reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja uwielbiam to uczucie kiedy mala kopie, podobnie jak nataliak uśmiecham się wtedy zawsze sama do siebie :) W takich chwilach zastanawiam się co moja córeczka robi i którą częścią jej ciałka dostaję (bo jeszcze nie rozróżniam tego) ;)
Mam nadzieję, że moje Maleństwo przestanie być chwilowo leniwe i powróci do swych dawnych nawyków kopania :p

reklama
Ja dziś w stałam po 2 w nocy na siusiu i pierwszy raz moja mała tak sie rozbrykała, że nie mogłam spać:-D, ale po 30 minutach dała mi dalej spać.

mi własnie też tak w tą sobote i wczoraj mały przestał być ruchliwy. wczoraj to tylko z rana go czułam i też zaczełam sie martwić. mojemu K. mówie że coś jest nie tak bo nie czuje maluszka- a on na to że może spi. a wiec pukałam klepałam brzuszek żeby sie w koncu poruszył bo już nie dawalo mi to spokoju , aby mi dał znak że jest oki. ale 1 godz mineła kolejna i nic.... no to mój K wpadł na pomysł że pojdzie po czekolade do sklepu to jak se troszke zjem to mały po słodkim napewno zacznie skakać:tak:i tak się stało zrobił sie od razu ruchliwy i zaczał mnie kopac dosc mocno....od razu mi było lżej na sercu ,.... choć i poźniej maleństwa troche szkoda ze go tak męczyłam a on pewnie sobie spał i leniuchował

Wiecie co, a ja czuję właśnie takie spokojniejsze, bardziej stonowane ruchy- jakby przeciąganie się, albo przewracanie... Kopniaczki są żadsze, a już takich żeby coś było nieprzyjemne lub bolesne, to nie czułam chyba w ogóle!

Wiecie co, a ja czuję właśnie takie spokojniejsze, bardziej stonowane ruchy- jakby przeciąganie się, albo przewracanie... Kopniaczki są żadsze, a już takich żeby coś było nieprzyjemne lub bolesne, to nie czułam chyba w ogóle!
ja takie mocne kopanie zaczęłam czuć właśnie tak w 25 tyg. nie że bolesne ale dośc mocne to tak w okolicach zeber, i jak w pecherz kopnie to aż do gory potrafie podskoczyć jak siedze:-):-)

Mój syncio przeniósł "wykopki" trochę wyżej i celuje teraz najczęsciej w okolice pepka. Bardzo mu się podoba chyba przebywanie na świeżym powietrzu. Po długim "natlenianiu" fika podwójnie:-)
Ostatnio tak dawał czadu ze guzik od jeansow mi skakał w gore i w dół ku zachwycie mojej koleżanki:-)

reklama
Na szczęście martwiłam się zupełnie niepotrzebnie :) Byłam wczoraj na wizycie u mojej lekarki, zrobiła mi usg a tam moja córcia przeciąga się, rozciąga i macha łapkami :) ale najlepsze było jak zobaczyłam jak ziewa! a już ze szczęścia uroniłam łezkę jak najzwyczajniej w świecie moja Majeczka zaczęła ssać paluszek nawet lekarka była pod wrażeniem i nie mogła się napatrzeć :D coś pięknego po prostu!
Mała zaczeła znowu szaleć także te dwa dni "zastoju" już się skończyły i znowu rozrabia w brzuszku mamusi :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry