reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniówek

Lilith tez nie lubię tego robić. Jak wchodzę do niektórych sklepów to sie mnie przeważnie obraza, ze tak dużych to już nie produkują. Dlatego mam 2 lub 3 z czego chodzę prawie cały czas w jednym, bo jest najwygodniejszy.

reklama
Karaiwina - ja nie wchodzę nawet do sklepów typu czy Intimissimi czy Triumpf bo wiem, że nie mam tam czego szukać więc szkoda moich nerwów. Jak się dobrze wymierzysz to zobaczysz, że kupno stanika przez internet wcale nie jest takie trudne :-) Wyżej dawałam link na Balkonetkę, i tam można znaleźć listę sklepów z szeroką rozmiarówka i personelem, który nie wywali gał jak poprosisz o rozmiar inny niż 80D :-)

Atana kochana jesteś z ta wiedza na temat dużych stanikow. Kiedyś podawała linka jak sie prawidłowo zmierzyć, by kupić odpowiedni stanik czy mogłabyś jeszcze raz. Proszę:)

OK :-) To krótki poradnik

Najpierw sprawdzamy rozmiar
możecie to zrobić tutaj Ewa-Michalak.pl pod spodem jest materiał video jak się powinno prawidłowo te wymiary pobierać

a tu jest tabela z rozmiarami brytyjskimi i europejsko-polskimi Tabela rozmiarów brytyjskich :-)

Recenzje staników, przeglad nowych kolekcji najpopularniejszych marek, cała masa konkretnych informacji, lista sklepow stacjonarnych i internetowych dostepna jest na blogu Stanikomania Stanikomania - ostatnio pojawiła się zapowiedź kolekcji jesienno-zimowej Freyi z fajnymi bratkami :-)

Jeżeli chcecie zobaczyć swoją bliźniaczkę cyckową to zarejestrujcie się na tej stronie Balkonetka.pl bez rejestracji nie wyświetli wam obrazków, miało to odsiać wszystkich podglądaczy chcących się pogapić na biusty w naturze :-)
Po zarejestrowaniu wchodzicie w galerię i szukacie dziewczyny, która nosi wasz rozmiar, bardzo ułatwia to kupno, bo pod spodem są komentarze czy stanik jest ściśliwcem czy rozciągliwcem, czy się dobrze nosi itp.
Jest tam tez bazarek, na ktorym mozna kupić, sprzedać lub wymienić :-)

Jak już będziecie znały rozmiar, będziecie wiedziały co chcecie kupić to najlepiej się udać:

do Ewy Michalak po Effuniaka :-D adres powyzej przy kalkulatorze, ma teraz na stanie dwa karmniki, oby było więcej do sierpnia, bo te mi tak średnio wizualnie podchodzą, ale jak nie będzie to pewnie i tak kupię :-)

z polskich sklepów internetowych korzystałam mało, na pewno adresy ze Stanikomanii są sprawdzone i OK, ja kupowałam w brytyjskich sklepach wysyłkowych
Brastop D to K Lingerie and Swimwear from £7.95 - Brastop
Figleaves http://www.figleaves.com/uk/
Leia http://www.leialingerie.com/ - tylko tutaj nie wiedziec czemu strzelaja sobie w stope i nie wysylaja poza UK, trzeba miec kogos z adresem w Wielkiej Brytanii
Jezeli ktoras z was by dysponowala to mozna nawet zrobic wspolne zakupy, gdyby zrobili jakas super hiper wyprzedaż karmnikow np. :-)

i Bravissimo http://www.bravissimo.com/
Tam oprócz staników możemy kupić świetne kiecki, bluzki itp. ich genialność polega na tym, że raz są bardzo porządne jakościowo, a dwa ktoś w końcu zauważył, że kobiety mają biusty, niekiedy duże a wcale grube nie są, kupuje się ciuchy wg zasady, normalny rozmiar konfekcyjny powiedzmy 12 (40) i biust B, BB lub BBB, im wiecej B tym więcej biustu wejdzie, oczywiście rozmiarowki sa na stronie :-)

no i oczywiście Allegro i Ebay, tam cuda można wyhaczyć w świetnych cenach :-)

Ostatnia edycja:
Atana ten twój post,to powinien sie gdzieś osobno znaleźć,zeby sie nie zgubił.serio,bo to bardzo przydatna wiedza.

pomierzyłam się i wychodzi,ze mam 95AA i... nie ma w ogóle nigdzie takiego rozmiaru :D:D:D czyli myślicie,ze lepiej szukac wśród 95A czy 95B??

Jeśli większa miska to musisz odliczyć obwód czyli 90. A mierzyłaś się normalnie? jest jeszcze sposób by robić to będąc pochylonym i nigdy do wymiaru nie wlicza się sutków :tak:
Teraz aa lub b to zależy od kroju :-)

Atana zabójczy ten post i na pewno bardzo pomocny dla dziewczyn :tak:

lilith- mierzyłam pochylona. jeno mam jedno "ale" jak to nie wliczać sutków skoro moje cycochy składają się właściwie z samych sutków? inaczej wyjdzie mi wartość ujemna! :-D:-D:-D

reklama
Fiuufiuu - a zmierz sie jeszcze raz w miekkim staniku i zobacz ile Ci w taki sposob w biuscie wyjdzie :biggrin2: Ja bym nie brala takiego stanika na styk bo jak powygarniasz biust spod pach i zacznie Ci się on przyzwyczajac do nowego rozmiaru to powinien ladnie wypelnic miseczke, obstawilabym to AA lub B :biggrin2: Ale tak jak mowie, zmierz sie jeszcze raz w miekkim staniku i zobacz czy masz jakas roznice w wynikach :biggrin2:

A to mierzenie w miekkim staniku stosuje sie czesto na biuscie podzieciowym, kiedy moze nie byc juz taki jedrny jak wczesniej :-)

Do góry