Ja w sumie nawet nie wiem czy czuję ruchy dziecka czy coś w jelitach mi się dzieje ale ja mam łożysko na przedniej ścianie (tak mi pan dr powiedział) i ostatnio wyczytałam, że w takiej sytuacji czuje się ruchy o wiele słabiej i później... choć podobno są przypadki, że dziewczyny z takim ułożeniem czują normalnie... hmmm, więc czekam cierpliwie, ale jak się czyta jak macie niektóre fajnie, że nawet wiecie kiedy dziecko śpi a kiedy nie, to tak trochę szkoda........
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
madziamadzia
Fanka BB :)
Alis84 nie martw się Ja też na początku czułam tylko leciutkie kopnięcia, a mój mężuś kopnięcie poczuł dopiero kilka dni temu a jaki zadowolony był Śmialiśmy się, że chyba z główki dostałZazdroszcze Wam dziewczyny, ze Wasze maleństwa tak mocno kopią Ja jestem w 22. tygodniu ciąży i owszem odczuwam już od dawna ruchy dziecka ale raczej takie delikatne, czasem kopnie mocniej ale nie na tyle by poczuć to z zewnątrz, że tak się wyraże. Także Tatuś do tej pory raz poczuł jakby "coś" (jak sam to określił) ale widzę, że jest zawiedziony kiedy mówię, że Mała właśnie kopie a on po przyłożeniu ręki nic nie czuje Mam nadzieję, że Majeczka wkrótce da mocniej o sobie znać tak by i Tatuś mógł ją poczuć
Zjedz coś słodkiego i połóż się na plecach ;-) u mnie to działa
katagorka20
u mnie tak samo na plecach mała szaleje!!!! I po słodkim )) chociaż ostatnio nawet po kązdym pojedzeniu ))
magda102
Siemka Laseczki,
U nas tak samo. Młoda bryka jak tylko poczuje jakieś żarcie, śmieję się i twierdzę, że to jak teoria "Pies Pawłowa" hihi
Na plecach to już całkiem. Ale dzięki takiej naszej pozycji w ogóle ruchy dziecka stają się bardziej wyczuwalne, ponieważ chcąc nie chcąc brzuszek lekko się chowa, "zapada" i wówczas i macica i skóra są jakoś blisko siebie co wzmaga nasze odczucia.
U nas tak samo. Młoda bryka jak tylko poczuje jakieś żarcie, śmieję się i twierdzę, że to jak teoria "Pies Pawłowa" hihi
Na plecach to już całkiem. Ale dzięki takiej naszej pozycji w ogóle ruchy dziecka stają się bardziej wyczuwalne, ponieważ chcąc nie chcąc brzuszek lekko się chowa, "zapada" i wówczas i macica i skóra są jakoś blisko siebie co wzmaga nasze odczucia.
N
nataliak
Gość
aktualnie troche panikuje bo jakos niemrawo sie moja dziewczynka rusza przez ostatnie kilka dni. wiem ze sa dzieci spokojne ale wczesniej brykala co 1-2h a teraz raz na kilka godzin czuje jakies niemrawe pukniecia. wizyta u gina w poniedzialek. mialo teraz nie byc usg ale doplace i poprosze zeby mi zrobil bo bardzo sie martwie :/
Mój maluch rozszalał się wczoraj........ w szkole rodzenia no mówię Wam, jak tylko zaczęły się zajęcia, wiercił się jak nigdy! Może się nudził?
I tak jak mówicie- jak leżę na plecach to czuję go o wiele wyraźniej. Mąż wczoraj chciał poczuć dzidzię, położyłam się na plecach, więc mały zaczął zaraz kopać tatusia, tyle tylko że po 3 min tatuś powiedział- "ale fajnie" poczym poszedł spać i "zostawił mnie" z małym kopaczem w brzuchu;-) Ten uspokoił się z 15 min później:-)
I tak jak mówicie- jak leżę na plecach to czuję go o wiele wyraźniej. Mąż wczoraj chciał poczuć dzidzię, położyłam się na plecach, więc mały zaczął zaraz kopać tatusia, tyle tylko że po 3 min tatuś powiedział- "ale fajnie" poczym poszedł spać i "zostawił mnie" z małym kopaczem w brzuchu;-) Ten uspokoił się z 15 min później:-)
anusiak-białystok
Mój mały też ćwiczy razem ze mną Szczególnie się ożywia przy oddechach
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.