reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje też ma często czkawkę, nawet 2x dziennie i podskakuje mi tak przez 10min.

Mam pytanie, kiedy dziecko już na stałe powinno być ułożone główką w dół? Bo moje już leżało główką w dół chyba ze dwa dni, ale teraz znowu się przekręciło i leży w poprzek.

reklama
serduszko bije szybciej. a czkawka owszem u leniuszka bardziej co sekunde niz dwie.

no to w takim razie nie zgłupiałam i to jest po prostu czkawka :-)
na szczęście mały nie ma tak długo jak u wampi bo tak średno po 2 max 5 minutach go puszcza

Moje też ma ok. 2 razy dziennie czkawkę i tak jak pisała już lenkaa dla dziecka to nie męczarnia tylko ćwiczenia przepony:) A jeśli chodiz o bombardowanie brzucha to wydaje mi się to też normalne, mój przynajmniej tak czasem lubi mnie skopać:) Przynajmniej wiem że aktywny jest:)

dziecko moze sie nawet dopiero dzien przed porodem ustawic glowka do dolu choc zwykle ma to miejsce okolo 36tc.

czkawki maluchy nie odczuwaja jako czegos nieprzyjemnego.

a to co odczuwa alis to calkiem mozliwe ze kopanie nozkami :)

dziecko moze sie nawet dopiero dzien przed porodem ustawic glowka do dolu choc zwykle ma to miejsce okolo 36tc.

czkawki maluchy nie odczuwaja jako czegos nieprzyjemnego.

a to co odczuwa alis to calkiem mozliwe ze kopanie nozkami :)

No tak mi się właśnie wydaje że to nóżkami mnie tak kopie :p no cóż może w brzuchu noszę kobitkę-piłkarza ;)

moja mała dzis tez jakas ozywiona bardzo:) mamy od przed poludniem wizyty "cioteczek" z uczelni mamusi:) i tak dziecko zainteresowane o czym mowia te babeczki z mama:) caly czas sie wierciła przy stole...
mała cudna kobitka:) już sie nie moge na nia doczekać

czy Wasze maluchy kopią Was boleśnie? mój od wczoraj wieczora tak mnie mocno kopie, że aż boli, to że pod żebra wchodzi i nie mogę oddechu złapać to jest pikuś, nawala mnie tak mocno,że szok, mam wrażenie jakby skóra miała mi pęknąć zaraz :-(

Mnie w okolice żeber Malutka nie kopie ale dziś obudził mnie ból w okolicy nerek, na szczęście wystarczyło zmienić pozycję i ból minął :) Z oddychaniem też problemów nie mam ale to pewnie dlatego że mój brzuch nie jest aż tak wysoko ułożony.

Mój synek upodobał sobie moje żebra i biodra, czasami sprzedaje mi ciosy seriami, jak bokser. Tatuś lojalnie go uprzedza, że jak się urodzi to dostanie szlaban za złe traktowanie mamusi :-D

reklama
Moja leży już jakiś czas główkowo. Chyba od 28 tygodnia o ile dobrze pamiętam z ostatniego USG. Kopie mnie w boki, tak na przemian w lewy i prawy non stop. Zaczyna mnie to trochę martwić, że wiecznie jest rozkraczona :p Mam nadzieję, ze jej tak nie zostanie :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry