reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak Corina, od czasu do czasu mały mi "ucieka", dziś pisałam że wczoraj mało naprawdę nie zwiał :-/

Przypomniało mi się zdjęcie które na avatarze miała Anusiak, no aż tak to nie widać stopy, tylko wybrzuszenia brzucha, takie gulki w skórze, wieksze lub mniejsze. Piszę "stopa" bo nie sądzę żeby w rączkach aż tyle siły miało. Nawet teraz szaleje i to tak że na swetrze widać :-D Na krakowskim spotkaniu raczej spał, bo bym Wam pokazała :-)

reklama
mój młody też mocno kopie, czasem boleśnie, że krzyczę, ale i tak nie wiem jaką częścią ciała. A już wędrujące stópki, to jakaś totalna abstrakcja, czyli mam za dużo tłuszczu. Owszem, widzę poruszające się wybrzuszenia, ale nic poza tym :((((

No to właśnie widać, poruszające się wybrzuszenia :-) Gdy są dwa to to raczej nie głowa :-p

ja też bardzo często zastanawiam sie jak dzidzia teraz leży i ciężko mi to stwierdzić:-p Jak mam jakieś więsze wybrzuszenia to się zastanawiam czy to główka czy pupa:-) Jak kopie mnie czasem bardzo nisko brzucha to wydaje mi się że wyczuwam że to nóżki, ale niestety pewności nigdy nie ma :laugh2:

ja też nie rozróżniam co akurat maluch wypina ale zauważyłam, że lubi jak się go drapie w to miejsce :-) ma to zdecydowanie po tacie :yes: :-D

Moja dzidzia już od 27 tygodnia jest główką na dole.Teraz odczuwam ucisk na pęchęrz i czasem takie dziwne uczucie jakby dzidziuś kręcił główką co również odbija się na moim pęcherzu :) A nóżki są w ciągłym ruchu :)

to może mój młody też jest zwrócony główką w dół, bo czuję ucisk na pęcherz, a od paru dni kopniaki czuję bardzo wysoko, prawie pod piersiami. Ciekawe czy w 32 tygodniu maluch też się wierci i zmienia pozycję tak, jak w np 20...

az tak jak w polowie ciazy to sie nie wierci bo nie ma tyle miejsca ale jak sie postara to jeszcze spokojnie moze zmienic pozycje raz na jakis czas.
a co do wyczuwania czesci ciala to jak sie wypnie glowka/pleckami/pupa to jest takie duze wybrzuszenie a jak wyciagnie kopytko to jest mala twarda gulka. widok przezabawny jak sie taka nozka pojawia i znika. a jak sie mocniej przylozy wtedy w to miejsce dlon to doslownie mozna poczuc ksztalt malutkiej stopki, strasznie rozczulajace :)

reklama
Mi dzisiaj lekarz powiedział, że mały ma położenie podłużne główkowe, czyli ok i jadąc po brzuchu opisał co gdzie ma. No i rzeczywiście tymi kulosami mnie kopie po lewej stroni a głowę mi wbija w żebra po prawej. Okropne uczucie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry