reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria rosnących brzuszków...

reklama
korba brzuszek jeszcze skromny ale sliczny, juz pewnie za miesiac u kazdej bedie fajny ciążowy brzuszek

no ja tez juz bym chciala taki fajny ,ale moze z drugiej strony i lepiej. Ja sie ciesze ze juz jest chociaz taki bo wczesniej to normalnie byl plaski jak nigdy az wklesly :) A najlepsze jest to ze ja ciagle chudne mimo ,ze jem ,jem i jem :)

Korba, śliczniusi-malusi. Ciesz się tym :-) Jak przyjdzie 8 i 9 miesiąć wysadzi Cię ani sie obejrzysz, wtedy uwaga na rozstępy. Gdy byłam w pierwszej ciąży- 19 lat, jeszcze w siódmym miesiący ciąży podrywał mnie mój wykładowca(hihi, nic nie wiedział), autentycznie byłam ledwie nieco zaokrąglona i to bardziej po boczkach niż miałby byc to wystający brzusio.Fakt,że wtedy nosiło sie lużne kiecki i bluzki, jak teraz tuniki np.
W 5 miesiącu leżałam na podtrzymaniu na patologii ciąży i studenci dopytywali lekarza czy to na pewno ten tydzien ciąży- a ja płaska, ledwie pępuszek uniesiony. Za to 2 ostatnie miesiące tak brzuch mi wywaliło, że aż skóra mnie swędziała- bach porobiły się rozstępy.
Teraz drugi dzidziuś i brzuszek rośnie w oczach,ąz się zastanawiam czy to ja tyję czy ciąża tak widoczna. :-) Jesteś szczuplutka, bardzo, bardzo ładny brzuszek!

Korba doczekasz sie brzuszka a wtedy jak sie pojawi to bedzie rosl w oka mgnieniu..ja tez chuda ale u mnie juz o 9 tygodnia sie pojawil..

hehe kochane jestescie ,macie buziaka od cioci koRby dla waszych malenstw i dla was :* Normalnie uwielbiam was , no a w sumie to mam nadzieje ,ze jak juz mi wyskoczy to nie taki ze sie przewroce bo mnie przeciazy :) A to bylo robione wieczorem gdzie bylam najedzona haha i powiem ze wrecz dumna bo sie zaokraglil :) no ale i tak z wkleslego do takiego to u mnie postep hehe

korba daj spokój...wiele z nas pewnie Ci zazdrości;-) A ja na pewno:tak: Mój wisielczy tłuścioch nie jest apetyczny i nie mogę patrzeć na niego:sorry2: dopiero jak bobas wyjdzie przed flaczki i podroby to będę z niego dumna. Ja w pierwszej ciąży w swoich ciuchach chodziła do połowy 5 m-ca!! Byłam tak zniecierpliwiona, że szkoda gadać;-) a potem rosłam....i rosłam....i rosłam.....:-):-)

Superaśne macie kochane brzuszki ,,,,u mnie nic nie widac a to 13 tydzień ech ale w poprzednich ciążach cokolwiek było wiedać na przełomie 5 i 6 mc

aa9773457c816dfb1a2344bc7941b41e,10,19,0.jpg

U mnie podobnie Korba było w pierwszej ciąży. Mam na myśli, to że do 4 miesiąca wogóle nie było nic widać. Teraz przy drugim dopiero tak mnie "wydęło" szybko :o) Co do blizn po kolczyku i wyglądu tatuażu to się nie martwię-wogóle stwierdziła,że jesli tfu-tfu tym razem przydarzą mi się rozstepy na brzusiu to powiększe sobie tatuaż tak,żeby zakrył rozstępy :-p Ale to plan awaryjny -mam nadzieję,że nie będzie musiał dojść do skutku :tak: A brzucha i tak nie pokazuję "publicznie" (z wyjątkiem tego forum) -jest on tylko do wglądu dla mężusia:-p

Oliwka zazdroszę Ci takiego brzucha-szczególnie po 2 ciążach jestem pełna podziwu i marzę ,by mój jakoś doszedł do siebie po ciąży :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Tak samo i Ja ;)
Boże fajnie miec taki malutki, z tym że własnie pózniej może Ci zacząć rosnąc szybciej. Moja siostra jest o 8 lat starsza odemnie i ma 2 dzieci. Ważymy obie 52 kg. ona w obu ciążach przytyła tylko 8 kg. brzuszek miała maluni, że w 9 wyladała jak ja w 5. Ja w tamtej ciaży 16, chociaż brzuszek rósł mi wolniej niż teraz. Także każdy ma inaczej, ja jestem szczupla i miałam wielgachny balon z przodu, inne mają maleńki jednak grunt to zdrowe dziecko ;)

Do góry