reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a u nas cicho i spokojnie narazie...tzn male i delikatne ruchy czuje bez kopniaków ale czuje coś:) ale ja nie wiem czy to to?? i kiedy bedzie cos mocniejszego???

reklama
Nasze Maleństwo do tej pory kilka razy dało mocniejszego kopniaka :-D, czasami też łaskocze delikatnie. A najbardziej je słychać przez stetoskop w okolicach pępka, jak buszuje w brzuchu :-D

To czyzby mój mały skarb byl jakis wyjatkowo spokojny?? tylko delikatnie go czuje nie wiem czy sie martwić jak myslicie??

To czyzby mój mały skarb byl jakis wyjatkowo spokojny?? tylko delikatnie go czuje nie wiem czy sie martwić jak myslicie??
Katagorka20 ja mocniejsze kopniaki poczułam może z 4-5 razy, a tak też tylko delikatnie czuję. Myślę, że nie ma się czym martwić, bo nasze maleństwa są jeszcze malutkie, a ruchy dziecka liczy się od 27 tygodnia :tak:

dziekuje.... a wlasnie jak mam powiedziec lekarce o pierwszych ruchach tzn ona mowila ze trezba cos zapisac ale czy to juz to czy liczy sie od tego kopniaka???

zapisac to date kiedy pierwszy raz cokolwiek poczulas. a ruchy liczy sie od 3trymestru. kazdy lekarz Ci powie ze ksiazkowo powinnas poczuc ruchy okolo 20tc i mowa tu o tych delikatnych wiec ciesz sie jesli cokolwiek poczulas szybciej :)

a u mnie od rana cisza. chyba morskie powietrze i od służą mojemu maluskowi:-D
no i słodycze, którymi się ciągle objadam he he

Ha! I ja wreszcie poczułam! A już zaczełam panikować. (22 tydzień ciąży) W wigilię mała kopneła tatę :tak: Tak się ucieszył, że aż zadarł się na cały blok no i niunia się wystraszyła. Ale od wigilii regularnie już codziennie czuje lekkie kopanie, a najbardziej po jedzeniu. :-) Wystarzcy, że zjem kawałek np. kanapki już kopie.... Fajniutkie uczucie :)

reklama
A ja też się pochwalę :) Jak na razie to nic konkretnego, ale dzień przed wigilią po raz pierwszy poczułam łaskotanie w brzuszku i z dnia na dzień czuję to coraz częściej i bardziej intensywnie :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry