reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje też ma często czkawkę, nawet 2x dziennie i podskakuje mi tak przez 10min.

Mam pytanie, kiedy dziecko już na stałe powinno być ułożone główką w dół? Bo moje już leżało główką w dół chyba ze dwa dni, ale teraz znowu się przekręciło i leży w poprzek.

reklama
serduszko bije szybciej. a czkawka owszem u leniuszka bardziej co sekunde niz dwie.

no to w takim razie nie zgłupiałam i to jest po prostu czkawka :-)
na szczęście mały nie ma tak długo jak u wampi bo tak średno po 2 max 5 minutach go puszcza

Moje też ma ok. 2 razy dziennie czkawkę i tak jak pisała już lenkaa dla dziecka to nie męczarnia tylko ćwiczenia przepony:) A jeśli chodiz o bombardowanie brzucha to wydaje mi się to też normalne, mój przynajmniej tak czasem lubi mnie skopać:) Przynajmniej wiem że aktywny jest:)

dziecko moze sie nawet dopiero dzien przed porodem ustawic glowka do dolu choc zwykle ma to miejsce okolo 36tc.

czkawki maluchy nie odczuwaja jako czegos nieprzyjemnego.

a to co odczuwa alis to calkiem mozliwe ze kopanie nozkami :)

dziecko moze sie nawet dopiero dzien przed porodem ustawic glowka do dolu choc zwykle ma to miejsce okolo 36tc.

czkawki maluchy nie odczuwaja jako czegos nieprzyjemnego.

a to co odczuwa alis to calkiem mozliwe ze kopanie nozkami :)

No tak mi się właśnie wydaje że to nóżkami mnie tak kopie :p no cóż może w brzuchu noszę kobitkę-piłkarza ;)

moja mała dzis tez jakas ozywiona bardzo:) mamy od przed poludniem wizyty "cioteczek" z uczelni mamusi:) i tak dziecko zainteresowane o czym mowia te babeczki z mama:) caly czas sie wierciła przy stole...
mała cudna kobitka:) już sie nie moge na nia doczekać

czy Wasze maluchy kopią Was boleśnie? mój od wczoraj wieczora tak mnie mocno kopie, że aż boli, to że pod żebra wchodzi i nie mogę oddechu złapać to jest pikuś, nawala mnie tak mocno,że szok, mam wrażenie jakby skóra miała mi pęknąć zaraz :-(

Mnie w okolice żeber Malutka nie kopie ale dziś obudził mnie ból w okolicy nerek, na szczęście wystarczyło zmienić pozycję i ból minął :) Z oddychaniem też problemów nie mam ale to pewnie dlatego że mój brzuch nie jest aż tak wysoko ułożony.

Mój synek upodobał sobie moje żebra i biodra, czasami sprzedaje mi ciosy seriami, jak bokser. Tatuś lojalnie go uprzedza, że jak się urodzi to dostanie szlaban za złe traktowanie mamusi :-D

reklama
Moja leży już jakiś czas główkowo. Chyba od 28 tygodnia o ile dobrze pamiętam z ostatniego USG. Kopie mnie w boki, tak na przemian w lewy i prawy non stop. Zaczyna mnie to trochę martwić, że wiecznie jest rozkraczona :p Mam nadzieję, ze jej tak nie zostanie :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry