reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Od 27 tygodnia ciązy powinno się już mniej więcej liczyć ruchy dziecka. Powinno ich być ok 10 na godzinę. Teraz jeszcze, gdy dopiero niedawno Wam się udało wyczuć pierwsze ruchy dziecka, napewno nie wyczujecie ich w ciągu dnia gdy jeśteście aktywne. Dziecko rusza się prawie cały czas tylko gdy my jesteśmy w ruchu nie jesteśmy wstanie skupić na nich uwagi, więc nie ma sie co przejmować.

mój młody też ostatnio jakoś mało ruchliwy.. aż dziwnie bo bywały dni kiedy szalał jak najęty od rana do wieczora.. mam nadzieję, że po drugiej stronie brzucha też będzie taki grzeczny :yes:

U mnie też są dni, kiedy maluch szaleje, aż mi brzuch cały chodzi, a czasami jest jakiś rozleniwiony i ledwie się kilka razy obróci...

Do tej pory moja Córcia chodziła jak "w zegarku" ok. 6 rano kopała i szalała w ciągu dnia jak byłam w pracy również i wieczorem tak koło 22-23 jak już leżałam w łóżku z ręką Tatusia na brzuchu. Ale od wczoraj nie mogę przestać się martwić...czułam ją tak delikatnie jak nigdy:-( dobrze że dziś mam wizytę u ginekologa, zmuszę moją lekarkę do USG choć chwilowego aby sprawdzić czy serce bije normalnym tempem i że wszystko jest ok, bo inaczej zwariuje...:no:

ja pytalam o to lekarza to powiedzial ze na tym etapie ciazy mozna nawet przez caly jeden dzien nie czuc zadnych ruchow. oczywiscie jesli dzieje sie cos jeszcze niepokojacego albo taki stan trwa dluzej to szybko do lekarza.

A mnie moje dziecko zaczyna denerwować już tymi kopniakami. Wiem, wiem, nie powinnam tak mówić i powinnam się cieszyć że sie rusza, i bardzo się cieszę, jeżeli uderza gogami w brzuch!. Ale niestety moje dziecko ułożone jest miednicowo i praktycznie przez cały czas wali mnie po plecach- jelitach i pęcherzu co niestety do najprzyjemniejszych rzeczy nie nalezy. Bardzo rzadko się przekręca. Teraz jest jeszcze w miare mało i nie ma tyle siły, ale aż się boję pomyśleć co będzie jak bedzie dużo większe i silniejsze :baffled:

Ja na aktywność mojego maluszka nie mogę narzekać ale jesli juz mi brakuje to wystarczy, że położę się na plecach to od razu czuję kopniaczki w prawej pachwinie i z prawego boku ponad pępkiem.... ale nie wiem jak jest ułożone, czy główkę czy nózki ma na dole...

ja też nie narzekam, kopie okrutnie, już nawet powyżej pępka, ojcu ostatnio głowa odskakiwała tak kopał

reklama
ja strasznie lubie czuc jak mala kopie, zawsze sie usmiecham sama do siebie jak ja czuje :) coz, trzeba sie usmiechac zanim zacznie to byc bolesne :p chociaz uderzenia w pecherz powoli robia sie coraz mniej fajne.
a czujecie rowniez jak maluchy sie rozpychaja/przeciagaja poza kopniakami? bo ja nie, tylko kopniaki.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry