reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

Czesc dziewczyny :)
Zastanawialam sie z tym mierzeniem brzuszkow, moja polozna zawsze mierzy od gory brzuszka do kosci lonowej ( na jakies wysokosci jest dzidzius) , mam z 29-go tygodnia 31 cm. Czy wy tez to macie mierzone a jesli tak to jakie sa wasze "wymiary"????

reklama
Zastanawialam sie z tym mierzeniem brzuszkow, moja polozna zawsze mierzy od gory brzuszka do kosci lonowej ( na jakies wysokosci jest dzidzius) , mam z 29-go tygodnia 31 cm. Czy wy tez to macie mierzone a jesli tak to jakie sa wasze "wymiary"????

mi nie mierzy odległości na brzuszku:-) ale za to lekarz mnie na samolocie wymaca zawsze gdzie jest tzw.dno macicy... na to samo wychodzi... po prostu w momencie gdy ciążę prowadzi położna a nie lekarz to jest chyba sposób na określenie tego parametru...

tak mi się wydaje:happy:

mi też w ten sposób mierzy, ale nie mówi, jakie ma wymiary. Mówi po prostu, perfect lub ok:-D:-D. W lipcu było 26 cm, jak się nie mylę teraz nie wiem.

Ja nie miałam robionych nigdy takich pomiarów... Ja na wizycie u mojego gina mam obszerną pogadankę+badanie wewnętrzne:-)

Takie wymiary nie sa robione w Polsce!!!! Jedynie poza granicami! Wten sposob polozne mierza ilosc wod plodnych oraz wielkosc dzidzi:-)
Pozdrawiam mamy pazdziernikowe!

Moja dzidzia przy takim badaniu miala w 31tc - 33cm,co w UK okreslono na"duzo ponad norme";-)Takze mysle ze i Twoja dzidzia do maluszkow nie nalezy;-):-)
A oto moj wielgachny brzucholek dzisiaj tj 33t1d:-DJak mowi moja mama gdyby nie to ze troche sie obnizyl - niedlugo by mi zeby wybil;-):rofl2:

Załączniki

• 33t1dII.JPG
    33t1dII.JPG
    48,6 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
Mayo mały nie jest ale za to jaki piękny :-D:tak:
ja przez długi czas prawie w ogóle nie miałam brzuszka i tak zazdrościłam Wam wszystkim ... ale jakiś czas temu nieźle wyskoczył, jak na razie jest wysoko i uciska niemiłosiernie na żebra

reklama
Do góry