reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja tez mam dziewczyny konkretne problemy ze spaniem.... za nic nie moge sobie znaleść dobrej pozycji, tesknie za spaniem na brzuchu ale nic trzeba jeszcze poczekac na to z poł roku:((

reklama
Dzisiaj mialam badanie głowy - eeg.. Pani mowi: "prosze nie mrugać" bo wszystko zapisuje sie na monitorze - a moja mala wlasnie wtedy waliła jak szalona - i jak tu nie mrugac...

Dzisiaj mialam badanie głowy - eeg.. Pani mowi: "prosze nie mrugać" bo wszystko zapisuje sie na monitorze - a moja mala wlasnie wtedy waliła jak szalona - i jak tu nie mrugac...

tez to mialam niedawno. szkoda tylko ze mnie nie uprzedzili w jakim stanie beda moje wlosy po badaniu...;P

ja spokojnie mogę spać jeszcze na brzuchu bo wszystko zamiast w brzuch idzie mi w dupsko, boki i chyba uda!!! :wściekła/y: ale się boję, że zrobię tym dzidzi jakąś krzywdę więc nie korzystam.. jak śpię na lewym boku to zaraz cała drętwieję więc szybko przewracam się na prawy lub na plecy, no ale skoro to nie wskazane to za chwilę znowu próbuję na lewym - i tak w kółko.. nie przeszkadza mi to jednak, żeby spać pół dnia.. budzik dzwoni o 9 a ja nie dam rady nawet oczu otworzyć :szok:

Spać na brzuchu - nigdy w życiu:sorry2: Ale na chwilę się położyć to jeszcze mogę, podkładam rękę w miejsce pod biustem a nad brzuchem. Wszystko mnie wtedy ciśnie, a dzidzia wierci się jak nie wiem bo jej niewygodnie i ciasno:cool2:

ja nadal śpię na brzuchu, próbowałam inaczej i kończyło się to bezsenna nocą :-(

może ktos zna jakies sprawdzone sposoby na zaśniecie na boku? :baffled:

Śpię w pozycji podobnej do "bocznej ustalonej", na boku, ze zgiętą górną nogą, rękami przy twarzy. Pod zgiętą nogą podkładam jaśka, Przy okazji brzuch się na nim opiera; a poduszkę pod karkiem i głową składam na pół. Śpię tak od kilku lat i mam bardzo mocny i spokojny sen, ostatnio nawet na siku przestałam wstawać:-)

reklama
Dziewczyny trzeba będzie chyba opatentować jakiś materac do spania na brzuchu dla ciężarnych ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry