reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniówek

Dziewczyny - bardzo, bardzo Wam dziękuje za miłe słowa i komplementy! Kochane jesteście.
Mi sie wydaje, ze juz ten brzuch jest bardzo duży, ja w kazdym razie czuje sie juz duża i nie za dobrze wyglądająca.
Myśle, ze jak kolejne wstawie za jakich czas to juz bedzie iście blizniaczy :)

A! I powinnam sie przyznać, ze całe życie słyszę, ze bardzo ładnie wychodzę na zdjęciach (czyli z polskiego na nasze - lepiej niz w rzeczywistości ;)).
Widac z brzuchem tez tak mam ;) Bo ja jak patrzę na siebie w lustrze to raczej bym siebie tak nie komplementowala.

Co do biustu to ja bardzo, bardzo chce taki jak teraz mam, a moze nawet taki jak w pierwszych tygodniach laktacji ;)
Ale niestety wiem, ze po karmieniu to wroci do swoich rozmiarów czyli C, bez szału zupełnie.
Byle chociaż nie opadł za bardzo :)

reklama
Madison - w moim prywatnym rankingu to własnie Twoj brzuch jest na pierwszym miejscu. Zaryzykowałbym stwierdzenie, ze takiego to nawet w żadnej reklamie nie widziałam :) ale wszystkie sa fajne. Zadziwia mnie tylko jak te brzuchy mogą sie różnic. Nie widziałam tu dwóch takich samych :)

ja kiedys chcialam sobie zmniejszyc piersi. Wszyscy mowili, ze po ciazy moga sie zmiejszyc :cool2: mam nadzieje ;-) cale zycie na to czekam, a sie zachlastam jak sie nie zmniejsza:no:

Ja też wyglądam jak młoda, dorodna orka :-) Tak więc spoko, jest nas tu pół na pół :-)

Sylwia - przy tych wymiarach to 34H może być trochę za duże, jak na wyrost chcesz to celowałabym najpierw w G bądź GG, polska rozmiarówka jest niekiedy kosmiczna a 75 I wcale takie duże nie jest :-) Kuknij sobie na staniki Ewy Michalak, tzw. Effuniaki, cały czas się będę upierać, że to najlepsze staniki polskie :-) Tylko ona trochę inną rozmiarówkę to sobie sprawdź najpierw, zresztą w razie wątpliwości można do nich pisać, dzwonić, a jak któraś z Łodzi to i iść.

Co do rozmiarów to się nie ma co załamywać, ja zawsze miałam duży biust, przed rzuceniem fajek, zanim przytyłam 20 kg miałam całkiem fajną figurę i stanik 32FF-G, jak zaszłam w ciąże to mi piersi zaczęły tak rosnąć jakby całkiem "pogupły" i teraz najlepiej mi w 40GG-H, aż się boję pomyśleć co będzie jak mi się laktacja zacznie :-)

NIE DAJCIE SOBIE WCISKAC STANIKOW NA OKO, bo D to taaaaaaaakie duze a wiekszych literek nie ma :-)

Sierpniowa - piękne biustonosze nie kończą się ani na C ani na D. Jak pisałam wyżej zawsze miałam duże piersi i dwie szuflady pięknej i seksownej bielizny bo innej nie uznaję :-) Koronki, kolorki i inne cuda na kiju. Tylko problem polega na tym, że te cudeńka trochę kosztują i najpierw trzeba przełamać barierę wysupłania 160-250 za stanik :-)

EwaES - a z jakiego miasta jesteś? Może powinnaś iść to sklepu z prawdziwego zdarzenia, z dobrą rozmiarówką, tam dopasują Ci odpowiedni stanik, nie każdy model pasuje każdemu :-) Jeżeli stanik wpija się w ramiona to może potrzebujesz po prostu szerszych ramiączek lub masz stanik za wąski w obwodzie?

Sylwia88 - producenci już wiedzą, nie wszyscy ale sporo :-) W zależności od tego jak duży lub bardzo duży masz biust to możesz popatrzyć na biustonosze brytyjskie a jak średni w przeskokach do dużego to jest szansa, że wejdziesz w coś polskiego, oczywiście po raz kolejny reklamuję Ewę Michalak, która ubierze każdy biust, a jak nie ma rozmiaru odpowiedniego to za dwie dychy (coś koło tego) uszyje na miarę :-) Jak dobierzesz dobry rozmiar, to piersi będą miały dobre podtrzymanie i co za tym idzie nie rozciągną Ci się przesadnie więzadła i cyc za przeproszeniem nie obwiśnie :-)

Faisca - ja sobie kupię karmik jeden czy dwa Effuniaka (co za zaskoczenie, prawda? :) Wiem, że dobre są karmniki HotMilk i Panache :-)

Ewaelinka - gdyby to tylko było możliwe to bym Ci z przyjemnością odstąpiła nawet połowę z mojego, i tak byłby duży :-) Ja się najlepiej jednak czułam mając tą setkę w biuście, teraz tak jak Faisca uważam, że to się już nieprzyzwoite robi, no ale mój się cieszy... ehh te chłopy... :-)

Gosiu - Dziękuję za słowa uznania :-) jako mniej cycata masz jeszcze większe możliwości, bo jest o wiele większy wybór w tzw. mniejszych rozmiarach, no i możesz sobie pozwolić na bardziej fikuśne modele :-)

atana -podajsloncepare stron gdzie mozna kupic ladne duze staniki.

Ja mam 90e/f i bardzo malo mam ladnyc stanikow, Jak ide do sklepu i sie pytam czy maja duze rozmiary to pokazuja mi babcine biustonosze :-(ehhh czasem cos kupowalam na bonprix.
I prawda wszystko drogie

Ewa Michalak "Effuniaki" - Ewa-Michalak.pl

Tutaj można sobie poczytać i pooglądać Stanikomania i na tym blogu jest lista dobrych sklepow, zarówno stacjonarnych jak i internetowych :-)

Z brytyjskich sklepów mogę polecić brastop.com i figleaves.com

Na Allegro można dopaść fajne staniki w okazyjnych cenach :-)

Gdybyś miała problem ze znalezieniem tej listy to pisz :-)

Na początek patrz po markach: Effuniak, Freya, Panache, Masquerade, Fauve, Elomi, Bravissimo, Curvy Kate :-)

Ostatnia edycja:
Alez Wy macie te biusty.... No pozazdrościć.
Ja to sobie porobilam fotki w trakcie nawalu pokarmu, takie miałam kule, ze nie wierzyłam w to co widzę ;)

Faisca - bardzo, bardzo Ci dziękuje :) To na prawdę przemily komplement.
Zastanawiam sie za ile będziemy sie mogły śmiać z mojego brzuchola, bo chyba musi przyjść taki moment, ze on sie zrobi giga ;)

reklama
Na necie często są fajne staniczki, no i ceny przystępne ale to nie dla mnie :-( Nie macie tak, że co fason to rozmiar też inny? No i wiadomo, szycie też różne i czasem 70 70 nie równa. Zaś gdy bierze się mniejszy to automatycznie miska musi być rozmiar większa i odwrotnie. Ale bez macania nie stwierdze jak mocno się to rozciąga etc. Osobiście kupowanie staników to dla mnie udręka :-(

Do góry