
Ale daję mu inne rzeczy-kaszke z marchewką "zdrowy brzuszek', wszelkiego rodzaju posiłki obiadowe ze słoiczków w skladzie mięsko z jarzynami itd, owoce ze sloiczków, soczki przecierowe- wszystko podaję łyżeczką, oprócz wody którą mi pije z butelki -na butelke się nie pogniewał i na wodę, ale na mleko tak:crazy:
oooo kureczę!mojej też sie to zaczęło!:-)już lewa się wyrżnęła ale nie cała.czekam na całą:-)już kupiłam pastę i szczoteczkę:-Dmoja mała wcina tylko deserki!nie chce jeść tych obiadków!poczekam jeszcze i zacznę sama jej gotować lepsze i smaczniejesze:-p

Do góry