Moja Ola ciągle główką w górze jest, praktycznie cały dzień czuję jak przebiera nóżkami, uwielbiam te uczucie. Wieczorami mam wybrzuszenie z prawej strony pępka, ale jak pogłaskam to powoli się prostuje brzuch. Wczoraj w wannie z wielkim trudem udało mi się położyć (miałam na to wielką ochotę) i Olcia wyraźnie zaprezentowała mamusi jakie ma ładne i długie nóżki. Wyraźnie widziałam przesuwający się "wałek" po brzuchu. Rączkami często uderza pod żebrami. Zauważyłam też że czasami mam szpiczasty brzuch poniżej piersi, więc zgaduję że to główka.
Co zaś tyczy się samych ruchów czytałam że teraz już można przewidzieć kiedy dzidziulek po porodzie będzie spać a kiedy nie - czyli jak czuję że rusza się o np. 6 rano to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że maluszek o 6 rano będzie się budzić. Nie wiem czy to prawda, pierwszy raz jestem w ciąży. Pytałam koleżanek które są już matkami ale one nigdy nie przywiązywały wagi do tego o której czuły ruchy.
Co zaś tyczy się samych ruchów czytałam że teraz już można przewidzieć kiedy dzidziulek po porodzie będzie spać a kiedy nie - czyli jak czuję że rusza się o np. 6 rano to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że maluszek o 6 rano będzie się budzić. Nie wiem czy to prawda, pierwszy raz jestem w ciąży. Pytałam koleżanek które są już matkami ale one nigdy nie przywiązywały wagi do tego o której czuły ruchy.