reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

u nas na szczęście udaje się nam we dwoje obserwować rozwój córci, bo mąż kończy pracę jak ja, czasem tylko ma dyżur...

nie będę pisać co moja robi/umie, bo nawet nie pamiętam już co pisałam, a co nie...a nawet trudno mi tak jakoś zrobić taką listę ;-) musiałabym ogarnąć myśli na spokojnie :-) ogólnie robi się rezolutną dziewczynką, praktycznie wszystko rozumiejącą co jest bardzo fajne, bo coraz częściej mogę jej coś wytłumaczyć a nawet do czegoś ją przekonać :tak:

reklama
witajcie nam tez sie udaje obserwwac rozwoj naszego synka razem
wszyscy znajomi sie dziwia ze tak duzo mowi potrafi powiedziec babc imiona :-) ze idzie pac (spac) ze chce siam zwierzatka z ksiazeczki zna prawie wszystkie nawet malpka to powie maka i mogla bym tak bez konca i wiecznie trzeba pilnowac biega wszedzie

Sandi moja mówi siiiiiiiiiiiiiiiii po fakcie:crazy: a o kupie to mogę po marzyć :crazy: dzisiaj moja zlała się w spodnie a stała obok nocnika:crazy:

Piotruś, kiedy go spytam, gdzie się kupkę robi, natychmiast biegnie po nocnik, ale jak go próbuję posadzić, to wyrywa się i koniec :baffled: A ostatnio wziął nocnik, kucnął za nim, przytrzymał się i zrobił kupkę w pieluchę :crazy:

Wiem już, kiedy się przymierza do kupki, bo szuka jakiegoś kącika i kuca, ale za nic w świecie nie da się wtedy posadzić na nocniku :crazy:

Piotrek dzisiaj sam wlazł na kanapę:szok:, i to skórzaną, myslałam, że nie da rady, bo się ślizgał z niej:laugh2:, no to teraz nie mogę go spuścić z oczu, dopóki nie nauczy się z niej schodzić:baffled:, ale jak to zrobić:confused:

moja corenka nauczyla sie : mowic "kupka" i pokazuje na pampersa :tak::-D:-D

Gratuluję! Ważne, że chociaż komunikuje ;-):-D

Moja dziś rano ze złością przyniosła mi nocnik do łóżka :-D Coś humoru nie miała i była taka naburmuszona :-D Do tego po drodze wypadał jej z rąk i walczyła z nim :laugh2: Posadziłam ją i walnęła kupsko :-)

Piotrek dzisiaj sam wlazł na kanapę:szok:, i to skórzaną, myslałam, że nie da rady, bo się ślizgał z niej:laugh2:, no to teraz nie mogę go spuścić z oczu, dopóki nie nauczy się z niej schodzić:baffled:, ale jak to zrobić:confused:

Moja jakiś czas temu nie była w stanie wejść na nasz narożnik, a teraz wlezie i to nie tylko na siedzisko, ale też na oparcie, siada na nim i majta nogami :tak:I to na chwilę zaledwie, bo potem zaczyna na czworakach po tym oparciu chodzić w tę i z powrotem i kolejnym etapem jest stanie na tym oparciu i trzymanie się półki, która jest zawieszona nad narożnikiem :nerd: Potem schodzi i biega po całym narożniku. Nie znosze gdy to robi :no: Na szczęście teraz go nie mamy to mam chwilowy spokój :laugh2:Pozytywne to, że potrafi bezpiecznie z tapczanów schodzić, więc tyle dobrego.

Ewelina my małą uczyliśmy bezpiecznego schodzenia ciągle jej to pokazując. Gdy tylko chciała zejść to obracaliśmy jej i mówiliśmy, że tak sie schodzi, a jak zeszła cieszyliśmy się i biliśmy brawo. Teraz zawsze gdy chce zejść odwraca się na brzuszek i najpierw spuszcza nóżki na dół.

reklama
malaga moja córcia też szuka konta na kupę:-D zazwyczaj wchodzi do namiotu lub za łóżeczko:baffled: wszystko kuma jeśli chodzi o sikanie a jednak gdy siedzi na nocniku to tylko chwilkę:baffled: dziewczyna ma tyle do zrobienia że nie ma czasu na siedzenie:angry:

Ewelina Natalka też już wszędzie wchodzi:tak: umie schodzić tylko w salonie mam szklany stolik i boję się żeby na nim nie wylądowała

Do góry