reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, a czy Was tez boli czasem jak maluch kopie i sie kręci? Bo mnie tak... Nie jest to jakis straszny ból, ale taki nie przyjemny. I wcale to nie jest kopanie w żebra - zwykłe kopniaki na wysokosci pępka i w dolnej części brzucha. Hmm...? Myslicie, że to normalne na tym etapie ciaży? :confused:

U mnie jest to samo mała jest taka aktywna od tygodnia że prawie cały dzien wariuje w brzuchu i czasem niestety jest to mało przyjemne, najmniej jak sie napnie i cwiczy wytrzymałośc skóry mojego brzucha, ale pytałam ginekologa czy to oki i mówi ze jak najbardziej, ze im bardziej aktywne dzidziuś to tym zdrowszy:) i silniejszy wiec trzeba sie cieszyć

reklama
co do tych bolesnych ruchów, to mi też się wydawało, że to są bolesne ruchy, a ktg odczytało, że to był silny skurcz:szok:

Moja się przeciąga, kopie i robi inne dziwne akcje właśnie w okolicach pępka ale nigdy mnie to jeszcze nie bolało. Czuję natomiast dyskomfort i ogólnie mi źle jak czasem ułoży się nisko i tak jakby ciągnie w dół...to jest baaardzo niemiłe zachowanie z jej strony ;)

Moja mała dosłownie przed godziną dała niezły popis. Siedząc na poczekalni u stomatolożki, a później u niej na fotelu tak mnie skopała, że o mało nie spadłam z tego fotela. Bidulka pewnie przeżywała tę wizytę tak jak i ja.
Teraz siedzi sobie spokojnie jakby nigdy nic, da mamusi odpocząć bo znieczulenie zaczyna puszczać ;)

Moja dzidzia w dzień jest najbardziej aktywna;) w nocy jak śpie to i ona śpi a jak tylko sie rusze do lazienki to juz sie przekreca i przeciąga :-D najbardziej "bolesne" jest to jej przeciąganie sie... dziś dostałam nawet kopa w sam dół macicy i nie bylo to super uczucie heh... aż coś mnie zakuło...

Ja często czuję przy ruchach dziecka kłucia, lekarz mówił że mała tak czasem niefortunnie wyceluje i boli.

Hihi, a tak jeszcze na marginesie, moja kochana Olcia wczoraj ułożyła mi się tak fajnie w brzuchu że mój pępek przesunął się w lewo o ladny centymetr, jak nie więcej :-)

Mała juz tak kopie, ze potrafi sprawić mi ból... a tu jeszcze 9 tygodni ... nie wiem jak ja to wytrzymam

reklama
Moja mała też jest jakaś nadaktywna, ze aż czasami zastanawiam się czy jest Jej dobrze, czy to jest normalne itp.
Rusza się prawie cały dzień i początek nocy. Nawet jak zasypiam z brzuchem przyklejonym do pleców MM, to On to mocno czuje :happy:

Idę w poniedz na USG ponadplanowe, bo już sama nie wiem, czy tak ma być. Z dziewczynkami nie pamiętam takiej aktywności.
Czuję kopania, rozciągania, czasami drgania (nie czkawka), albo nagłe gwałtowne ruchy.
Macie tak?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry