reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria rosnących brzuszków...

OlciA23, DZIĘKUJĘ za te rozstępy. Jakoś obwiniłam się za moje łakomstwo w I ciąży i ślady tego są do dzisiaj. Ale to nie oniec świata, i jak słyszę niekoniecznie przyrost wagi jedynie je powoduje. Pewnie jedne z nas mają predyspozycje, inne nie. Podobnie jak z tymi naczynkami. Ja w ciąży mam teraz sieć pajączków na stopach i widze już kilka na łydkach. Ponoć znikną, hmmm. I wciąż siniejące stopy i czasami dłonie. Inne dziewczyny mają z tym spokój.

Marta- piękny, błyszczący, opalony brzuszek :-) Szczuplutka jesteś!
Emilia, bardzo uroczy, i przynajmniej masz pupę, moja się straciła całkiem, tylko cyc i brzuch ;-) A przyznaję , że troszkę mogłaby mi dla równowagi urosnąć :-D

reklama
OlciA23, DZIĘKUJĘ za te rozstępy. Jakoś obwiniłam się za moje łakomstwo w I ciąży i ślady tego są do dzisiaj. Ale to nie oniec świata, i jak słyszę niekoniecznie przyrost wagi jedynie je powoduje. Pewnie jedne z nas mają predyspozycje, inne nie. Podobnie jak z tymi naczynkami. Ja w ciąży mam teraz sieć pajączków na stopach i widze już kilka na łydkach. Ponoć znikną, hmmm. I wciąż siniejące stopy i czasami dłonie. Inne dziewczyny mają z tym spokój.

Marta- piękny, błyszczący, opalony brzuszek :-) Szczuplutka jesteś!
Emilia, bardzo uroczy, i przynajmniej masz pupę, moja się straciła całkiem, tylko cyc i brzuch ;-) A przyznaję , że troszkę mogłaby mi dla równowagi urosnąć :-D

Jasne ze nie tylko waga powoduje rozstepy-ja juz jak dojzewalam porobily mi sie takie na udach ze niektorzy mysleli ze mnie ktos kablem zdzielil:szok:,a najlepsze ze moj brat dosc szybko urosl i porobily mu sie normalnie poziome kreski na plecach!Wiadomo z czasem to blednie ale na pewno sie dorobie kolejnych.Tak jak piszesz kazdy cos,a z tymi stopami to wiesz ze mamy tez sam problem:tak:.Ja mam slaby puls w nogach i przez to slabe krazenie...

osobiscie jak na razie to na rozstepy nie narzekam ,kompletnie ich brak ,nawet po pierwszej ciazy gdzie masakrycznie przytylam prawie 30 kg:szok: ich nie bylo,a puchnac zaczelam dopiero w 8 miesicu tydzien przed porodem ,moj synus to wczesniak mam nadzieje ze teraz teraz tez tak bedzie tylko zeby moj drugi synus nie pchal sie za wczesnie na ten swiat:-D

1.jpg

A to mój brzuszek z dzis, czyli ostatni dzien 25tc:) zaczynają się pojawiać żyłki...

wow..Marta jaka opalona jestes..nie balas sie wystawiac brzuszka na slonce? ja zawsze bylam pazerna na promienie ale teraz w ciazy odpuscilam sobie i poczekam z opalaniem az urodze:)

Hmm..Emilia czy ty widzialas slonia? :p wygladasz pieknie bo jestes w ciazy i ciesz sie z brzuszka:)

Avalka kurde koniec 25tc a Ty wygladasz jak ja kiedy bylam w 14tc..szok jak te brzuszki sa rozne..oczywiscie wygladasz pieknie i na plus to ze mozesz nosic pewnie jeszcze wiekszosc ubran.

A mój brzuszek, jakby stanął w miejscu, na początku bałam się jak to bedzie jak będę w 6 miesiącu czy potem już w 9-tym, bo od lutego nie mieściłam się w inne spodnie jak ciążowe.
Moje zdjęcie z soboty
bez tytułu1.jpg

wow..Marta jaka opalona jestes..nie balas sie wystawiac brzuszka na slonce? ja zawsze bylam pazerna na promienie ale teraz w ciazy odpuscilam sobie i poczekam z opalaniem az urodze:)

Co do opalania to lekarz nie widział przeciwwskazań. W największy upał (południe) miałam na brzuszku pieluszkę tetrową i tak naprawdę sam brzuszek na słonko wystawiałam 2 dni. Dużo czasu pod parasolem, albo z nóżkami w morzu
icon_smile.gif
Zresztą słonko jest też wskazane - witamina D - mówią tak nie tylko lekarze. Ogólnie czułam się super, a blada byłam przed wyjazdem, że szok... więc cieszę się ogromnie, że się troszkę przyrumieniłam :) Może i synek się troszkę też opalił :-p

A mój brzuszek, jakby stanął w miejscu, na początku bałam się jak to bedzie jak będę w 6 miesiącu czy potem już w 9-tym, bo od lutego nie mieściłam się w inne spodnie jak ciążowe.
Moje zdjęcie z soboty
Zobacz załącznik 256434
fajniutke

Zobacz załącznik 256299

A to mój brzuszek z dzis, czyli ostatni dzien 25tc:) zaczynają się pojawiać żyłki...
taki to ja dokładnie miałam w 10tc no może w 12 gratuluję figury;-)

reklama
Moje zdjęcie z soboty
Zobacz załącznik 256434

no i super ,u mnie podobnie na poczatku tak mi szybko brzusio wywalilo ze myslalam ze bedzie bardzo szybko rosl ale teraz to wolniutko:)

Do góry