reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moja Majeczka wierci się również ale nigdy boleśnie (odpukać :p). Ostatnio jej ulubioną zabawą jest "zgadnij mamo co wypycham" :D

reklama
u mne to samo, jest aktywny, ale te ruchy są straszne, boli jako cholera. z przodu brzuch robi się płaski a po bokach wychodzą różne częsci ciała :-)
dziś już o 7 mnie obudził wierceniem się :p

często jak Mała kopnie to az podskakuje :p ....rozpycha mi boki głównie lewy i pępek atakuje, żeby pisać przy stole na kompie musze dziwacznie siedzieć żeby mnie nie boksowała od srodka....łobuz mały..........ah kiedy ten majjjjj :))))

....rozpycha mi boki głównie lewy i pępek atakuje,
u mnie identycznie i tak się zastanawiam w jakiej pozycji musi być bejbiak żeby jednocześnie wypychać pępek i lewy bok :confused:
mam nadzieję, że się dzisiaj dowiem :yes:

ja się włąsnie na ostatni usg dowiedziałąm, jak młody dokładnie leży i już teraz wiem, dlaczego mam takie mocnke kopniaki z lewej strony- bo tam ma obie nóżki, a po prawej strnie pupkę ni igłówkę na dole :-)

aga czyli zgięty w L-kę?
mi się właśnie wydaje, że przy pępku to się dupencja rozpycha bo jest trochę większa a z boku są właśnie nogi ;-)

może nie w L tylko w C ale to C jak ktoś patrzy na mój brzuch. bo z mojego punktu widzenie to takie odwrócone C :-)
a dupkę ma jakiś 4 cm w bok od pępka i nóżki też (po drugiej stronie pępka)
mam nadzieję, że coś zrozumiałaś z mojego opisu hehe

hehe tak to sobie właśnie wyobrażałałam.. czyli mój maluch prawdopodobnie leży tak samo :-)

a dziś masz wizytę?
fajnie jest wiedzieć, jak leży wtedy dokłądnie wiesz, co wypycha :-)
bo chyba już ma przekręcanie się nie ma zbytnio możliwości.. tym bardziej, że młody ponad 2 kg, a mój obwód to 92 cm

tak, mam dziś wizytę więc liczę, że dowiem się jak bejbiak leży i co dokładnie mi wypycha :-)

reklama
moja mało cos mnie martwi ostatnio - mam wrażenie, że od 4 dni większośc czasu przesypia i mało sie rusza... O kopniakach mogę juz zapomnieć - same słabe rozpychanki. Nie chcę się schizowac, ale to samo przychodzi. Dzisiaj zajme sie nasłuchiwaniem i dokładnym liczeniem ruchów, bo może najzwyczajniej byłam ostatnio troche zabiegana i nie zauważałam. Za to od kilku dni ma codziennie czkawkę :p

I smieszne sa jeszcze takie małe guzki na brzuchu, jak np. wypnie kolanko, ale inną częśc swojego malutkiego ciałka - zauważyliśmy to z M. dopiero niedawno i mamy niezły ubaw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry