K
kasiarj
Gość
Na życzenie Maghdaleny i Ewcik sernik na zimno.
800g serka homogenizowanego waniliowego
2 galaretki o smaku X
2 galaretki o smaku Y
Owoce do dekoracji
Biszkopty okrągłe
Rozpuszczamy dwie galaretki w 400ml. Moczymy w niej biszkopty i układamy na dno tortownicy. Jak reszta galaretki przestygnie to mieszamy z serkiem (robiłam już wariant cytrynowy, truskawkowy i jakiś którego nie pamiętam). Wrzucamy masę na biszkopty i chłodzimy.
Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 700ml wody (to będzie ta galaretka na wierzchu). Na stężałym serku układamy owoce (truskawki, winogrona, banany, nawet jabłka itp) i wylewamy część galaretki żeby przykryć owoce ale żeby nie pływały (dzięki temu możemy ułożyć jakiś wzór). Jak ta warstwa stężeje wylewamy resztę galaretki i czekamy aż znowu zastygnie. Potem już jest gotowy i po wyjęciu z tortownicy ma ładnie wyglądać i być smaczny))
800g serka homogenizowanego waniliowego
2 galaretki o smaku X
2 galaretki o smaku Y
Owoce do dekoracji
Biszkopty okrągłe
Rozpuszczamy dwie galaretki w 400ml. Moczymy w niej biszkopty i układamy na dno tortownicy. Jak reszta galaretki przestygnie to mieszamy z serkiem (robiłam już wariant cytrynowy, truskawkowy i jakiś którego nie pamiętam). Wrzucamy masę na biszkopty i chłodzimy.
Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 700ml wody (to będzie ta galaretka na wierzchu). Na stężałym serku układamy owoce (truskawki, winogrona, banany, nawet jabłka itp) i wylewamy część galaretki żeby przykryć owoce ale żeby nie pływały (dzięki temu możemy ułożyć jakiś wzór). Jak ta warstwa stężeje wylewamy resztę galaretki i czekamy aż znowu zastygnie. Potem już jest gotowy i po wyjęciu z tortownicy ma ładnie wyglądać i być smaczny))
Załączniki
Ostatnio edytowane przez moderatora: